היעדר פיקוח רפואי

תביעת רשלנות רפואית גדולה שהוגשה בימים אלה בגין היעדר פיקוח רפואי.

בימים האחרונים הוגש כתב תביעת רשלנות רפואית לבית המשפט בשלום בתל אביב – יפו, כנגד בית החולים "וולפסון", כאשר הטענה המרכזית שנטענה במסגרתו הייתה כי פיקוח וטיפול רפואי רשלני מצד הצוות הרפואי של בית החולים גרם למותה של אישה, בהיותה בת ארבעים ושבע בלבד. התובעים מכוח עיזבונה של המנוחה מבקשים מבית המשפט לחייב את בית החולים בתשלום פיצוי בסך של שניים וחצי מיליון שקלים בגין אותה רשלנות רפואית שהובילה למותה של יקירתם.
על פי השתלשלות האירועים המפורטת בכתב התביעה, החלה המנוחה לסבול משלשולים חריפים שהתלוו לכאבי בטן עזים, עובדה שהובילה אותה לפקוד את קופת החולים בה היא חברה. הרופא שקיבל את פניה ניסה לערוך לה בדיקת קולונוסקופיה (בדיקה אשר במהלכה מוחדר צינור עם מצלמה ומקור אור לגוף המטופל, זאת על מנת לאתר בעיות במערכת העיכול ומחלות של המעי הגס), אולם לא הצליח ועל כן הפנה אותה לבית החולים הנתבע.
בבדיקות שנערכו למנוחה על ידי צוות בית החולים אובחנו בעיות חמורות במעי הגס, אשר על פי הנטען בכתב התביעה, חייבו את הרופאים לבצע בה ניתוח. אולם, תחת זאת נטען כי ביכרו הרופאים לעקוב אחרי התפתחות מצבה הרפואי, תוך שהם סוטים מהפרקטיקה הרפואית המקובל בנסיבות העניין. לאחר עשרה ימי אישפוז וחרף ממצאי הבדיקות, כאמור, שוחררה המנוחה לביתה. דע עקא, שבועיים לאחר מכן הובהלה המנוחה לבית החולים פעם נוספת לאחר שחלה הידרדרות במצבה הרפואי. הצוות הרפואי ערך לה בדיקות נוספות, אשר על פי הרשומות הרפואיות שצורפו לכתב תביעת רשלנות רפואית דנן, העלו ממצאים המעידים על זיהום תוך ביטני וחשד לניקוב של המעיים. אולם, על אף שממצאים אלו נרשמו בגיליון הרפואי, שוב נטען בכתב התביעה – לא בוצע הניתוח המיוחל במנוחה כך שהיא שוחררה פעם נוספת לביתה.
שבוע לאחר אישפוזה השני, הגיעה המנוחה פעם שלישית לחדר המיון של בית החולים, כאשר הפעם מצבה היה חמור מאד. הצוות הרפואי החליט להשאירה באישפוז תחת מעקב, תוך שהוא אינו מוצא כל הסבר הגיוני לכאבי הבטן והשלשולים החריפים ואף אינו מטפל בזיהומים התוך בטניים, אותם איבחן כבר באישפוזה השני, כמפורט לעיל. לאחר מספר שבועות בהן שהתה המנוחה במחלקה הכירורגית של בית החולים, חלה הידרדרות נוספת במצבה ורק במועד זה החליט הצוות הרפואי המטפל כי יש לנתחה באופן מיידי.
במסגרת הניתוח שנערך לה הבחינו הרופאים בדלקת המעיים ממנה סבלה ובהמשך לכך כרתו חלקים מהמעי הגס והדק. למרבה הצער, הניתוח נעשה במועד כה מאוחר כך שיממה לאחריו נפטרה המנוחה בבית החולים. התובעים טוענים כי בכל שלב משלבי הטיפול במנוחה ניתן למצוא רשלנות רפואית מצידו של הצוות הרפואי, הן באיבחון מצבה והן בפיקוח הרפואי הרשלני שניתן לה.
בית החולים הנתבע שוקד בימים אלו על הגשת כתב הגנה מטעמו, אולם מהודעה שמסר לתקשורת עולה כי בדיקת המקרה על ידי וועדה שמינה משרד הבריאות, העלתה כי לא הייתה כל רשלנות רפואית בטיפול שהוענק למנוחה, אשר קיבלה, על פי הנטען, טיפול ראוי במהלך כל אישפוז ואישפוז. זאת ועוד, על פי הוועדה נסיבות המקרה ממחישות את הקושי הרב שטמון בקבלת ההחלטה לנתח מטופל פלוני.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום רשלנות רפואית

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

התגובה שלך