תביעת סיעוד עקב תאונת דרכים

רוצים לדעת על זכויות סיעוד? באתר זה מידע משפטי רב אודות תביעות סיעוד המוגשות לבתי המשפט. באתר ייעוץ משפטי של עורך דין.

לבתי המשפט מוגשות תביעות סיעוד רבות, אולם התביעה שהוגשה בעניינה של גברת ברק הייתה שונה במהותה מתביעות אלו. עסקינן במקרה בו בעלה של התובעת נפטר בתאונת דרכים, כהגדרתה בחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים. התובעת, גמלאית הסובלת מעיוורון, הגישה את תביעתה כנגד חברת ביטוח בגין תלותה הכלכלית והסיעודית בבעלה המנוח. לטענתה, במשך כל השנים שחיה לצד בעלה הוא דאג לכל צרכיה ומחסוריה. זאת ועוד, בשל עיוורונה היא מתקשה בביצוע הפעולות הבסיסיות שמבצע כל אדם נורמטיבי.
כאשר היה בעלה בחיים הוא עזר לה בביצוע הפעולות האמורות, בין אם מדובר בהלבשתה ובין אם מדובר בפעולות אחרות הקשורות במשק הבית.
בעקבות פטירת בעלה, הגישה התובעת תביעת סיעוד לחברת הביטוח במסגרתה ציינה כי היא זקוקה לתמיכה מלאה לצורך התניידותה היות ואין היא מסוגלת להתלבש בכוחות עצמה, לחפוף את ראשה או לאכול מבלי תמיכה של הזולת.
לבקשתה של חברת הביטוח נבדקה התובעת על ידי המומחה הרפואי שמונה על ידי בית המשפט, אשר העריך את יתרת תוחלת חייה בסך של חמש שנים בלבד, זאת בהתחשב בעובדה שמלבד היותה עיוורת, סובלת התובעת ממחלות לב, לחץ דם גבוה ואירועים מוחיים חוזרים ונשנים. עיקר המחלוקת סביב אותה תביעת סיעוד שהוגשה על ידי התובעת, נוגעת בשאלת תלותה של התובעת בבעלה המנוח.
על מנת להכריע במחלוקת זו, בודק בית המשפט מה היו הכנסותיו של המנוח לפני התאונה ולאחריה ומה היא תוחלת חייה האמיתית של התובעת.
על פי העדויות והראיות שנפרסו בפניו, בית המשפט הגיע למסקנה כי יש לקבל את אותה תביעת סיעוד שהוגשה על ידי התובעת משום שזו אינה יכולה להתגורר לבדה. חברת הביטוח אינה חולקת על עובדה זו, אולם טוענת כי יש לספק לתובעת מטפלת צמודה למספר חודשים מוקצב, עד שתתאושש מאובדן בעלה ולאחר מכן לפצותה בסכום של אלפיים שקלים במשך חמש שנים (תוחלת החיים המעורכת על ידי מומחה בית המשפט, כמפורט לעיל).
בית המשפט לא מאמץ את קביעת המומחה מטעמו לעניין תוחלת החיים, וקובע לתובעת תוחלת חיים של עשר שנים. עוד פוסק בית המשפט כי לולא התאונה היה המנוח ממשיך לעבוד, לפרנס ולתמוך באישתו עד להגיעו לגיל שבעים וחמש. יחד עם זאת, הזקנה הייתה מקשה עליו לטפל באישתו כפי שהיה נוהג לעשות בצעירותו ולכן סביר להניח כי היה שוכר את שירותיה החלקיים של מטפלת, אשר הייתה עוזרת לו לסעוד את התובעת. בית המשפט מעריך את עלותה של העזרה האמורה בסך של אלפיים חמש מאות שקלים לחודש ומחשיב סכום זה בפיצוי שהוא פוסק לתובעת, כמפורט להלן.
סך כל הפיצוי שפוסק בית המשפט לתובעת בגין תביעת סיעוד שהגישה עומד על הסך של כחמש מאות וחמישים אלף שקלים, הכוללים, בין היתר, הוצאות תלשומים לבית אבות, תשלום למטלפות ועזרת קרוביה לעתיד.
אולם, בשל העובדה שהתובעת קיבלה מהמוסד לביטוח לאומי קצבת זיקנה, מנוכה מסכום הפיצוי המפורט לעיל סך של כמאה אלף שקלים.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום תביעות סיעוד

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי למבוטח" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

התגובה שלך