רשלנות רפואית באבחון וטיפול בדלקת העצם ("אוסטאומיאליטיס")

אוסטאומיאליטיס היא זיהום של העצם המתרחש לרוב כאשר חיידק חודר לעצם באמצעות מערכת הדם. למרות שבדרך כלל דלקת בעצם ניתנת לטיפול יחסית בקלות, אבחון מאוחר או טיפול לקוי עלול לגרום לנזקים חמורים ובכללם נמקים בעצם, פגיעה בגדילה אצל ילדים וכאבים כרוניים.

דלקת העצם

קיימים מינים רבים של חיידקים בעולם ורובם אינם מזיקים לאדם. עם זאת, חיידקים שונים עשויים לגרום לזיהומים קשים במידה והם מגיעים לאזור מסוים בגוף. אחד מחיידקים אלו הוא סטפילוקוקוס זהוב ("Staphylococcus aureus"). חיידק זה, המצוי באופן קבוע על פני העור והנחיריים של בין 21-30% מהאנשים, במידה והוא מגיע לעצמות, יכול ליצור זיהומים חמורים בדמות דלקת בעצמות.

מהי דלקת העצם?

כאשר חיידק מסוג סטפילוקוקוס זהוב נכנס אל העצם יכול להיווצר זיהום של רקמת העצם או "דלקת בעצם". הזיהום מגיע לרוב ממקום אחר בגוף (למשל פצע פתוח) דרך זרם הדם או עקב זיהום ברקמה סמוכה לעצם. אפשרות נוספת היא חדירה ישירה של הזיהום לאחר חשיפה של העצם מחוץ לגוף עקב פצע, שבר פתוח או במהלך ניתוח המערב חשיפה של העצם. אנשים עם סוכרת, מחלת כלי דם או מערכת חיסונית מוחלשת נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח דלקת בעצם.

המחלה חולפת לרוב באופן מלא תוך זמן קצר לאחר טיפול באנטיביוטיקה תוך ורידית במינון גבוה. עם זאת, היא יכולה להפוך לכרונית ולהימשך שנים רבות.

דלקת העצם מאובחנת באמצעות בדיקות דם, צילום רנטגן, CT ומיפוי עצמות.

מהם התסמינים של דלקת העצם?

דלקת העצם יכולה לבוא לידי ביטוי במגוון תסמינים הנעים בין קלים לקשים, כאשר לרוב קיים שוני מסוים בין ילדים למבוגרים.

אצל ילדים, דלקת העצם מתפתחת במהירות יחסית ונוטה להתמקד בעצמות הארוכות. הסימנים השכיחים הם: רגישות או כאב באזור הדלקת, צליעה באזור הדלקת, ירידה בתאבון, נפיחות, אודם וחום גבוה.

אצל מבוגרים, דלקת העצם מתפתחת בצורה הדרגתית יותר וכוללת כאבים (בעיקר כאבי גב), חום, צמרמורות, תסמינים על העור ונפיחות באזור הדלקתי.

במקרים חמורים עלולים להיווצר מוגלות, נמקים בעצם, דלקת מפרקים, פגיעה בגדילה אצל ילדים, כאבי גב כרוניים וקרישי דם.

 רשלנות רפואית בדלקת העצם

רשלנות רפואית בדלקת העצם יכולה לבוא לידי ביטוי במספר אופנים ובכללם:

  • אי אבחון או אבחון מאוחר של דלקת העצם. החמצה שכזו עלולה להביא להתקדמות הזיהום ולנזק נרחב;
  • טיפול לקוי בדלקת העצם;
  • התנהלות לא זהירה של הצוות הרפואי במהלך ניתוח או אחריו, שאפשרה כניסת זיהומים מסוג דלקת העצם;
  • טיפול לא זהיר בעת החדרת מכשיר רפואי ישירות אל רקמות שונות בגוף (כגון קטטר או דיאליזה), שהביאה לדלקת בעצם.

עורכי הדין שלנו זמינים
עבורכם וישמחו לעזור!

ליעוץ אישי וחסוי >

הייעוץ ניתן ללא התחייבות

icon

עורכי הדין שלנו זמינים
עבורכם וישמחו לעזור!

ליעוץ אישי וחסוי >

הייעוץ ניתן ללא התחייבות

הרשלנות הרפואית הביאה לכריתת שתי אצבעות ברגל – התובע יקבל פיצוי בסך של 140,000 ש"ח

לאחר ניתוח להסרת ציפורן בבוהן, אובחן התובע כסובל מדלקת בעצם, שהצריכה בסופו של דבר כריתת שתי אצבעות. הוא הגיש תביעה כנגד הרופא המטפל ובית החולים בטענה, כי הניתוח היה רשלני במספר מובנים ובכללם העדר הוראה לנטילת אנטיביוטיקה לפני הניתוח ולאחריו, ומתן הוראה להימנע מפתיחת התחבושת או החלפתה על אף תלונותיו של התובע בדבר כאבים עזים.

בית המשפט קיבל את התביעה וקבע, כי העדר הוראה לטיפול אנטיביוטי לפני הניתוח ולאחריו מהווה חריגה מסטנדרט הזהירות. עוד צוין, כי עולה מחומר העדויות שלמרות תלונות חריפות של התובע לאחר הניתוח, הרופא הורה לתובע לא לפתוח את התחבושת, אלא לחכות עד מועד הביקורת (שאז התגלה הזיהום החריף). ביחס לכך נקבע, כי העדר התייחסות לתלונותיו של התובע בדבר כאבים חרגה מסטנדרט של מעקב בתר ניתוחי ראוי וסביר. גובה הפיצוי העומד על סך של 140,000 ₪ (ת"א 47821-08).

לסתה של הקצינה נכרתה והיא הוכרה כנכת צה"ל

לעיתים גם הליכים פשוטים לכאורה עלולים להביא לתוצאות חמורות ביותר.

במקרה הנדון היה מדובר בקצינה בקבע אשר פנתה לרופאים הצבאיים והתלוננה על נפיחות בצד שמאל של הלסת. בדיעבד התברר, כי היא סבלה מדלקת בעצם, אולם הדלקת אובחנה כראוי רק כשנה וחצי לאחר מכן. במהלך תקופה זו עברה הקצינה 4 עקירות שיניים מיותרות ושורה ארוכה של טיפולים מכאיבים ומיותרים. בסופו של דבר נאלצה הקצינה לעבור ניתוח לכריתת חלק מהלסת והשתלת פלטת טיטניום.

הקצינה הגישה תביעה במסגרתה עתרה להכיר בה כנכת צה"ל. בית המשפט המחוזי קיבל את התביעה וקבע, כי במקרה הנדון התרחשה שרשרת מתמשכת של אירועים, ובכללם איחור באבחון ואיחור בטיפול, שסטו מכללי ההתנהגות המצופים (ע"ו 34668-12-12).

מומלץ להתייעץ עם עורך דין

אם גם לך או למישהו מבני משפחתך לא אבחנו במועד את דלקת העצם או שטופלתם בצורה שגויה, מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית. כך, עורך דין בעל ניסיון בתחום יוכל במקרים המתאימים לסייע לכם בקבלת פיצוי כספי משמעותי אשר יקל במקצת על התמודדותכם.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום רשלנות רפואית

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

התגובה שלך