קצבת א. כ.ע

  • מאת
    דיון
  • #42590 הגב
    מרינה
    מנהל בפורום

    בעלי מוכר מטעם ביטוח לאומי כנכה ואובדן כושר 100%. עבר אירוע מוחי לפני שלוש שנים. מאז אינו עובד. עבד כמנהל עבודה בחברה גדולה. קיבל שיקום תעסוקתי מהביטוח לאומי למשך שנה שבמסגרתו הועסק בעבודה נסיונית ללא תשלום. יש לציין כי מקבל א.כ.ע. מהביטוח הפרטי (מבוטח בביטוח עיסוקי) בשיעור של 50% מהשכר אותו היה מקבל במקום העבודה הקודם (היו מספר סייגים לחברת הביטוח לגבי התשלום והתפשרנו על 50% שישולם לו על מנת לא לעקב תשלומים). השאלה שלי היא – מאחר והופנה מטעם ביטוח לאומי לעבודה ניסיונית , המעסיק של אותו מקום עבודה ניאות לקלוט אותו כעובד מהמניין לעבודה בהיקף של חצי משרה , דהיינו שלוש פעמים בשבוע – 6 שעות כל יום עבודה, סה"כ 18 שעות שבועיות. יש לציין כי יועסק בעבודה אשר אינה תואמת את כישורי העבודה אשר היו קיימים לפני קרות האירוע המוחי. סידור מחסן טכני קטן ועבודה כללית אשר אינה דורשת מאמץ מיוחד. האם הביטוח הפרטי יכול להפחית מהקצבת א.כ.ע. ??? האם ניתן לטעון כי מועסק בעבודה זו כהמשכיות לשיקום המקצועי שלו בקהילה והשלמה ל 75% לשכר שאותו היה מקבל אילולא הורידו לו מראש את אחוזי התשלום??? כמה מותר לאדם זה לעבוד על מנת לא לפגוע לו בתשלומי הקצבה???? סליחה על אורך השאלה….

מציג תגובה משורשרת 1
  • מאת
    תגובות
    • #42591 הגב
      עו"ד שירי גליקמן
      אורח

      מרינה שלום.

      על מנת לבחון האם חברת הביטוח הפרטית תפחית מהתשלומים בגין עבודתו החדשה של בעלך או שלא תהיה לעבודתו החדשה השפעה על התשלומים, יש לקרוא את פוליסת הביטוח על כל סעיפיה ולבחון מהו הכיסוי הביטוחי, בגין מה הוא ניתן ומהם הסייגים בפוליסה.
      אני מציעה לך לבחון את הפוליסה כפי שציינתי לעיל. כמובן שככל ויהיו אי הבנות תוכלי לפנות אל משרדנו לצורך בחינה מעמיקה של הדברים, באמצעות דף יצירת הקשר שבאתר.

      ערב טוב,
      שירי גליקמן, עו"ד
      אלמוג-שפירא, משרד עורכי דין

      • #42592 הגב
        מרינה
        אורח

        תודה על התגובה המהירה.

      • #42593 הגב
        עו"ד שירי גליקמן
        אורח

        מרינה שלום.

        שמחנו לעזור.
        ככל ותרצי ייעוץ נוסף, אנו כאן לרשותך.

        ערב טוב,
        שירי גליקמן, עו"ד
        אלמוג-שפירא, משרד עורכי דין

    • #42594 הגב
      שרון
      אורח

      אני חולה במחלה שנקראת היפרקלצמיה ועד למועד הניתוח שבתקווה יעזור למצב אני לא מסוגלת לעבוד עקב חולשה רצינית, חוסר ריכוז, עייפות, סחרחורות. עבודתי האדמיניסטרטיבית דורשת ריכוז ומולטי טקסקינג ואני קורסת, האם אני יכולה לקבל זמנית מביטוח לאומי אובדן כושר עבודה זמני עד למועד הניתוח, יש לציין שאני חד הורית לשני ילדים וקשה לי מאד המצב.
      לתשובתכם המהירה אודה
      שרון

      • #42595 הגב
        עו"ד רפאל אלמוג
        אורח

        שלום שרון,
        בריאות ורפואה שלמה.
        מבלי להיכנס כרגע לשאלה האם את עונה לקריטריונים בחוק הביטוח הלאומי המזכים בקצבת נכות כללית, ניתן להגיש תביעה לנכות כללית רק לאחר 3 חודשי אי כושר.

        בברכה,

        עו"ד רפאל אלמוג

מציג תגובה משורשרת 1
מענה ל־קצבת א. כ.ע

ביטול