טיפולים אסתטיים שאינם עומדים בסטנדרט ראוי

תחום האסתטיקה הולך ותופס תאוצה מיום ליום, ולמרבה הצער גם כמות התביעות המוגשות בשל טיפולים רפואיים כושלים אשר אינם עומדים בסטנדרט המצופה. בפועל, במקום לשדרג את מצבנו, אנו עשויים למצוא עצמנו מתמודדים עם בעיות רפואיות קשות שהינן תוצאה של הטיפול הרפואי. בכתבה זו, נעמוד על החובות של הגורמים הרפואיים בטיפולים אלה, וכיצד ניתן לפעול למימוש הזכויות.

טיפולים פלסטיים כושלים

בתקופה האחרונה ישנה עליה ניכרת בכמויות הפונים לביצוע הליכים וטיפולים אסתטיים ופלסטיים. הדבר נובע מהיצע הטיפולים המוצע וכן מהתקשורת הרבה בנושא שגורמת לאדם הפשוט לסבור כי הוא יוכל באמצעים פשוטים יחסית לשפר את מראהו מה שישפיע ישירות על הרגשתו האישית ושמחת החיים שלו.

ואולם, במקרים רבים אותם טיפולים פשוטים מתגלים כלא פשוטים כל כך. לעיתים גם מגלה המטופל רק בדיעבד כי ההליך שביצע גרם לו לנזקים שלפעמים הם בלתי הפיכים. הבנה זו שמגיעה מאוחר מדי מחייבת אותנו המטופלים לשקול היטב את הצורך בביצוע ההליך המוצע אל מול הסיכונים הקיימים בו. יצוין, כי הסיכונים הטבעיים שאף אינם נובעים מקיומה של רשלנות רפואית יכולים כשלעצמם להבהיר למטופל שההליך לאו דווקא כדאי כפי שהוא נראה בתחילה. חשוב מאוד לבדוק את כל ההשלכות שיכולות להיות כתוצאה מביצוע ההליך. הליכים שונים שהפכו מאוד שכיחים בימינו אלו הינם ניתוח שאיבת שומן, ניתוח להגדלת חזה או להקטנת חזה, ניתוח אף, ניתוח או טיפול לשיפור מראה העור בפנים ובגוף וכיו"ב.

מקרים בפסיקת בתי המשפט

בהתאם להעלאת המודעת וכמויות הטיפולים האסתטיים המבוצעים, נחשפנו גם בבתי המשפט בישראל לתביעות רבות שעניינן טיפולים שכאלו. כך לדוגמא החלו מתבררות תביעות של מטופלים כנגד המנתחים שלהם בנושא ניתוח אף, בטענות כי הניתוח לא עלה יפה ושהמקור לכך בקיומה של רשלנות רפואית בטיפול.

כמו כן, ישנן תביעות רבות הנוגעות לטיפולי לייזר להורדת שיער מהגוף. טיפולים אלו יכולים להותיר כוויות ואף צלקות של ממש. לעיתים הסיבות לכך נעוצות במטופל עצמו (לדוג' אם חשף עצמו לשמש באופן מוגזם ובניגוד להנחיות), אך לעיתים הסיבות דווקא מתמצות בכך שהייתה רשלנות של הצוות שביצע את הטיפול. דוגמא לכך היא ביצוע טיפול לייזר בעוצמות חורגות מהנדרש.

כשלים וטעויות בטיפולי לייזר יכולים להביא לפעמים לתוצאות בלתי הפיכות. קשה לאמוד נזק של צלקת תמידית בגופה של אישה על כל הנובע מכך בנוגע לתדמיתה האישית והרגשתה. גם גברים רבים שמבצעים הליכים אסתטיים יכולים למצוא עצמם עם נזקים שהגם שבאופן אובייקטיבי יכולים להיחשב כקלים, אך באופן סובייקטיבי מדובר בנזקים קשים מאוד לאותו מטופל.

כפי שניתן לראות, חשוב להבין שכאשר מדברים על רשלנות רפואית אין המדובר תמיד בהליכים של רפואת חירום או של ניתוחים מחויבים מבחינה רפואית. היום רבים הם הניתוחים והטיפולים המבוצעים למטופלים דווקא בשל יוזמת המטופל.

יחד עם זאת, ולמרות שההליך נעשה ביוזמת המטופל אין זה אומר שהצוות המטפל לא מחויב להעניק את הטיפול הראוי ביותר. על הצוות המטפל חלה חובה להסביר למטופל את ההשלכות האפשריות מהטיפולים, הסיכונים בטיפול וכן את סיכויי ההצלחה שלו. לעיתים מטופל שמעוניין כל כך לבצע טיפול אינו מקדיש מחשבה לנושאים אלו ועל כן חובה על הצוות המטפל להביא נתונים אלו לידיעתו.

נכון שמטופל סביר לא צריך לחשוב שתיגרם רשלנות רפואית בטיפול. אך מצד שני, מטופל לא יכול לעצום עיניו מסיכונים קיימים.

טיפולים אסתטיים וניתוחים פלסטיים הם הליכים רפואיים רגישים עבור כל מטופל. לכן, הצוות הרפואי צריך לעשות כל שביכולתו על מנת לבצע את ההליך באופן מקובל מבחינה רפואית ומבלי לחרוג מסטנדרט רפואה סביר, שאז יכול הצוות להיות אחראי לנזקי המטופל, נזקים שנבעו ברשלנותו.

לסיכום הנושא, נוכל לומר כי ביצוע טיפולים וניתוחים אסתטיים ופלסטיים הנו הוא תחום רגיש שמקבל תאוצה בימים אלו. לאור ריבוי המוסדות הרפואיים שנפתחים בתחום, חשוב להיזהר ולבדוק היטב את כל הסיכונים שקיימים בהליך.

בהתאם, כאשר נגרם נזק כלשהו, צריך לבחון האם מדובר בנזק "טבעי" לטיפול, או בנזק שמקורו בקיומה של רשלנות מטעם הצוות המטפל. לרוב, מדובר בהבחנה לא קלה, ולכן בכל מקרה של חשד לנזק כתוצאה מטיפול רשלני יש לפנות לעורך דין הבקיא בתחום על מנת לבחון את המקרה הספציפי ולהגיע למסקנה האם יש מקום לפתיחת הליך משפטי בעניין.

עורך דין לרשלנות רפואית ידע להתוות את דרכי הבדיקה באמצעות מומחים מתאימים, וידע ללוות את המטופלים שנגרם להם נזק במימוש זכויותיהם לפיצוי.

לייעוץ אישי וחסוי על ידי עורך דין באפשרותכם לפנות אלינו באמצעות טופס יצירת הקשר המופיע באתר.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום רשלנות רפואית

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

תגובות

1 תגובות

  • 29 במאי 2011 בשעה 20:55

    ניתוח אף

    גם הבן שלי עבר ניתוח אף .ללא בצלחה.עבר שוב בפעם השניה ללא הצלחה.אני כבר לא מוכנה לפעם שלישית…ממש חומר למחשבה.כתבה מצוינת.תודה רבה רבה.

התגובה שלך