2 שאלות לגבי פציעה בצבא ופציעה בבית

• מאת
    דיון
  • #40162 הגב
    דני
    מנהל בפורום

שלום, אני בן 26
    ואני צריך יעוץ לגבי מימוש זכויות רפאויות עבור פציעות שעברתי ואשמח אם תעזרו לי
    שאלתי מתחלקת למספר נושאים

1. במהלך שירותי הצבאי שברתי את כף רגלי (יש לי את המסמכים מהבי"ח), הרגל גובסה והחלימה אך לא לגמריי- כשלוחצים לי במקום או כשאני מתקלח ויש זרם חזק על כף הרגל זה כואב ויש גם סימן מהשבר
    כאמור חוץ מזה הרגל מתפקדת כרגיל, האם בגלל הסבל שנגרם לי אני יכול לתבוע את משרד הביטחון? האם יש סיכוי שיכירו בי? אם כן אשמח להכוונה מה עליי לעשות

2. לפני כשנתיים קרתה לי תאונה בבית- ניקיתי את האוזן עם מקל אוזניים ומבלי משים הוא נכנס בחוזקה לאוזן וקרע את התופית, התופית התאחתה אך נגרם לי נזק בילתי הפיך לעצבים שנמצאים בתוך האוזן
    עברתי הרבה בדיקות כולל M.R.I ולפי הרופאים יש ירידה לא משמעותית בשמיעה. העניין הוא שאני סובל מזה באופן יום יומי לדוגמא כשאני מדבר בטלפון אני כבר לא מצמיד אותו יותר לאוזן הפגועה כי איני שומע בה טוב,
    כשאני בעבודה ויש רעש אני ממש מרגיש את זה וזה גורם לי לחוסר ריכוז וגם לא תמיד שומע טוב כשקוראים לי (אני עובד בעבודת שטח פיזית), כשאני בפאב אני כמעט ובכלל לא שומע באוזן הפצועה! זה ממש ירידה באיכות חיים והכי מבאס שאי אפשר לרפא את זה.
    השאלה שלי פה מתחלקת לשניים:
    א. בזמן הפציעה הייתי מבוטח בקרן פנסיה שכידוע אחד המרכיבים בה זה פיצוי על נכות ואובדן כושר עבודה, שלחתי לחברת הפנסיה את כל הטפסים וקיבלתי תשובה שאני לא זכאי לכלום… כשניסיתי לברר למה
    הם אמרו לי משהו כמו "אתה סה"כ יכול לעבוד ולכן לא מגיע לך כסף" זה נכון שאני יכול לעבוד אבל אני עובד פחות טוב בגלל הסיבות שציינתי! האם הם באמת יכולים לנפנף אותי ככה?

ב. בהמשך לפציעה באוזן, הבנתי שאני יכול לתבוע את ביטוח לאומי.. האם לאור הדברים שתיארתי יש לי סיכוי שהם יכירו בי? ז"א האם פציעה בילתי הפיכה שגורמת לירידה קטנה בשמיעה ומפריעה מאוד לאיכות החיים זה דבר ש"תופס" בביטוח לאומי?
    או שגם הם ינפנפו אותי ויגידו לי שסה"כ אני יכול לעבוד…

תודה על העזרה
    וסליחה על החפירה

מציג 0 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #40163 הגב
      עו"ד שירי גליקמן
      אורח

דני שלום.

במקרה של הצבא וככל שהרגל החלימה לגמרי אני בספק אם תוכל כעת לתבוע להכרה, ובפרט לאור הזמן הרב שחלף.
      באשר לתאונה השניה- אני מציעה לך לקרוא היטב את פוליסת הביטוח. ככל ועל פי הפוליסה יש כיסוי ביטוחי רק למקרים של אובדן כושר עבודה, בהחלט נראה כי על פניו אין לך כיסוי ביטוחי רק בגלל ה"סבל" שלך.
      באשר לביטוח לאומי- אתה יכול לפנות לביטוח לאומי וייתכן אפילו שיקבעו לך נכות מסויימץ, אבל על מנת להיות זכאי לקצבת נכות כללית אתה צריך להוכיח 2 קריטריונים: נכות רפואית של מעל 60% וגם אובדן כושר עבודה וירידה בהכנסה של לפחות 50%,מ כך שעל פניו גם בביטוח לאומי נראה כי לא תהיה זכאי לקבלת הקצבה…

שבת שלום,
      שירי גליקמן, עו"ד
      אלמוג-שפירא, משרד עורכי דין

מציג 0 תגובות משורשרות
מענה ל־2 שאלות לגבי פציעה בצבא ופציעה בבית