עורכת הדין ספי קלו-יוגב

בעלת תואר ראשון במשפטים, עורכת דין מוסמכת בעלת וותק של 11 שנים בייצוג נפגעי גוף ונפש בתחום דיני הנזיקין ומגשרת מוסמכת. עיינו בראיון שערכנו עימה.

ספי קלו

רקע מקצועי

עיסוקה של עורכת הדין ספי קלו לאורך השנים נגע בעיקר בהליכים לפיצוי עקב רשלנות רפואית, נזקי גוף ונפש על רקע תאונות שונות ותביעות כנגד תאגידי ביטוח.

בעבר ייצגה עו"ד קלו בעיקר בתי חולים, קופות חולים, מכונים שונים ומרפאות פרטיות, במסגרת עבודתה במשך שנים רבות במשרד עורכי דין מוביל. עו"ד קלו צברה ברבות השנים ניסיון מקצועי רב בטיפול בתיקי רשלנות רפואית מורכבים, בשלל תחומי הרפואה וייצגה בתיקים רבים בכלל הערכאות השיפוטיות בארץ, כמו גם בהליכי גישור בתחומים אלו. כיום מתמקדת עבודתה במשרד עורכי הדין אלמוג-שפירא אשר לו ניסיון רב בייצוג נפגעים ובעיקר נפגעי רשלנות רפואית ותאונות קשות.

כיצד בחרת את תחום התמחותך בנזיקין וברשלנות רפואית?

כבר בשנה השנייה ללימודי המשפטים, התנדבתי במרכז הסיוע המשפטי מטעם משרד העבודה והרווחה. במסגרת פעילות זו, גיליתי את המוטיבציה האדירה שהייתה מתעוררת בי כל פעם מחדש לסייע לאזרחים תמימים לממש את שלל זכויותיהם מול מוסדות ורשויות עקב פגיעות, פציעות, מחלות ובעיות רפואיות. הבטחתי לעצמי כי בהמשך דרכי המקצועית, תחושת הסיפוק הכרוכה במיקסום הפיצוי המגיע לנפגע תמשיך להיות נר לרגליי.

מה את זוכרת מתקופת ההתמחות?

זכיתי לקחת חלק בתיקים מרתקים וחשובים, אשר ללא ספק גיבשו את אישיותי המקצועית, על אף הקושי הרב הכרוך בתקופה זו.

זכור לי אף תיק מעניין בו נטלתי חלק, ואשר שינה את קו מחשבתי. נמניתי על צוות שייצג קבוצת חיילים אשר שירותו בצבא בשנות ה-70 והשתתפו בעל כורחם בניסוי רפואי בחשיפה לחומרים כימיים במהלך השירות הצבאי. לימים התגלו תחלואות במערכות שונות של הגוף אצל החיילים, אשר שויכו להשתתפותם בניסוי. בסוף של יום בתום מאבק משפטי ארוך וחרף שאלת ההתיישנות המוטלת בספק נוכח הזמן הרב שחלף מאז האירועים, פוצו החיילים במסגרת פשרה שהושגה בתיק. האתגר והסיפוק היו אדירים וכבר אז הגיעה ההכרה כי בתביעות משפטיות העיקרון המנחה הוא: יגעת ומצאת- תאמין!!!

אז מדוע דווקא רשלנות רפואית?

"כנזיקיסטית" בתחילת דרכי, מצאתי את עצמי נוברת בחוכמת הרפואה. העמקה זו, העניקה לי הזדמנות להשקיף על כל תיק שמונח על שולחני לאו דווקא דרך משקפיים סובייקטיביים שמשקפות את התיק הרפואי כמו שהוא. תוך כדי החשיפה לעולם הרפואה ותחושת השליחות המשפטית, הגיעה ההכרה והרצון לעסוק בתחום ייחודי ומרתק המשלב בין עולם הרפואה לעולם המשפט.

מהו המתכון להצלחה בתביעות בתחום הרשלנות הרפואית בפרט ובנזיקין בכלל?

אני מאמינה כי כדי להצליח בתחום ייחודי זה יש צורך להיות קשובים לצורכי הלקוחות ולפעול  בנמרצות יצירתיות, חדשנות ויעילות על מנת לספק שירותים משפטיים מקצועיים בנושאים שגרתיים ובבעיות מורכבות. עבודה מקצועית ישרה, הכוללת שקיפות מלאה מול הלקוח ושיתופו לאורך כל הדרך בכל מידע, אומדן, או הערכה מקצועית שבידינו תוך ניהול סיכונים נכון ומושכל לאורך כל הדרך.

מהן התכונות שמבדלות אותך מעורכי דין אחרים בתחום?

לוחמת באופן נאמן וללא פשרות בעבור מיצוי כלל הזכויות של כל לקוח כל ולקוח. הנני מייחסת חשיבות עליונה לטיפול יסודי ואיכותי בלקוחות, תוך שמירה על כבוד ופרטיות ומתן ליווי אישי לכל אורך התהליך המשפטי.

שנים רבות ייצגת נתבעים. מדוע החלטת לעבור לייצג תובעים?

