נפגעתם ברכיבה על אופנוע? נקודות שחשוב לדעת

בכתבה הבאה נדון באספקטים השונים של תאונות אופנוע, ובין היתר הדרכים הנפוצות בהן מתרחשות התאונות, והעובדה כי גם תאונה עצמית מכוסה.

תאונות אופנוע

נושא זה מעלה לא מעט נקודות למחשבה בקרב נהגי הדו-גלגלי. כך למשל, האם תאונת אופנוע הנה ככל תאונת דרכים רגילה ? האם רוכב אופנוע זכאי לפיצוי עקב תאונה? בכתבה שלהלן ננסה לעמוד בקליפת האגוז על הנקודות העיקריות הרלבנטיות למקרים אלו.

ראשית, חשוב לדעת, כי אופנוע, הינו ככל כלי רכב מנועי אחר, כמשמעו של זה בפקודת כלי רכב מנועי. ככזה, הוא מחייב את בעליו על פי חוק להנפיק פוליסת ביטוח חובה. באופן זה, יהא רוכב האופנוע וכן הנוסע עמו מבוטחים בגין נזקי גוף בכל מקרה של תאונה.

תאונה עצמית – מכוסה

עם זאת, ישנן מספר נקודות המבדילות תאונות אלה מאחרות המתרחשות בדרכים. לדוג', שכיח, כי תאונת אופנוע מתרחשת באופן בו הרוכב מאבד שליטה או מחליק מהאופנוע ועקב כך נפגע. מצב זה המוגדר כתאונה עצמית, שכיח יותר אצל רוכבי אופנוע מאשר אצל נהגי מכוניות. משכך, רצוי בעת תאונה עצמית ברכיבה על אופנוע לערוך רישום מדויק של מקום האירוע, עדים שראו את התאונה וכן כל פרט אחר שניתן לרושמו וזאת על מנת להסיר כל ספק בדבר התרחשותה של תאונה.

יאמר, כי היעדר נתונים מספקים אודות תאונת אופנוע יכולה להביא לכך שחברת הביטוח תיטה לדחות את התביעה בטענה שלא הוכחה התאונה (אף אם יש אישור משטרה) ולגרור את הנפגע להליכים ארוכים יותר בדרך אל הפיצוי המיוחל.

חלוקת הפיצוי

נקודה נוספת, הרלבנטית פחות לנפגע אך יותר ביחסים שבין חברות הביטוח, היא תשלום הפיצוי. באופן כללי (ועמדנו על כך בכתבות אחרות), נפגע תאונת דרכים זכאי לפיצוי עבור נזקי גוף שנגרמו לו עקב התאונה מחברת הביטוח שביטחה את הרכב בו שהה בעת התאונה, אם כנהג ואם כנוסע. אלא מאי, כאשר מדובר במקרה של תאונת אופנוע, אשר נפגע עקב פגיעה מרכב, חברת הביטוח של האופנוע תהא מחויבת בתשלום של 25% מהנזק בלבד וחברת הביטוח של הרכב תשלם את 75% הנותרים וזאת בהתאם ללשון החוק.

לעיתים תאונות בעת רכיבה על אופנוע הינה מקרה כה שכיח עד, כי הנפגעים כלל אינם סבורים שמגיע להם פיצוי עקב נזקיהם, בטענות כגון: "אני אשם כי נפלתי" וכיו"ב. אולם, הואיל וחוק הפיצויים נוקט בגישה של "ללא אשם", הרי שגם אם אתם כרוכבי אופנוע, נפגעתם כתוצאה מתאונה, הרי שאתם זכאים לפיצוי עבור נזקיכם, גם אם אתם "אשמים" בתאונה וגם אם מדובר בתאונה עצמית.

על כל פנים, אנו ממליצים לכם בכל מקרה ומקרה של תאונה עקב שימוש באופנוע לפנות אל עורך דין על מנת למצות את זכויותיכם לקבלת פיצויים.
               
לקבלת ייעוץ משפטי והערכת תביעתכם, באפשרותכם לפנות אלינו באמצעות טופס "יצירת קשר" המופיע באתר.
             
ייעוץ, הדרכה וליווי משפטי מוקדם עשוי לשפר את מצבכם המשפטי ושיעור הפיצוי לו אתם זכאים מכוח חוק הפיצויים נפגעי תאונות דרכים.
                
נדגיש, כי פנייתכם חסויה ואינה מחייבת.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום תאונות דרכים

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

תגובות

2 תגובות

  • 31 באוגוסט 2019 בשעה 23:32

    עשיתי תאונה עצמית עם אופנוע
    אשמח אם תחזרו אלי בקשר לזה.

    • 1 בספטמבר 2019 בשעה 17:13

      שלום שלום,
      לקבלת ייעוץ משפטי והערכת תביעתך, אנא פנה אלינו באמצעות טופס יצירת קשר המופיע באתר, או לחילופין צור עימנו קשר בטלפון שמספרו: 03-5117722.
      אנו לרשותך בכל עת. בריאות והצלחה!!

התגובה שלך