אובדן כושר עבודה

  • מאת
    דיון
  • #40506 הגב
    א'
    מנהל בפורום

    הנני גרפיקאי, עצמאי עד לא מכבר ועובד שעות מרובות מול מחשב. סובל מכאבים ונימול ביד ימין (אובחן פגיעה בעצב אולנרי) ולאחרונה גם ביד שמאל היות ומשתמש בה לעבודה כרגע.
    תביעה לב"ל בגין מחלת מקצוע נדחתה בשל חוסר זיקה למקצוע (לדעת)ם, תביעה לביטוח מקצועי עוד לא הגשתי (מכל מיני סיבות).
    שאלתי היא האם ניתן להגיש תביעה על אכ"ע בזמן שאני עובד בתחום שעבדתי בו קודם? אני שוקל לחזור לעבוד כשכיר למרות הכאבים פשוט מחוסר ברירה.. האם אני יכול לעבוד במשהו בכלל או שאני אמור לשבת בבית ולא לעבוד?

מציג 0 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #40507 הגב
      עו"ד מאיה אסולין
      אורח

      א' שלום רב,

      התשובה לשאלתך תלויה בתנאי הפוליסה הספציפית אותה רכשתה.

      ככלל, פוליסות לאכ"ע מתחלקות לשני סוגים – פוליסה לאכ"ע ספציפית למקצוע, כלומר במצב כזה חברת הביטוח מתנה את קבלת הפיצוי רק במצב של אי יכולת לעבוד במקצוע ספציפי אשר מוזכר בפוליסה. לפיכך, במצב כזה ניתן להמשיך ולעבוד בתחום אחר.

      סוג נוסף – פוליסה לאכ"ע כללי, חברת ביטוח מתנה את קבלת הפיצוי בכך שהמבוטח אינו מסוגל לעבוד כלל.

      לגבי הנסיבות הספציפיות במקרה שלך וכן ביחס לדחיית תביעתך לב"ל אני ממליצה להתייעץ עם עורך דין הבקיא בתחום לצורך בירור זכויותך.

      בברכה,

      מאיה אסולין, עו"ד
      אלמוג – שפירא, משרד עורכי דין.

מציג 0 תגובות משורשרות
מענה ל־אובדן כושר עבודה