רשלנות

  • מאת
    דיון
  • #44142 הגב
    אלינור
    מנהל בפורום

    שלום רב,

    בשבוע שעבר הגעתי לכללית סמייל-שילה לעזרה ראשונה עקב כאבים חזקים בשן חלבית (אני בת 32)מכיוון שהשן כבר התנדנדה אז הרופא עקר אותה ולאחר העקירה הרופאה אמרה שהיא לא בטוחה ואולי נשאר חלקיק קטן שלא יפריע לי. היא נתנה לי אנטביוטקיה מוקסיפן 500 גרם שלוש פעמים ביום. ביום למחרת הכאבים התגברו וכך גם יומיים אחר כך עד שכבר ניגשתי לרופא משפחה ששינה לי את האנטיביוטיקה לאוגמנטין 875 גרם.
    5 ימים לאחר העקירה הכאבים לא פחתו וניגשתי שוב למרפאה והפעם קיבל אותי רופא אחר שלהם שאמר שהאנטיביוטיקה שקיבלתי הנה למינון של ילד! וטוב שעשיתי שהלכתי להחליפה.
    היום ניגשתי לרופא הפרטי שלי (כי למרפאה של הכללית החלטתי לא לחזור) על מנת לבדוק אופציה של שתל. העלתי בפניו את הערה הקטנה שזרקה לי הרופאה אחרי העיקרה והוא עשה לי צילום , הרופא היה פשוט מזועזע לגלות שכל השורש של השן נמצא עדיין בפה וזה מצריך עקירה כירורגית עם תפרים. הרופאה בכללית לא טרחה אפילו לעשות צילום לפני או אחרי העקירה או לחילופין לדאוג שרופא כירורג יבדוק אותי.
    ברצוני לתבוע אותם כמובן על התשלום ששילמתי להם ועל התשלום שאשלם לרופא הפרטי וכן על עוגמת הנפש ובזבוז ימי עבודה שנגרמו לי עקב רשלנותם.
    אשמח לקבל יעוץ או חוות דעת , האם תביעות קטנות יספיקו ? ומה כמובן הסיכויים….

מציג 0 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #44143 הגב
      עו"ד שירלי מיור
      אורח

      אלינור שלום ותודה על פנייתך.

      צר לי לקרוא על המקרה שאת מתארת.
      בהנחה ואלו הם אכן פני הדברים, נראה כי מדובר במקרה חמור של רשלנות רפואית. על מנת לתת לך תשובה יותר וודאית לשאלה האם מדובר ברשלנות, ישנו צורך לעבור על התיק הרפואי במלואו ולהפנותך למומחה רפואי בתחום שייתן את חוות דעתו בנושא. לאחר קבלת חוות הדעת, במסגרתה ייבחנו בין היתר השאלות לעניין הצילומים לפני ואחרי שלא בוצעו, מינוני התרופות וכו', ניתן יהיה לענות לך על השאלה מהם סיכויי התביעה בנסיבות.
      באשר לשאלתך האם יספיקו תביעות קטנות, העניין נתון כמובן לשיקולך. קחי בחשבון שבית המשפט לתביעות קטנות מוגבל לתביעות עד לגובה של כ-30,000 ש"ח. במידה ויימצא שמומלץ להגיש כאן תביעת רשלנות, סביר להניח שרק עלויות הטיפול שעברת ושתצטרכי לעבור בעתיד (עלויות אותן את זכאית לתבוע ולקבל בחזרה במידה והתביעה מתקבלת) יעלו על הסכום הנ"ל, זאת עוד לפני שמגיעים לנזקייך העקיפיים, כלומר, עוגמת נפש, אובדן ימי עבודה, וכו'.

      מומלץ כי תפני לעו"ד המתמחה בתחום הרשלנות על מנת שינחה אותך כיצד לפעול ויסייע בבדיקת הנושא לעומק.

      מאחלת לך בריאות ובהצלחה,

      שירלי מיור, עו"ד.

מציג 0 תגובות משורשרות
מענה ל־רשלנות