תביעת סיעוד עקב מחלת פרקינסון

רבים אולי אינם יודעים אך מחלות דמנטיות כדוגמת פרקינסון מעניקות פעמים רבות זכאות לתשלום גמלת סיעוד מצד חברות הביטוח. בכתבה זו נבהיר מהי מחלת הפרקינסון, כיצד היא משפיעה על יכולת התפקוד של החולים ממנה ומהם הזכויות המשפטיות של החולים במחלה.

מהי מחלת הפרקינסון?

מחלת הפרקינסון היא מחלה קשה, המתאפיינת בבעיות בתפקוד מוטורי. הסימפטומים הנפוצים ביותר של המחלה הם רעד בלתי נשלט בחלקי הגוף השונים, קואורדינציה פגומה, תנועה איטית ובלתי יציבה ונוקשות של השרירים. סימפטומים אלה, ורבים אחרים, מהווים פגיעה חמורה באורח חייו של הקשיש, ולמעשה מקשים עליו להתקיים ללא סיוע.

אנשים רבים הסובלים ממחלת הפרקינסון, אינם מודעים לזכויות והסיוע המגיעים להם כנגזרת ממצבם הקשה, למשל זכויות להם הם עשויים להיות זכאים מאת המוסד לביטוח לאומי או פוליסת ביטוח שרכשו המעניקה כיסוי ביטוח למקרה של מצב סיעודי.

חשוב לדעת, כי חולים רבים מוציאים מכיסם הפרטי אלפי שקלים בכל חודש עקב ההוצאות הדרושות למחייתם או טיפולם במצב הסיעודי בו הם נמצאים.

במאמר זה נתמקד בזכויותיהם של חולי פרקינסון בישראל, וכן בחשיבות של הגשת תביעת סיעוד בעקבות התפרצות מחלה זו.

תביעת סיעוד של חולי פרקינסון על פי פוליסת ביטוח פרטית

חולי פרקינסון המחזיקים בפוליסות ביטוח סיעוד פרטיות, רשאים להגיש תביעה לתגמולי סיעוד לחברת הביטוח המבטחת אותם. חשוב לדעת, שבמקרים רבים לאחר הגשת התביעה, מנסות חברות הביטוח להתנער מחבותן על פי הפוליסה ומסרבות לשלם למבוטח הסיעודי את תגמולי הביטוח אשר להן הוא זקוק כאוויר לנשימה בטענות שונות ומשונות.

כך למשל, עשויות חברות הביטוח לטעון כי מחלת הפרקינסון החלה עוד לפני ההצטרפות לביטוח וכי הדבר לא נאמר לה בעת ההצטרפות, או כי המבוטח סבל לפני ההצטרפות ממחלה כזו או אחרת שלא דווה לה. חברת הביטוח אף יכולה לדחות את תביעת הסיעוד מהטעם שלטענתה המבוטח אינו נמצא במצב סיעודי כהגדרת מונח זה בפוליסת הביטוח שרכש.

חשוב לדעת, כי מרבית מחולי הפרקינסון מאובחנים ככאלה הסובלים ממחלה דמנטית (דמנציה), וככאלה אינם צריכים להוכיח חוסר יכולת לבצע את פעולות ה- ADL (הפעולות היומיומיות) ודי באבחנה של רופא העומדת בדרישות הפוליסה. בכל הנוגע לכך, ראו חוזר המפקח על הביטוח מיום 14.4.2003 לפיו הגדרת מקרה ביטוח (מצב מזכה) בפוליסות ביטוח סיעוד יכלול גם מצב בו מאובחנים מבוטחים במחלה של תשישות נפש ? דמנציה.

על מנת להתמודד עם דחיות של תביעות סיעוד על ידי חברות ביטוח חשוב להיוועץ עם עורך דין ביטוח הבקיא בתחום. בהתבסס על ניסיונו וידיעותיו העמוקות בתחום זה , עורך הדין יסייע לכם להגיש תביעה לסיעוד אל הערכאות השיפוטיות על מנת לממש את זכויותיכם על פי הפוליסה ויסייע לכם בקבלת תגמולי הביטוח.

זכויות חולה במחלת פרקינסון מאת הביטוח הלאומי

בנוסף, לחולים במחלת פרקינסון עשויים לצמוח זכויות במסגרת מספר ענפים במוסד לביטוח לאומי. כך למשל, עשוי חולה במחלת פרקינסון להיות זכאי לגמלה מענף ביטוח נכות או גמלאות במסגרת  ענף ביטוח סיעוד, תלוי בנסיבות.

