אובדן כושר עבודה

  • This topic has 3 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 12 שנים by עו"ד שירי גליקמן.
  • מאת
    דיון
  • #43692 הגב
    ריקי
    מנהל בפורום

    היי
    ראשונה אני רוצה לציין שהפורומים שלכם עזרו לי מאוד ונתנו לי המון מידע רלוונטי למצבי,עניתם לשאלותיי בזריזות ובמקצועיות ועזרתם לי בכך- ואני מודה לכם על כך!
    שנית-
    אני כיום במצב של אובדן כושר עבודה מלא בהמלצת רופא תעסוקתי (אחרי תאונת דרכים בעבודה), האמנם עברו שנתיים מיום התאונה, אבל כל הטיפול בתיק שלי בשל מצבי הרפואי ובשל סיבוכים בירוקרטיים מאוד איטי.
    בלי הקשר אני במצב של אובדן כושר עבודה מלא ועדיין בתחילת דרכי מול המל"ל.
    פניתי לחברת הביטוח על מנת לקבל תשלום תכוף
    והם סירבו.התשלום שאני מקבלת כהבטחת הכנסה-מגוכך..הסברתי להם שהמצב קטסטרופלי ואני נמצאת במצב של נזקקת כלכלית ונתמכת על ידי תרומות..על מנת לקיים עצמי למטרות מחיה שלא נדבר על כל הוצאות הרפואיות הנוספות שעולות הון ושלפני התאונה לא הייתי צריכה אותם ולממנם.הסברתי להם שהגעתי למצב שרכושי מעוקל מהבית ושאני מבקשת מהם לפחות את החלק הזה. אני משארת שהם מסרבים על מנת שאסגור את תביעתי מולם.מה ניתן לעשות בהקדם?ולמנוע ממני את העוגמת נפש שבכך?
    תודה

מציג תגובה משורשרת 1
  • מאת
    תגובות
    • #43693 הגב
      עו"ד שירי גליקמן
      אורח

      ריקי שלום.

      על פי סעיף 5ה(ב) לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, באם עברו שנתיים מיום התאונה, בית המשפט לא יפסוק תשלום תכוף.
      לפיכך, באם עברו מעל שנתיים מיום תאונתך, המקרה בהחלט בעייתי יותר.
      באם טרם עברו שנתיים מיום התאונה, בהחלט ניתן לדרוש את מתן התשלום התכוף, גם על ידי הגשת בקשה מתאימה לבית המשפט.
      באם טרם עשית זאת, אני ממליצה לך בחום לפנות לעו"ד הבקיא בתחום לצורך ליווי בהליך (הן בבקשה והן בתביעה מול חברת הביטוח) ומיצוי מלוא זכויותייך.
      באם יהיו לך שאלות נוספות, אני כאן לרשותך.

      לילה טוב,
      שירי גליקמן, עו"ד
      אלמוג-שפירא, משרד עורכי דין

    • #43694 הגב
      ריקי
      אורח

      היי שוב
      אכן עברו שנתיים,
      אבל לא נראה לי שזו הייתה הסיבה לסירוב.
      התיק שלי מול המל"ל די בתחילתו,אפילו עדיין לא עברתי ערר(התיק פתוח)
      אובדן כושר העבודה מחודש מרץ.אני צפויה לעבור תהליכים רבים מול המל"ל לאור זאת שאני צפויה לעבור ניתוחים וכדומה. למיטב ידיעתי לגבי שנתיים זה לא המחסום העיקרי בבית משפט…מה דעתך?

      • #43695 הגב
        עו"ד שירי גליקמן
        אורח

        ריקי שלום.

        באם כבר עברו שנתיים מהתאונה, על פי החוק אין לשלם תשלום תכוף.
        על מנת לבדוק את נסיבות המקרה הספציפי שלך, כמו שאמרתי לך, כדאי לפנות לעו"ד עם מלוא המסמכים הרלוונטיים לצורך בחינה מעמיקה של הדברים.
        באם תרצי, ניתן לפנות גם אל משרדנו באמצעות דף יצירת הקשר שבאתר.

        לילה טוב,
        שירי גליקמן, עו"ד
        אלמוג-שפירא, משרד עורכי דין

מציג תגובה משורשרת 1
מענה ל־אובדן כושר עבודה

ביטול