- This topic has תגובה 1, 2 משתתפים, and was last updated לפני 12 שנים, 4 חודשים by .
-
דיון
-
לפני כחודש ארעה ניזוקה דירתי כתוצאה מנזילת מיים אצל השכנים שמעלי.
הנזילה אצל שכני תוקנה על ידי קרוב משפחתם ועל מנת לא להתעמת עמם ( המצב עמם רגיש…) החלטתי לתבוע את ביטוח המבנה שלי לתיקון הנזקים ולשלם את ההשתתפות העצמית.
כמו כן, עקב נזילת המיים נפלו גושי טיט מתקרת חדרת האמבטיה שלי והתגלה ברזל הבניין.
פניתי אל סוכנות הביטוח וזו העבירה אותי למוקד שחר האחראי בפוליסה על תיקון נזקי מיים.
כל הנסיונות לשכנע את סוכנות הביטוח ומוקד שחר על סכנה מבנית אפשרית שנוצרה ושדורשת הגעתו של מהנדס בניין לבדיקה העלו חרס. מוקד שחר הואיל בטובו לבסוף לשלח את מנהל העבודה (!) שלהם (אחרת היה מגיע בעל מקצוע פשוט לכל היותר). הנ"ל הגיע לדירתי וקבע שאכן רצוי שמהנדס בניין יבצע בדיקה.
ביום למחרת התקשרה גברת ממוקד שחר ובמילותיה הראשונות אלי אמרה שאינם מתכוונים לשלח לדירתי מהנדס.
עד לרגע זה ( לפחות עשרה ימים מאז שערבתי את סוכנות הביטוח ומוקד שחר) לא הגיע אפילו שמאי להעריך את הנזקים ואף אחד מהגורמים גם לא מוכן לשלח שמאי.
אתמול החלטתי להתקשר למחלקת שירות הלקוחות של חברת הביטוח עצמה ושם ביכלל נאמר לי כי "אין מה לעשות" אלא לתבוע את השכנים שמעלי ,שאינני מכוסה במקרה זה מבחינת הביטוח וכל זאת משום שהנזילה היתה מהם !.ניסיתי להסביר לאותה פקידת ביטוח כי יתכן והיא טועה שהרי כבר טופלתי ע"י מוקד שחר והרי גם הם מודעים לפוליסה שבירשותי והתחילו הליך לאחר שהודעתי שברצוני לממש את הפוליסה שלי. מלבד זאת, איך שהפוליסה שבירשותי לא מכסה נזילה של מיים מדירות סמוכות אלי? לי זה נישמע קצת מגוחח. זו זכותי לממש את הפוליסה שלי וכפי שהובהר לי בעת רכישתה אני אמור להיות מכוסה מנזקי מיים ולא מדובר כאן באיזו שהיא תופעת טבע נדירה.
האם יתכן שחברת הביטוח פשוט מתחמקת ?
האם חובת אחד הגורמים לשלח לפחות שמאי להערכת הנזקים?
כיצד אוכל להבטיח הגעתו של מהנדס לבדיקת הנזק בתקרת האמבטיה (לעניות דעתי, כל אדם אחראי היה מבין שאם נופלות חתיכות בטון מתקרת ביתו ומתגלה ברזל הזיון רצוי שהדבר יבדק ע"י בעל מקצוע מוסמך) ?
בתודה מראש