תביעות על רקע אאוזינופיליה

אאוזינופיליה

על מנת להבין מדוע מוגשות לבתי המשפט תביעות רשלנות רפואית אאוזינופיליה יש להבין מהי אותה תופעה ומה הם הגורמים לה. אאוזינופיליה (Eosinophilia) הינו מצב רפואי שבו מספר תאי האאוזינופיל בדם (תאים לבנים) עולה על שלוש מאות וחמישים מילימטר מעוקב. תאים לבנים אלו הינם בעלי חשיבות עיקרית לתפקודו התקין של הגוף ויש בהם כדי לתרום לפעילותה השוטפת של המערכת החיסונית.

יחד עם זאת, מצב שבו ישנם יותר מדי תאי אאוזינופיל בדם הינו מסוכן ויכול להיגרם בשל שלל סיבות.

כך, אאוזינופיליה עלולה להופיע בדם בעקבות מחלות שונות של העור (אקזמה, הרפס וכדומה) או בשל מחלות נוספות – זיהומיות (למשל, תולעים במעיים) ואלרגיות (אסתמה, סינוסיטיס ועוד). לא זו אף זו, ריבוי התאים הלבנים האמורים בדם עלול להופיע אף לנוכח מחלות קשות יותר, כגון סרטן הריאות, הקיבה, זאבת ועוד.

האופן שבו יש לטפל באדם הסובל מאאוזינופיליה הוא טיפול ראשוני בתופעה שגורמת לה, אם הדבר ניתן. כך, למשל, כאשר ריבוי התאים מתרחש בעקבות מחלה אלרגית, יש להעניק למטופל טיפול תרופתי למניעת האלרגיה, כאשר טיפול זה יביא גם להפחתת כמות תאי האאוזינופיל בדם. אולם, קיימים מצבים בהם לא ניתן לאתר את הגורמים שהביאו להופעת האאוזינופיליה. במקרים אלו יש לפעול באופן ישיר כנגד תאי האאוזינופיל, על ידי דיכוי פעילותם או ייצורם בגוף באמצעות תרופות שונות הניתנות למטופל.

מדוע מוגשות תביעות לערכאות השיפוטיות בגין מחלה זו?

תביעות רשלנות רפואית עשויות להיות מוגשות כנגד רופא שלא איתר את המחלה שגרמה להופעת ריבוי תאי האאוזנופיל בדם של מטופלו ובהמשך לכך מנע מהמטופל קבלת טיפול יעיל (הן למחלה ממנה הוא סובל והן לריבוי התאים, כמפורט לעיל).

יתר על כן, בית המשפט עשוי לדון בתביעת רשלנות רפואית אאוזינופיליה אף במקרה בו האיבחון של בדיקת דם שעבר מטופל היה רשלני, באופן שלא אובחנה האאוזינופיליה בדמו.

כמו בכל תביעות רשלנות רפואית, כך גם בתביעת רשלנות רפואית אאוזינופיליה, על התובע להוכיח כי ההתרשלות בטיפול בו גרמה לו לנזקים. אשר על כן, אם נאמץ את הדוגמא שלעיל, לא די בכך שבוצעה התרשלות באיבחון האאוזינופיליה בדמו של המטופל, נדרש כי התרשלות זו גרמה לו לנזקים (פיסיים, נפשיים וכדומה).

מעבר לכך, יוכל פלוני להגיש תביעת רשלנות רפואית אאוזינופיליה כנגד הרופא המטפל גם במידה והרופא סטה מהפרקטיקה הרפואית הנדרשת במסגרת הטיפול בו. כך, למשל, אם המטופל סבל בעבר ממחלות אלרגיה או מחלות אחרות שעלולות לגרום לריבוי תאי האאוזינופיל בדם, כמפורט לעיל, על הרופא להתייחס לכך ולעשות כל שאל יכולתו כדי לאתר את הגורמים לתופעה. בנסיבות מסוימות הסטנדרט הרפואי המינימאלי שיוטל על הרופא יהיה להפנות את מטופלו לביצוע בדיקות שתן, צואה, צילומי חזה או בדיקות תפקודי כליות, זאת בכדי לאבחן את הגורמים לתופעת האאוזינופיליה. במידה והרופא יסטה מהסטנדרט האמור, כלומר, לא יפנה את המטופל לביצוע הבדיקות אף על פי שמדע הרפואה מטיל עליו את החובה לעשות כן, הוא יהיה חשוף לתביעת רשלנות רפואית אאוזינופיליה.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום רשלנות רפואית

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

התגובה שלך