תשניק סב לידתי

תשניק סב לידתי

אודות התופעה

חבל הטבור הוא במובן מסויים החבל המאפשר לעובר להגיע לאוויר העולם. דרך חבל הטבור מקבל העובר את החמצן הדרוש לו לשם התפתחותו ברחם ועל כן חשוב שזרימת הדם בחבל הטבור תהא סדירה, כך שתאפשר לעובר לקבל את כמות החמצן הדרושה לו למחייתו. על כן, במידה ומתרחשות הפרעות בתפקודו של חבל הטבור, עלול הדבר לפגום באספקת החמצן של העובר, תופעה הנקראת תשניק סב לידתי.

תשניק זה עלול לקרות, בין היתר, עקב כריכת חבל הטבור סביב ראשו/גופו של העובר או בעקבות חסימתם של כלי הדם המצויים בחבל הטבור ואף בשל סוכרת הריונית ממנה סובלת היולדת. בכל הקשור לתופעת תשניק סב לידתי, מדע הרפואה מפותח כך שהוא מאפשר לרופאים לאבחן, מבעוד מועד, הריון שהסיכוי להתרחשות התופעה במהלכו הינו גדול.

זאת ועוד, ידוע כי כאשר מרגישה היולדת כי חלה ירידה בתנועות עוברה, על הרופא המטפל להעלות את החשד כי העובר סובל מתשניק סב לידתי.

מחוות הדעת המצורפות לתביעות רשלנות רפואית בלידה, המוגשות בעקבות נזקים שנגרמו לעובר עקב תשניק סב לידתי, ניתן להסיק כי הנזקים השכיחים בהקשר זה הינם נזקים מוחיים, אשר באים לידי ביטוי בשיתוק מוחין ופיגור שכלי. יחד עם זאת, ישנם מקרים קשים עוד יותר, במהלכם נפטר התינוק כתוצאה מאותו תשניק.

תשניק סב לידתי בפסיקה

כך, הוגשה לבית משפט השלום בראשון לציון תביעת רשלנות רפואית בלידה, אשר חשפה סיפור טרגי של זוג הורים שאיבדו את התינוק שבע שעות לאחר לידתו, כתוצאה מתשניק סב לידתי.

טענתם העיקרית של זוג ההורים, במסגרת תביעת רשלנות רפואית בלידה שהוגשה על ידם, כאמור, הייתה כי הצוות הרפואי איחר באיבחון ההפרעות באספקת החמצן לעובר ועל כן יש להטיל עליהם את כל האחריות למותו בטרם עת. זאת ועוד, אימו של המנוח סבלה מסוכרת הריונית ועל כן הסיכוי שהעובר יסבול מתשניק סב לידתי היה גבוה במילא, עובדה שחייבה את הרופאים לעקוב ביתר שאת אחר דופק העובר ופעימות ליבו.

מנגד, טענה הנתבעת בכתב הגנתה כי רק כעשרים דקות לפני סיום הלידה החלו להופיע האטות בדופק העובר, אשר יש בהן כדי להעיד על מצוקה עוברית ותשניק סב לידתי. לדידה, עם האיבחון האמור ביצע הצוות הרפואי טיפול הולם ופעל במהירות לחילוצו של העובר. לפי כך, לטענת הנתבעת, מהנסיבות המתוארות לעיל יש להסיק כי אין כל בסיס להטלת אחריות על הצוות הרפואי בגין רשלנות רפואית בלידה.

בית המשפט קובע כי הצוות הרפואי התרשל בכך שבמשך כשעתיים לא עקב כראוי אחר הנתונים שהעלה המוניטור. ודוק, מטרתו של המוניטור הינה כי הצוות הרפואי יעקוב באופן מקצועי אחר דופק העובר ואין לו כל תכלית אם הרופאים לא מבצעים מעקב ראוי, כאמור. במקרה דנן, על פי נתוני המוניטור כבר בתחילת הלידה עלו ממצאים מדאיגים, אשר יש בהם כדי להעיד על התרחשות תשניק סב לידתי. לפיכך, נפסק כי עסקינן במקרה מובהק של רשלנות רפואית בלידה אשר הובילה למותו המצער של התינוק. בעקבות כך, העמיד בית המשפט את הפיצוי לתובעים על הסך של כמיליון שקלים.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום רשלנות רפואית

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

התגובה שלך