עורכת הדין רותם ציוני

עו"ד רותם ציוני

רקע מקצועי

עורכת הדין רותם ציוני עסקה בעברה בייצוג חברות ביטוח בתביעות ביטוח ובתי החולים בתביעות רשלנות רפואית. כחלק מעבודה ניהלה תיקים מורכבים, ייצגה בערכאות השיפוטיות בארץ וכן בהליכי גישור.

כיצד בחרת את תחום התמחותך בנזיקין וברשלנות רפואית?

מיד לאחר הסמכתי כעורכת דין ובמשך כשלוש שנים עבדתי כמרצה וליוויתי מאות מתמחים במהלך לימודיהם לבחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין. דרך המתמחים נחשפתי לתחומים השונים כאשר דיני הנזיקין והביטוח היו המעניינים שבהם. במהלך לימודיי לתואר השני במשפטים לקחתי חלק בקורס אשר עסק ברשלנות רפואית. ההרצאות היו מרתקות, המקרים שהוצגו גרמו לי לרצות לעסוק בתחום ייחודי זה.

עולם הרפואה מוכר לי מהבית. אחותי התאומה רופאה ובן זוגי גם הוא רופא.

נחשפתי לעולם הרפואה בטרם כניסתי לפקולטה למשפטים. ידעתי שאיני רוצה להיות רופאה ועם זאת ידעתי שהתחום הזה מאד מסקרן אותי. הבנתי שאני יכולה להיחשף למקרים רפואיים שונים, מורכבים ומעניינים ובד בבד לעזור לאנשים שנפגעו כתוצאה מטיפול רפואי רשלני לקבל פיצוי ראוי.

מהי לדעתך הדרך הבטוחה להצלחה בתחום משפטי מורכב זה?

רבים פונים למשרדנו בדעה שקיבלו טיפול רשלני. חשוב שעורך הדין ידע להבחין בין מקרה בו קיימת עילת תביעה לבין מקרה שלאו.

אני מאמינה שההקשבה ללקוח ולצרכיו ושיתופו לאורך ההליך המשפטי הם ערך עליון. על עורך הדין להיות בקיא בפסיקה ובתחומים רפואיים רבים כמו גם בספרות הרפואית. עליו לדעת לבחור במומחה הרפואי התואם ביותר את צרכי הלקוח שיסייע במימוש זכויותיו של הלקוח.

ייצגת בעברך מוסדות רפואיים ותאגידי ביטוח. מדוע עברת צד?

בתחילת דרכי ייצגתי בתי החולים וחברות ביטוח. צורת החשיבה שליוותה אותי בתחילת דרכי המקצועית בתחום זה הייתה הכיצד אדם אשר קיבל טיפול רפואי במוסד רפואי, שאף לעיתים הציל את חייו, פונה כעת להליך משפטי בטענות נגד הצוות הרפואי שטיפל בו. נחשפתי למאות תיקים בתחום הנזיקין והביטוח והנזיקין בכלל ובתחום הרשלנות הרפואית בפרט. פעמים רבות במהלך עבודתי נוכחתי כי מטרתה העיקרית של ההגנה הינה הקטנת הנזק של התובע, אף במקרים בהם ידעתי כי בית החולים התרשל והתובע זכאי למלוא הפיצוי עבור נזקיו. התחושה שעלי להגן על בית חולים, בכל מחיר, על אף שגרם למטופל נזק בלתי הפיך – לא נתנה לי מנוח.

כיצד היה המעבר מייצוג נתבעים לתובעים?

בקבלת התיקים הראשונים הבנתי שהצעד שעשיתי היה נכון. הידע והניסיון שצברתי במאות התיקים בהם ייצגתי נתבעים, תרם לי להבנת האינטרסים של שני צידי המתרס. שוחחתי עם הלקוחות ושמעתי לרוב ממקור ראשון את מה שאירע. ההזדהות עם הסבל והכאב מהירה מאד וכך גם הרצון לעזור לאותו לקוח. הבטתי על המקרים מנקודות מבטו של המטופל מבחינה מקצועית ומשפטית. מעבודה יום יומית המבוססת על תחושת מגננה, עברתי לתחושה של עשיית צדק ומיצוי זכויות לקוחותיי.

אילו תכונות לדעתך נדרשות להצלחתו של עו"ד ברשלנות רפואית, ביטוח ונזיקין?

עורך הדין העוסק בתחום הרשלנות הרפואית נדרש לתכונות כגון יכולת עבודה עצמאית, משמעת עצמית, סקרנות, יצירתיות, דקדקנות, חריצות, יכולת הנעה ונחישות. העבודה נעשית מול לקוחות אשר הם או בני משפחתם קיבלו טיפול רשלני ומקומם שגרם להם לנזק ולפעמים מדובר בלקוחות שאף איבדו בני משפחה. משכך, בנוסף לתכונות אלה, חשוב מאד שעורך הדין העוסק בתחום הרשלנות הרפואית יהיה גם סבלני ומסור.

מהו ה- "אני מאמין שלך?"

ללמוד משהו חדש בכל יום ולהקשיב לתחושת הבטן שלך.

מהן התכונות שמבדלות אותך מעורכי דין אחרים בתחום?

המסירות בטיפול בלקוחות, הסבלנות ומוסר העבודה הגבוה מובילים לטיפול איכותי ומקצועי בלקוחות כשהתוצאה היא מיצוי מלוא הזכויות של הלקוח.

באילו תיקים / נושאים משפטיים טיפלת?

עיקר עבודתי בתיקים העוסקים בטיפול רשלני אשר גרם לתובעים או לבני משפחותיהם לנזקים. מדובר בתיקים מאתגרים ומורכבים העוסקים ברשלנות רפואית בכל תחומי הרפואה ובניהם אבחון שגוי או אי אבחון של מחלה, רשלנות בהריון ולידה, רשלנות במהלך ניתוח ועוד. במסגרת עבודתי אני מטפלת בתיקים בתחום דיני הביטוח במסגרת אני מלווה את הלקוחות עד לקבלת הפיצוי מחברות הביטוח. מטרתי היא לעזור ללקוחותיי למצות את זכויותיהם ולקבל את הפיצוי ההולם והמירבי המגיע להם בשיתוף פעולה מלא.

מבין שלל התיקים שבהם טיפלת, האם יש אחד שזכור לך במיוחד?

אחד מהתיקים היותר קשים שטיפלתי בהם במסגרת עבודתי עסק באדישות של צוות רפואי שקיבל יולדת בלא כל התייחסות לעברה הרפואי, תלונותיה ובקשותיה. רשלנות מקוממת מצד הצוות הרפואי הביאה להתדרדרות קשה במצב היולדת עד כדי קריסה והפסקת נשימה כללית וצורך בהנשמה. לאם, לבן זוגה ולבנם נגרמו נזקים קשים שניתן היה למנוע לו הצוות הרפואי היה פועל בהתאם לסטנדרט הרפואי המקובל.

אם לא היית עוסק בעריכת דין, במה היית עוסק?

ככל הנראה הייתי עוסקת בעבודה סוציאלית וקרוב לוודאי במסגרת עבודה עם המגזר השלישי. תוחלת החיים בישראל ובכלל בעולם עולה וכפועל יוצא יותר ויותר קשישים זקוקים לליווי וסיוע של גורם מקצועי. עיסוק בסיוע בקבלת מידע על השירותים והזכויות להם זכאים אנשים אלה היה מביא ללא ספק לסיפוק רב מבחינה מקצועית ורגשית.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום רשלנות רפואית

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

התגובה שלך