רוכבים על כלי דו גלגלי? יש מי שיבטח אתכם

האם יכולות חברות הביטוח לסרב לבטח רוכבי אופנוע בביטוח חובה הנועד להגן עליהם מפני נזקי גוף? במידה וסירבה חברת הביטוח לבטח רוכב אופנוע, אל מי יכול לפנות רוכב האופנוע לשם ביטוח האופנוע בביטוח חובה ? התשובות לשאלות אלה מפורטות בכתבה.

תאונה ברכיבה על אופנוע

תאגיד ביטוחי שהוקם על פי חוק

בכתבות קודמות באתר, הרחבנו והסברנו אודות הבדלים עקרוניים בין תאונות אופנוע לבין תאונות דרכים אחרות. בכתבה זו נסביר אודות הליך רכישת הביטוח.

באופן כללי, על פי החוק בישראל קמה חובה לבטח כל רכב מנועי אשר נוסע על כבישי ישראל. בהתאם לכך, כל אחד מאיתנו נדרש מדי שנה לערוך ביטוח חובה אצל אחת מחברות הביטוח הקיימות.

ואולם, במצב של תאונה ברכיבה על אופנוע שאלה אחרת עולה לדיון, והיא, האם חברת ביטוח רשאית לא לבטח אדם בשל עברו ה"תאונתי". מצב זה שכיח בעיקר אצל רוכבי אופנוע, אשר בשל תאונות קודמות לא מוצאים חברת ביטוח שתסכים לקחת על עצמה את הכיסוי הביטוחי לנזקי הגוף של אותו הרוכב, קרי הוצאת ביטוח חובה.

על מנת לאזן בין החובה החוקית לעריכת ביטוח חובה, לבין זכותן הלגיטימית של חברות הביטוח שלא לבטח אדם, החליט המחוקק הישראלי על הקמת "הפול" שהוא למעשה המאגר לביטוח רכב חובה.

"הפול" אינו משמש כחברת ביטוח עצמאית, אלא הינו תאגיד אשר עומדות מאחוריו כל חברות הביטוח, על פי חלקים ותשלומים הקבועים בתקנות ביטוח רכב מנועי (הסדר ביטוח שיורי ומנגנון לקביעת התעריף), התשס"א ? 2001.
על פי החוק, כל אדם שלא נתקבל לביטוח אצל אחת מחברות הביטוח, רשאי לפנות ל"פול" אשר תבטחו בביטוח חובה כדין, באופן בו במצב בו תתרחש תאונה, יוכלו הניזוקים להיפרע בגין נזקיהם.

כך למעשה נפתרה הבעיה הפרקטית של תאונות אופנוע רבות שהותירו ניזוקים רבים ללא פיצוי בשל היעדר ביטוח חובה.

בהתאם לכך, זכאי היום כל אדם, גם אם הוא רוכב אופנוע שהיה מעורב בתאונות רבות, לערוך ביטוח חובה בחברת "הפול", באופן בו ביום צרה תהא חברת ביטוח אשר תשלם לו ולנוסעיו פיצוי בגין נזקיהם.

לקבלת ייעוץ משפטי והערכת סיכויי התביעה, באפשרותכם לפנות אלינו באמצעות טופס יצירת קשר המופיע באתר. ייעוץ וליווי משפטי מוקדם עשוי לשפר את מצבכם המשפטי. נדגיש כי פנייתכם חסויה ואינה מחייבת.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום תאונות דרכים

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

תגובות

2 תגובות

  • 16 באוקטובר 2019 בשעה 16:35

    מירה שלום,
    לפי החוק, תביעות נזיקין מתיישנות בתוך 7 שנים מיום קרות האירוע, במקרה בפנייתך – 7 שנים ממועד תאונת הדרכים שעבר בנך (כמובן ישנם סייגים בחוק, כמו למשל אצל קטינים ועוד חריגים המפורטים בחוק ההתיישנות). הואיל ומפנייתך עולה כי התאונה קרתה לפני כחודש והואיל כי נראה שלבנך נגרם נזק משמעותי, אזי בהחלט ניתן לתבוע את "הפול", קרי ביטוח החובה של האופנוע, וזאת בגין נזקי הגוף שנגרמו לבנך. חשוב לציין, כי בתביעות נזקי גוף כגון דא, מקובל להמתין עם הגשת התביעה עד להתגבשותו של הנזק, ולמצער כחצי שנה.
    באשר לביטוח המקיף, ככל שקיים, בגין נזקי הרכוש, תביעות אלו מתיישנות לפי החוק בתוך 3 שנים ממועד האירוע. הואיל ומפנייתך עולה שנגרם נזק לאופנוע, אזי בהחלט יש לשקול לתבוע את הביטוח המקיף, בכפוף לקיומו. ככל ואין לבנך ביטוח מקיף על האופנוע, ניתן לתבוע בנזיקין את המזיק וחברת הביטוח שלו.
    מכל מקום, מומלץ להיוועץ בעו"ד העוסק בתחום.
    אנו כאן לכל שאלה.

  • 15 באוקטובר 2019 בשעה 8:25

    לפני כחודש + בני עבר תאונה עצמית לאחר 2 תאונות השנה. בראשונה נהג הרכב הודה ובני קיבל את הכסף. בתאונה השניה הנהג לא הודה אך חברת הביטוח טענה כי בני איננו אדם ואנחנו מחכים להשפט. והתאונה השלישית הוא החליק וגרם נזק גופני לו לחברתו. חברתו תבעה את חברת הביטוח הוא שכב חודש בבית ונגרם נזק לאופנוע אך הוא לא תבע. האם יש סיכוי לתבוע עכשיו והאם זה שווה ? חברת הביטוח שבה מבוטח (הפול)

התגובה שלך