עורכת הדין איילת טקסון

בעלת תואר ראשון במשפטים ומשמשת מזה כשנים עו"ד לרשלנות רפואית, ביטוח ונזיקין במשרד עורכי הדין אלמוג-שפירא, אשר הינו מהמשרדים המובילים בתחום.

עו"ד איילת טקסון

ראיון עם עורכת הדין איילת טקסון

אחרי שנים של עבודה בתחום המשפטי וייצוג נפגעי גוף ורכוש רבים, היא עדיין מאמינה כי הדרך היחידה להצלחה, חייבת להגיע מבסיס האמת והרצון לחתור לעשיית צדק.

ערכנו עימה ראיון קצר.

אילו שיקולים גרמו לך לפנות ללימוד משפטים?

מאז שאני זוכרת את עצמי, תמיד שאפתי לעשיית צדק. עם השנים התעורר בי הרצון לסייע לאנשים להגן על זכויותיהם, ובכך גם להוביל לשינוי חברתי ולחברה טובה יותר. חיפשתי מקצוע שישלב את כל אלו, וכך מצאתי את עצמי בלימודי משפטים.

היכן למדת / התמחית ומתי הוסמכת?

סיימתי את לימודי המשפטים בשנת 2013 במסלול האקדמי המכללה למנהל. עם קבלת התואר, התחלתי את התמחותי במשרד עורכי הדין אלמוג-שפירא, שם המשכתי גם לאחר שהוסמכתי כעורכת דין, בשנת 2014.

במהלך התמחותי נחשפתי לתחום הנזיקין והביטוח, לרבות תחום הרשלנות הרפואית. מצאתי כי תחומים אלו הינם מאתגרים, מגוונים ומעניינים, וידעתי כי ארצה להמשיך ולעסוק בתחומים אלו גם בעתיד. הבנתי כי בכל הנוגע לתחומים אלו, הדרך היעילה ביותר להטיל אחריות על כתפי הצד הפוגע, ובה בעת להשפיע על החברה ולהביא לשינוי המיוחל, עוברת דרך כיסו של הצד הפוגע.

מה כל כך מיוחד בתפקידך כעו"ד לרשלנות רפואית, ביטוח ונזיקין?

תחום הרשלנות הרפואית הינו אחד התחומים היותר מורכבים ורגישים בעולם המשפט, שכן מאחורי כל "תיק" עומד אדם שחייו השתנו, לעיתים ללא הכר, בעודו סובל מנזק פיזי או נפשי, וזאת בשל התנהלות בלתי תקינה של גורם רפואי כזה או אחר. מדובר בתחום מגוון ומעניין ביותר, בו נדיר להיתקל בשני מקרים זהים.

האם זכור לך מקרה יוצא דופן שבו טיפלת?

אחד המקרים היותר קשים בו נתקלתי במסגרת עבודתי עסק בבחור צעיר, שאמור היה לעבור ביופסיה בחשד לממצא בגרונו. ככלל, מדובר בהליך רפואי פשוט יחסית, שלאחריו חוזר המטופל לשגרת יומו. ואולם, בשל רשלנות מקוממת מצד הצוות הרפואי, שהתבטאה בהעדר מתן טיפול בנוגדי קרישה בהתאם לפרקטיקה הרפואית המקובלת, אותו אדם סבל לאחר הביופסיה מאירוע מוחי קשה, שלאחריו נותר עם פגיעה נוירולוגית קשה וצמיתה, ולמעשה הפך מאדם עצמאי לאדם סיעודי.

אילו תכונות צריך עורך דין העוסק בתחום זה על מנת להצליח?

בשל הרגישות היתרה של תיקים מסוג זה, אני מאמינה כי על עורך הדין העוסק ברשלנות רפואית ונזיקין לתת יחס אישי לכל לקוח, להיות סבלני, רגיש וקשוב, ובד בבד להיות מקצועי, בקיא בדין ובהלכה ובעל מוטיבציה ושאיפה למיצוי מלוא זכויות הלקוח.

אמנם לעיתים ישנם מקרים, בפרט כשמדובר בתביעות בעילת רשלנות רפואית, בהם גם פיצוי גבוה ככל אשר יהא לא יוכל להשיב את שאבד, עדיין התחושה שנעשה צדק, כמו גם הידיעה שהנפגע או משפחתו יכולים סוף סוף "להמשיך הלאה" בחייהם, מספקת ונותנת כוח להמשיך ולהילחם למען זכויות לקוחותינו.

אם היה בידך הכוח לשנות דבר או שניים במערכת המשפט, מה היית משנה?

ידוע כי בשל העומס הקיים בבתי המשפט, נפגעים רבים הנמצאים בהליכים משפטיים נאלצים להתפשר על גובה הפיצוי לו הם זכאים, רק משום שידם אינה משגת ואין באפשרותם להמשיך ולנהל מאבקים משפטיים במשך שנים ארוכות. לכן, אני סבורה כי על מנת שכל אדם הזכאי לפיצוי יקבל את אשר מגיע לו, ראוי ורצוי היה כי בית המשפט יטיל סנקציה בדמות ריבית עונשית על כל צד שגורר שלא לצורך צד אחר להליך משפטי.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום דיני ביטוח

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי למבוטח" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

התגובה שלך