להלן דוגמאות בהם עשוי חולה פרקינסון לקבל גמלה מהמוסד לביטוח לאומי:

? חולה פרקינסון, אשר מתקשה לתפקד בחיי היום יום, רשאי להגיש תביעה, ולקבל סיוע סיעודי בהתאם למצבו, כגון גמלת סיעוד או סיוע של מטפל/ת.
על מנת לקבל גמלת סיעוד או סיוע של מטפל/ת, על המבוטח להגיש תביעה סיעודית לביטוח הלאומי. התהליך של הגשת תביעה זו לביטוח לאומי אינו מורכב. על המבוטח או בני משפחתו למלא את טופס הבקשה לגמלת סיעוד ולהגישו אל ענף תביעות סיעוד בסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגוריכם. בנוסף לתביעה, יהיה עליכם לצרף אישורים רפואיים וכן אישורים לגבי המצב הכלכלי. לאחר ההגשה של תביעת הסיעוד, תישלח אל בית המבוטח אחות לצורך ביצוע "הערכת תלות" ובחינת זכאותו לגמלת סיעוד.

? במקרה שהמחלה פוגעת בכושר ההשתכרות של חולה פרקינסון, הוא עשוי להיות זכאי לקצבת נכות כללית.

? חולי פרקינסון בעל אחוזי נכות גבוהים עשוי להיות זכאי אף לפטור מתשלום מס הכנסה.

דעו את זכויותיכם

בכל מקרה של דחיית תביעה על ידי חברת ביטוח או דחיית בקשתכם לקבלת גמלת סיעוד על ידי הביטוח הלאומי,אנו ממליצים לכם לפנות לקבלת ייעוץ משפטי של עורך דין ביטוח / ביטוח לאומי לשם בחינת זכויותיכם וחוקיות הדחייה.

פעמים רבות, נימוקי הדחייה של חברות הביטוח / הביטוח לאומי חסרי אחיזה עובדתית ו/או משפטית, וניתן לפעול בערכאות המשפטיות לשם שינוי קביעתם.

לקבלת ייעוץ משפטי של עורך דין באפשרותכם לפנות אלינו באמצעות טופס יצירת הקשר המופיע באתר.            
נדגיש כי פנייתכם חסויה ואינה כרוכה בהתחייבות.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום תביעות סיעוד

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי לחולי פרקינסון" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

תגובות

4 תגובות

  • 1 באפריל 2017 בשעה 18:38

    אני גמלאית יש לי אבחנה מרופא שקיבלתי רק לפני יומיים על מחלת הפרקינסון בנוסף להרבה מחלות כרוניות אחרות שיש לי. יש לציין שהביטוח הלאומי נתן לי 5 ש.ש עזרה בבית לפני שאובחנתי במחלת הפרקינסון. שאלתי היא האם מגיע לי פיצוי כספי וכן, יותר שעות שבועיות של סיעוד.

    • 2 באפריל 2017 בשעה 9:42

      שלום רחל, ככל וחלה החמרה רפואית מאז בדיקתך האחרונה ועד עתה, באפשרותך להגיש בקשה להחמרה על מנת לקבל יותר שעות שבועיות. לא ניתן לקבל "פיצוי כספי" בשעה שהגמלה בענף סיעוד בביטוח לאומי הינה "בעין", קרי עזרה בשעות שבועיות. ניתן לנסות להמיר את זה לגמלה כספית, אך זה בכפוף להגבלות הקבועות בחוק וכמובן לצורכי טיפול סיעודי. יש לבחון במקביל זכויות נוספות. מומלץ לעיין במדריך הזכויות המשפטי המופיע באתר של עמותת פרקינסון.
      אגב, האם קיבלת רק 5 ש"ש בשל הכנסה גבוהה (עברת את מבחן ההכנסה)? כמובן שיש לכך השפעה על הסיכויים להגדיל את שעות העזרה.
      בריאות והצלחה!

  • 18 בדצמבר 2016 בשעה 10:22

    אני חולה פרקינסון מבקש לקבל יעוץ בקשר למשרד עורכי המתאימים להגיש תביעה בשמי שיהיו מנ\קצועיים/מנוסים באזור נהריה חיפה תודה מראש

    • 18 בדצמבר 2016 בשעה 10:35

      שלום יעקב,
      איננו נוהגים להמליץ על משרדים, ובכלל סבורים כי טרם בחירת משרד עורכי דין חשוב לבחון מספר דברים, ובין השאר המידע המופיע בכתבה הבאה שערכנו: כיצד לבחור משרד עורכי דין מתאים (מומלץ לעיין).
      בנוסף, אנו מציעים לך לעיין במדריך הזכויות שכתבנו למען חולי פרקינסון. במדריך ניתן למצוא מידע רב, כאשר חלק מהפעולות המשפטיות ניתן לבצע לבד וללא כל צורך בייצוג משפטי.
      אנו לרשותך בכל עת ולכל שאלה.
      בהצלחה!

התגובה שלך