הקפאת תשלום אובדן כושר עבודה

  • מאת
    דיון
  • #42544 הגב
    טל כהן
    מנהל בפורום

    שלום,
    מזה 7 שנים מקבל תשלומי אובדן כושר עבודה מחב? ביטוח וקצבה מבטל?א. בסוף שנת 2013 הודיעה חב? הביטוח חד צדדית כי מפסיקים לשלם עד שאעביר חווד עדכנית מרופא תעסוקתי. העברתי – כשהמלצתו שאיני כשיר לעבוד. דרשו שאגיע לבדיקה פסיכולוגית ופסיכיאטרית מטעמם. ביצעתי לפני כחודשיים. כעת הודיעו כי ישלמו קיצבה במאי עבור חודש בלבד, ובמקביל ימשיכו לבחון תביעתי. האם רשאים להקפיא כך את התשלומים ? האם יש מקום להיעזר בשרותי עורך דין לקבל את המגיע לי ? לציין כי בשנה האחרונה מצבי הרפואי הורע (כולל ניתוח ואישפוז של כחצי שנה).
    תודה, טל

מציג 0 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #42545 הגב
      עו"ד רפאל אלמוג
      אורח

      טל היקר,
      מאחר ומדובר בעילה המתחדשת, כל חודש בחודשו (שהרי יש מבוטחים שמצליחים למרות מגבלתם הגופנים, לחזור ולתפקד בעבודה), הרי שחברת הביטוח רשאית אחת לתקופה (פרק זמן סביר הינו למשל כל שישה חודשים) לבחון את מצבו הגופני של המבוטח והאם הוא עונה לתנאי הביטוח.
      יחד עם זאת, מומלץ לעשות זאת זמן מספיק לפני תום תקופת התשלום, על מנת שלא לגרום למצב שבו לא מועברים פרקי זמן ארוכים תגמולים ביטוח הדרושים למחיה. ככל וחברת הביטוח תסרב לשלם, בהחלט מומלץ לבחון את הנושא באמצעות עורך דין הבקיא בתחום. הרגש בנוח לפנות אלי בכל עת למענה נוסף, באמצעות פרטי יצירת הקשר באתר זה.

      בנוסף, אני ממליץ לך לעיין בספרון שערכנו עבור מבוטחי אובדן כושר עבודה.

      את הספרון ניתן להוריד כאן:
      https://www.lawtip.co.il/ovdan/

      אני לרשותך. בריאות שלמה.

      עו"ד רפאל אלמוג
      אלמוג-שפירא, משרד עורכי דין

מציג 0 תגובות משורשרות
מענה ל־הקפאת תשלום אובדן כושר עבודה

ביטול