בתחילת דרכי ייצגתי בעיקר רופאים ומוסדות רפואיים שונים מטעם חברת הביטוח במסגרתה היו מבוטחים. לאחר מכן, שימשתי כמנהלת תביעות בתחום אחריות מקצועית רפואית וניהול סיכונים של מבטחי משנה מגרמניה ובהמשך אף שימשתי כעורכת דין במחלקת תביעות סיכונים מיוחדים בסוכנות ביטוח גדולה. בתפקידי האחרון חשתי את תחושת השליחות והסיפוק בייצוג מבוטחים מול חברות הביטוח ובשלב זה ולאור העיוותים ועינויי הדין אליהם נחשפתי במהלך העבודה היומיומית, החלטתי לעבור לצד של ה"טובים"-התובעים.

כיצד היה המעבר מייצוג נתבעים לתובעים?

כשעברתי לייצג תובעים, נחשפתי לאדם/למשפחה שתובעת וראיתי כי הם עולם ומלואו. ההזדהות עם הסיפורים והעוולות, גרמה למעבר להיות אך טבעי וההיכרות עם המניעים והאינטרסים של הצד השני, הופכת את ניהול התיק עבור הלקוח למקצועי ויעיל.

דמות משפטית שהשפיעה עלייך?

כבוד השופט תיאודור אור אשר הכיר בפגיעה באוטונומית החולה וקבלת הסכמתו המודעת, כראש נזק עצמאי, וכבסיס לתביעה נזיקית ברת פיצוי.

ראש נזק זה, נקבע באחת הפרשות המוכרות בתחום הרשלנות הרפואית, ולמעשה מייתר את הצורך של המטופל להוכיח את הקשר הסיבתי בין ההתרשלות (אי קבלת הסכמת חולה לטיפול מרצון כן מלא וחופשי) לנזק (דהיינו, הפגיעה באוטונומיית הפרט). עצם הפלישה למרחב האוטונומי של המטופל ללא קבלת הסכמה מובילה לנזק בלתי נפרד.

לטעמי, ללא ספק, מדובר באבן דרך בתחום המשפט הנזיקי.

מהו פסק הדין שהיית משנה לו הייתה לך היכולת לעשות כן?

פרשת ליאור המר (ע"א 1326/07). הלכה אשר ביצעה שינוי מהותי בכל הנוגע לעילת תביעה של קטינים שנולדו עקב רשלנות רפואית במהלך ההיריון עימם, ולטעמי ראויה לביטול.

עילת התביעה עברה לכאורה להורי הקטין. אך, ההלכה יצרה סוגיות בעייתיות הנוגעות בין היתר לעצם ההבטחה שבכספי הפיצויים אכן יעשו שימוש לטובת הקטין (דבר שלא מחויב שעה שהקטין אינו תובע – בניגוד למקרה בו היה הוא תובע ואז בית המשפט היה מחויב להורות על הדרך לעשות שימוש בפיצוי לטובתו).

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום רשלנות רפואית

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

תגובות

4 תגובות

  • 12 בפברואר 2020 בשעה 18:18

    היה לי התקף לב, בבית חולים הסתמכו על א.ק.ג, שחררו אותי, יום לאחר מכן הלכתי לרופא ששלח אותי למיפוי לב, גילו שהיה התקף, פוניתי לבית חולים, זיפזו אותי 4 ימים עשו צינטור

    • 13 בפברואר 2020 בשעה 15:50

      מה שאלתך שרית?

  • 22 בינואר 2019 בשעה 15:01

    שלום
    אני נכה 117% פיזית ועוד 40% פוסט טראומה קטסטרופלית שנוצרה והתפתחה בגלל פסיכיאטר מחוזי שמנע ממני טיפולים בכל דרך למרות שהנא עצמו חתום על הפוסט טראומה ממנה אני סובל…בנוסף רופאת משפחה הבחנה אותי כחולה פרקינסון חמור בטעות…. שני המקרים ביחד גרמו לי להתחיל הליך להמתת חסד שהופסק אחרי שהתבררה הטעות הרפואית…אך מאז אותו פסיכיאטר ואותה רופאה חיי אינם חיים מצבי החמיר מקצה לקצה ואני רוצה לתבוע אותם אישית

    • 22 בינואר 2019 בשעה 16:04

      איתמר שלום רב,
      המקרה המתואר בהחלט מחייב בחינה מקצועית על ידי גורמים מקצועיים (עורכי דין רלבנטיים לתחום ומומחים).
      נבקש להסב את תשומת ליבך כבר עתה, כי על מנת לקבל פיצוי בתביעת נזיקין, יהיה עליך להוכיח קיומם של שלושה תנאים מצטברים: א. התרשלות (חריגה מסטנדרט זהירות סביר). ב. נזק גופני. ג. קשר סיבתי בין השניים.
      משאלתך ניכר כי הינך סובל מנזק נפשי אך יהא צורך להוכיח כי הוא תולדה של התרשלות הפסיכיאטר ו/או רופאת המשפחה.
      בריאות והצלחה!

התגובה שלך