ליקויי בניה

כיצד ניתן לחסוך ולמנוע את עוגמת הנפש הרבה הקיימת במציאת ליקויי בניה בדירה החדשה אליה נכנסתם זה עתה ? בכתבה זו הסבר ממצה אודות הפעולות שיש לבצע על מנת למזער נזקים של ליקויי בניה, כגון ביצוע פרוטוקול מסירה.

רק לפני שבוע חגגתם את הכניסה לדירה החדשה שלכם וכבר הבחנתם בה רטיבות. נכון, זה לא נעים ואפילו מעצבן לגלות ליקויי בניה , קל וחומר כאשר מדובר בדירה חדשה ובמיוחד משום שהדבר כרוך בהזמנת אנשי מקצוע, טרחה מרובה והוצאת כספים. פעמים רבות, הדבר מוביל אף למחלוקות מול הקבלן, לאחר שכבר שולמו לו כספי הדירה.
על מנת לחסוך את עוגמת הנפש הרבה העשויה להיגרם לכם עם כניסתכם אל דירתכם החדשה, ועל מנת להבטיח כניסה חלקה ונעימה, ריכזנו עבורכם בכתבה זו מספר עניינים עליהם אנו סבורים כי יש ליתן את הדגש.
מה כדאי לעשות על מנת למזער נזקים של ליקויי בניה ?
לפני שאתם נכנסים לדירה יש לערוך פרוטוקול מסירה בנוכחות הקבלן או נציג מטעמו. מדובר באיפה בבדיקה דקדקנית של הדירה במטרה לאתר פגמים, ככל וישנם. חשוב להתעקש על בדיקה זו, גם עם קבלן הדירה מתעקש שלא לבצעה משיקוליו.
אל הבדיקה מומלץ להגיע עם איש מקצוע מתאים מטעמכם (כגון מהנדס. ישנם חברות רבות המבצעות בדיקות אלה) ולעבור איתו על הדירה, על הבדיקה להיות מתועדת וקפדנית על מנת לוודא את תקינות הדירה וכי אין בה ליקויי בניה. את הבדיקה יש לבצע את כאשר היא נקייה, רק כך ניתן יהיה לאתר את מלוא הפגמים. בין יתר הדברים אשר יש לבדוק הם: האם קיימת רטיבות בקירות ותקרות הבית, האם יש סדקים בקירות או הצבע מתקלף, האם החשמל עובד, האם הצבע בו נצבע הבית הינו אחיד, האם הברזים בכיור ובמקלחת תקינים וכיו"ב. בתום הבדיקה מומלץ לרשום את כל ליקויי הבניה שהתגלו ולהעבירם לידי הקבלן לשם תיקונם. על מנת לוודא כי בדירה לא קיימים ליקויים נוספים וכי לא חל שינוי במצבה, עליכם לעשות בדיקה נוספת מספר חודשים לאחר הכניסה לדירה, לעבור פעם נוספת על הפרוטוקול הנ"ל ולעשות את אותן בדיקות.
את הבדיקה מומלץ לבצע כמובן עם איש מקצוע הבקיא בבדיקת ליקויי בנייה .
לאחר איתור ליקוייה בניה, יש לסכם עם הקבלן או נציג מטעמו מועדים לביצוע תיקונם. על פי חוק אין חובה בהמצאת דרישה בכתב אל הקבלן לביצוע התיקונים, אך רצוי ומומלץ לעשות כן, על מנת שלא יוכל הקבלן להתחמק בעתיד ולטעון כי לא קיבל כל דרישה.
חוק המכר מפרט ברחל בתך הקטנה את המועדים בהם מחויב הקבלן בתקופת בדק ואחריות  מפני ליקויי בנייה בדירה. כמו כן, על פי החוק על הדייר לתת לקבלן שהות מספקת על מנת שיוכל לתקן את הליקויים שהתגלו. בהנחה והקבלן מתקן את ליקויי הבנייה שנמצאו, הרי שחסכתם הוצאות מיותרות של נזקים עתידיים צפויים. הימנעו מחתימה על טופס ויתור על תביעות או טופס דומה המסיר מהקבלן לאחר ביצוע התיקונים את אחריותו, משום שייתכן ובעתיד יתעוררו ליקויים נוספים.
סיטואציה פחות נעימה היא במידה והקבלן אינו מוכן משיקולים שונים לתקן את ליקויי הבנייה. במצב זה יהיה עליכם לפנות לקבלת ייעוץ משפטי על מנת לבחון אפשרות של הגשת תביעה כנגד הקבלן לערכאות המשפטיות, על מנת לחייבו בביצוע התיקונים, או לחילופין לחייבו לשלם את עלות ביצועם.
ליקויי בניה הם דבר שצריך לגלות מוקדם. ככל שתגלו מוקדם יותר את הבעיה כך תוכלו לחסוך לעצמכם הרבה כאב ראש בעתיד.
אנו ממליצים לכם שלא להיות שאננים ולבצע את מלוא הבדיקות הדרושות, גם אם על פניו הדירה נראית תקינה ואין נזק הנגלה לעין. שכן, פעמים רבות ניתן למצוא ליקויי בניה חבויים כגון צנרת רקובה, אשר ללא בדיקה של בעל מקצוע אשר ברשותו מכשירים מתאימים לא ניתן לגלותם. חשוב מאוד לבחור את המהנדס מטעמכם בקפידה, ורצוי לבדוק טרם הזמנת העבודה את ניסיונו, על מנת להבטיח שאתם מפקידים את הבדיקה של ליקויי בנייה בידי הגורם המתאים.
לקבלת ייעוץ משפטי של עורך דין הבקיא בתחום ליקויי בניה באפשרותכם לפנות אלינו באמצעות טופס יצירת הקשר המופיע באתר.
נדגיש, כי פנייתכם חסויה ואינה כרוכה בתשלום.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום דיני נזיקין

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

התגובה שלך