פגיעה עצבית

  • מאת
    דיון
  • #45046 הגב
    שושנה
    מנהל בפורום

    שלום,
    עברתי עקירת שן בינה כלואה ע"י רופא השיניים שלי לפני כחצי שנה. הוא אינו מומחה פה ולסת , אבל אמר לי שאין לו בעיה לעשות את זה. במהלך העקירה , שנמשכה מעל שעה וחצי ! ( כשלפני העקירה הוא אמר לי שצפוי לקחת חצי שעה ) , חשבתי שאני מתעלפת מרוב כאב. לאחר העקירה , התחילו לי כאבים איומים , בלתי נסבלים בלשון ולאורך הלסת התחתונה.
    לאחר כשבוע פניתי למחלקת פה ולסת באיכילוב, ושם היו מופתעים למה רופא שאינו מומחה עקר את השן כי לפי הצילומים ( שנעשו לבקשת הרופא – ct ופנורמי ) רואים בבירור ששן נגעה בעצב בתעלה . מאז חיי אינם חיים.
    האם יש עילה לתביעה ? האם זה נכון שבית המשפט בד"כ קובע מומחה שדעתו בד"כ לטובת הרופא ( נאמר לי שאין הרבה סיכוי במקרה כזה כי המומחה יגיד כנראה שבכל מקרה הנזק היה קורה בכל מקרה ןלכן אין טעם לתבוע )?
    תודה.

מציג 0 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #45047 הגב
      עו"ד שירי גליקמן
      אורח

      שושנה שלום.

      צר לי לשמוע כי הטעו אותך לחשוב שברוב המקרים בהם ימונה מומחה ביהמ"ש התיק חסר סיכוי אך אשמח לעשות קצת "סדר" בדברים.
      לעניין הגשת תביעה- ראשית, יש לבחון באמצעות מומחה רפואי את מלוא התיעוד הרפואי ולבדוק האם העקירה בוצעה כפי שהיתה אמורה להתבצע ומדוע נגרם הנזק בלשון ולאורך הלסת.
      משרדי עורכי דין המתמחים בתחום הרשלנות הרפואית עובדים עם מומחים רפואיים אשר בוחנים את המקרה ויכולים לבחון מבחינה רפואית אם אכן היתה רשלנות בטיפול ומהו הנזק שנגרם מרשלנות זו, ככל והיתה.
      באם יאשר מומחה רפואי כי אכן כתוצאה מטיפול לקוי נגרם הנזק העצבי, יש לך עילה להגשת תביעה, במסגרתה תוכלי לתבוע פיצויים בגין מלוא הנזק שנגרם לך (ועוד ייגרם בעתיד), לרבות: הפסדי שכר, הוצאות רפואיות לעבר ולעתיד, כאב וסבל (עוגמת נפש) ועוד.
      באשר למינוי מומחה מטעם בית המשפט- אציין כי ברוב המקרים של תביעות רשלנות רפואית, נגמר התיק בפשרה עוד בטרם מונה מומחה בית משפט. וגם במקרים אשר לא נגמרו בפשרה לא תמיד ממנה בית המשפט מומחה, אלא רק במקרים של פער גדול בין חוות הדעת של הצדדים (התובעים והנתבעים).
      אם וכאשר ממונה מומחה בית משפט, אנו רוצים להאמין כי המומחה הינו אובייקטיבי ככל וניתן, ואם אחד הצדדים סבור כי למומחה כלשהו מטעם ביהמ"ש יש "אינטרס" אשר יכול לפגוע בחוות דעתו, ניתן להתנגד למינוי המומחה הספציפי הזה ולבקש מבית המשפט כי ימנה מומחה אחר.
      אחזור ואציין- כי לרוב מקרים אלו לא קורים והמומחה אשר ממונה מטעם ביהמ"ש אובייקטיבי ככל הניתן ואין כל צורך בהתנגדות למינויו.
      כמו כן, גם אם לאחר קבלת חוות הדעת של המומחה יש ספקות כלשהן לגבי הרשום בחוות דעתו, ניתן להגיש לו "שאלות הבהרה" עליהן יצטרך המומחה לענות באופן פרטני וספציפי ואשר יכולות להסביר מדוע קבע את שקבע בחוות הדעת
      לא אלאה אותך בהליכים משפטיים ולכן אסיים ואומר: הסירי דאגה מליבך. ראשית, פני לעורך דין המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית על מנת שיבחן את טענותייך מבחינה משפטית והן יבחן עם מומחה רפואי את טענותייך מבחינה רפואית, ואם אכן יאשר המומחה כי היתה רשלנות רפואית בטיפול בך וכי נגרם נזק כתוצאה מכך, יש לך עילה לתביעה, וכל השאר, סימכי על שיקול של עורך הדין שיעשה את הטוב ביותר על מנת שתקבלי את הפיצויים המגיעים לך.
      באם תרצי, תוכלי לפנות אף אל משרדנו באמצעות דף יצירת הקשר שבאתר.
      כמובן שאם יהיו לך שאלות נוספות, אני כאן לרשותך.

      לילה טוב,
      שירי גליקמן, עו"ד
      ?אלמוג-שפירא, משרד עורכי דין

מציג 0 תגובות משורשרות
מענה ל־פגיעה עצבית