אפשר אחרת: גישור כצעד יעיל לפתרון מחלוקת

תביעות מטבען ארוכות ומורכבות, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר על תביעה בגין רשלנות רפואית, שאז יש צורך לקבל חוות דעת של מומחים. גישור נפוץ במגוון תחומים ואט אט הוא נעשה נפוץ גם בתחום זה.

ישיבת גישור

במקרים של רשלנות רפואית או חשש לרשלנות מסוג זה ישנה אפשרות לפנות ישירות אל בית המשפט על מנת לתבוע את הגורם המטפל בגין הנזק שנגרם כתוצאה מהטיפול הלקוי. ואכן, רבים בוחרים בהליך זה, ובעיקר משום שאינם מודעים לכך שקיימות חלופיות. במקרים של רשלנות רפואית, גישור יכול להיות אפשרות נוספת וכלי יעיל מאד למציאת הפתרון הטוב ביותר, ובמיוחד כזה שיהיה מקובל על שני הצדדים. הגישור נחשב לכלי, שהופך אט אט, כאמצעי למציאת פתרון במקרים של סכסוכים שונים והצורך לקבל החלטות מהירות. אפשר לשמוע עליו לא מעט במסגרת סכסוכי עבודה או בדיני משפחה, אולם בתחום הרשלנות הרפואית הוא עדיין נדיר ופחות מוכר.

עד כמה גישור יעיל?

תביעות הן הליך מורכב מאד, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בכאלו השייכות לתחום הרשלנות הרפואית. על מנת להוכיח כי אכן מדובר במקרה של רשלנות רפואית, יש צורך להיעזר ברופאים מומחים, המתמחים בתחום הרפואה הרלוונטי לתביעה, הופכת הוכחת הרשלנות למורכבת במיוחד. משרדי עורכי דין או עורכי דין עצמאיים המטפלים בתחום זה, נדרשים לרמת ידע גבוהה, יכולת מקצועית רבה וכמובן גם הכרות עם תחום הרשלנות הרפואית ותחומי הרפואה השונים. במקרים שונים ישנו חשש כי הליך של גישור לא יוכל להתמודד עם מידת המורכבות והניסיון והמיומנות המקצועית הנדרשת לשם כך.

ולמרות זאת, מוצע לא פעם לבחור בהליך של גישור במקרים של רשלנות רפואית, ובמיוחד בהסתמך על העובדה שזהו אחד הכלים היעילים ביותר בפתרון סכסוכים, כפי שניתן לראות גם בתחומים אחרים, כמו במקרים של גירושין למשל. לא אחת נטען כי גישור לא יכול לסייע במקרים בהם מדובר בסכסוכים רגשיים, כמו אלה בין בני זוג או בני משפחה. ולמרות זאת, המציאות מוכיחה אחרת, ויותר ויותר זוגות בוחרים בהליך זה של גישור, באמצעות עורך דין המתמחה בכך, ולא בפנייה אל בית המשפט. עובדה זו מחזקת את הטענה שמדובר בפתרון יעיל וכדאי.

היתרונות של גישור ברשלנות רפואית:

חסכון בזמן – חשוב לזכור שבכל שנה מוגשות תביעות רבות ובתחומים שונים לבית המשפט. גם בתחום הרשלנות הרפואית ישנן לא מעט תביעות היוצרות עומס רב על המערכת המשפטית וטיפול העשוי לארוך תקופת זמן ארוכה. אחד מיתרונותיו של הגישור הוא קבלת פתרון מהיר ויעיל יותר ועל כן גם קבלת פיצוי תוך פרק זמן קצר. במקרים של תביעת רשלנות רפואית בבית המשפט עשוי הטיפול בכך להימשך במשך תקופת זמן ארוכה ביותר, ועל כן גם קבלת הפיצוי יכולה להתעכב.

הליך נוח ונעים יותר לשני הצדדים – דיון בבית המשפט איננו הליך נעים עבור אף אחד מהצדדים. במקרים אחדים תתכנה חקירות צולבות, דיונים ארוכים מאד והתנהלות משפטית שאיננה בהכרח מכובדת או מנומסת. במקרים של רשלנות רפואית, שגם כך מורכבים מאד, דיונים אלה עשויים לגרום לפגיעה קשה ולנזק, שלעיתים עשוי להיות כבד יותר מזה שנגרם בעקבות הרשלנות עצמה. הליך הגישור נחשב לפתרון נעים יותר, אין צורך להתמודד מול בית המשפט ולשחזר שוב ושוב את טראומת הטיפול מולו והוא מתבצע באווירה נינוחה יותר.

פתרונות טובים יותר במקרים של קושי בהוכחה – במקרים של רשלנות רפואית נדרש עורך הדין המייצג את הצד התובע/הנפגע, להוכיח את הקשר הסיבתי שבין הנזק שנגרם לו לטיפול שניתן. לעיתים קיים קושי רב לעשות זאת בשל מורכבותו הרבה של תחום זה, ולכן קטנים סיכוייו של התובע לזכות בתביעה זו ולקבל את הפיצוי המגיע לו. מכיוון שמטרתו העיקרית של הגישור היא להתמודד עם סכסוכים באופן הנכון ביותר ולסיימם בפשרה, הרי שזהו פתרון מצוין על מנת להבטיח קבלת פיצוי וזכויות נלוות נוספות.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום רשלנות רפואית

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

התגובה שלך