תביעות ביטוח רכב

בכתבה זו הסבר אודות תביעות ביטוח רכב, בעיקר מכוח ביטוח מקיף וצד ג'. עוד מוסבר בכתבה את מי יש לתבוע במקרה של תאונה הגורמת לנזקי רכוש, ומה יש לעשות כאשר חברת ביטוח דוחה תביעת ביטוח רכב שהגיש המבוטח.

תביעות ביטוח רכב

תביעות לתגמולים מכוח ביטוחי רכב

עברתם תאונה ? נגרם לרכבכם נזק ? רכבכם נגנב ? רוצים להגיש תביעת ביטוח רכב אל חברת הביטוח אשר אצלה רכשתם פוליסת ביטוח ? כאן תוכלו לקבל מענה לשאלותיכם. על מנת להבין ולדון בנושא של תביעות ביטוח רכב יש להבין תחילה את סוגי הביטוחים ומהותם.

ישנם שלושה סוגים של ביטוחי רכב: ביטוח חובה, ביטוח צד ג' וביטוח מקיף.

ביטוח חובה נועד לכסות מפני פגיעות / נזקי גוף ונפש העשויים להיגרם לנהג, לנוסע ברכב או להולכי רגל. ביטוח חובה כשמו כן הוא, הינו חובה על פי חוק ואסור לנהוג ברכב אשר אין לו תעודת ביטוח חובה בת תוקף.

ביטוח צד ג' מכסה את הנהג במקרה שהוא גורם נזקים לרכב אחר ועלותו נקבעת בין היתר לפי סוג הרכב, נתוני הנהג העיקרי ונהגים נוספים ברכב אם ישנם.

ביטוח מקיף לרכב מעניק למבוטח כיסוי ביטוחי מפני נזקים הנגרמים לרכב המבוטח או לרכב של אדם אחר (צד ג'). הביטוח כולל בתוכו ביטוח צד ג' ומעניק כיסוי ביטוחי מפני נזקים הנגרמים עקב תאונות, שריפות, גניבות רכב ועוד. סכום הפיצוי (תגמולי הביטוח) בביטוח מקיף נקבע לפי מידת הנזק שנגרם לרכב. סוגי הכיסויים וההטבות תלויים בסוג הפוליסה הנרכשת שהיקפה תלוי בעיקר בשיעור דמי הביטוח המשולמים. בנוסף, ישנם אפשרות כיסויים של שירותי גרירה, תיקון שמשות, הגנה משפטית במקרה של תביעות רכב / תביעות ביטוח ועוד.

במקרה של נזק לרכב, רשאי המבוטח לתקן את רכבו במוסך רגיל, אך גם רשאי לתקן את הרכב גם באחד ממוסכי ההסדר של חברת הביטוח. מקובל כי דמי ההשתתפות העצמית במקרה של תביעה נמוכים יותר כאשר המבוטח בוחר לתקן את רכבו באחד ממוסכי הסדר של חברת הביטוח.

מבוטחים בביטוח מקיף, במקרה של תאונת דרכים בין שני כלי רכב, אשר לא נגרם באשמתם, יכולים להגיש תביעה בשני אופנים: [א] יכולים לתבוע את חברת הביטוח אשר ביטחה אותם בביטוח מקיף, עבור הנזקים שנגמרו לרכבם. [ב] אם הרכב הפוגע אשם בתאונה יכולים המבוטחים להגיש תביעה כנגד הנהג הפוגע ו/או חברת הביטוח שביטחה את רכבו בביטוח צד ג' או מקיף. אם לנהג הפוגע והאדם יש ביטוח צד ג' בלבד, הוא יהיה מכוסה מפני תביעה שתוגש נגדו בשל נזקים שהוא גרם לרכב אחר באשמתו, אך לא לגבי נזקים שנגרמו לרכבו.

כאשר נהגים מעורבים בתאונת דרכים בה נגרם למי מהצדדים נזק בגופו, חלה חובה להשאיר את הרכבים במקום כמו שהם,  ולהתקשר למשטרה. הזזת כלי הרכב בלא היתר מפורש מצד המשטרה, אסורה.

לפי החוק, הנהגים חייבים למסור האחד לשני את פרטיהם האישיים ואת פרטי הרכב והביטוחים שלהם. הפרטים כוללים את שם חברת הביטוח, מספר פוליסת הביטוח ופרטי הנהג. אם יש עדים לתאונה צריכים להוסיף גם את הפרטים שלהם.

פרטים אלה יעזרו מסייעים בבוא העת בניהול תביעות ביטוח רכב.

הדרך הנכונה לקבלת תגמולים

בכדי לקבל פיצוי (תגמולי ביטוח) הנהג צריך ליצור קשר עם מחלקת התביעות בחברת הביטוח שלו להודיע לה על תאונת הדרכים ולמסור לה את פרטי התאונה: היכן התרחשה, שעה מדויקת בה קרתה, מה לדעתם הגורם לתאונה, אילו כלי רכב היו מעורבים בה ועוד.

יש מקרים בהם חברת הביטוח דוחה את תביעת המבוטח. במקרים רבים הסיבות לדחייה אינן מוצדקות ונובעות ממידע שגוי או חסר, טיפול לא נכון בתביעה, או אף בניגוד לפוליסת הביטוח ו/או הוראות הדין. לכן, בכל מקרה של דחיית תביעה, מומלץ להיוועץ עם עורך דין ביטוח מנוסה ומקצועי המתמחה בתחום.

על מנת להוציא כאור משפט בתביעות ביטוח רכב, ולחייב את חברת הביטוח בתשלום תגמולי הביטוח אשר היא מסרבת לשלם, חשוב לאסוף ולשמור על מלוא המסמכים הקשורים לתביעה ולהביאם אל עורך דין ביטוח המטפל בתביעתכם. ככל ופניתם בסמוך למקרה הביטוח אל עורך דין ביטוח, הרי שהלה ינחה אתכם בדבר המסמכים הדרושים לניהול התביעה ומהם המהלכים שעליכם לבצע. עורך דין ביטוח יסייע לכם במימוש זכויותיכם, הן אם מדובר בדרך של הגעה לפשרה עם חברת הביטוח, והן אם בהליך משפטי של תביעות ביטוח רכב.

אם חברת הביטוח דחתה את תביעה וישנה מחלוקת לגבי אישור הנזקים, טרם הגשת תביעה בודק עורך דין ביטוח עורך הדין את נימוק הדחייה של חברת הביטוח ואת חוקיותה. אם חברת הביטוח דחתה את התביעה באופן שאינו צודק, בניגוד לפוליסה או הוראות הדין, קרוב לוודאי שימליץ לכם עורך הדין להגיש תביעת ביטוח לערכאות השיפוטיות.

פניה מוקדמת אל עורך דין ביטוח חוסכת זמן, עוגמת נפש והתרוצצויות, ועשויה להגדיל את סיכוי תביעתכם.

לקבלת ייעוץ משפטי של עורך דין לענייני ביטוח, הבקיא בניהול תביעות ביטוח רכב, באפשרותכם לפנות אלינו באמצעות טופס יצירת קשר המופיע באתר.

נדגיש כי פנייתכם חסויה ואינה כרוכה בהתחייבות.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום דיני ביטוח

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי למבוטח" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

תגובות

10 תגובות

  • 14 בפברואר 2019 בשעה 21:27

    היי רציתי לשאול , משאית עשתה רברס ופגעה בי בחלק האחורה של הדלת בצד שמאל כתוצאה מהפגיע נגרם נזק לרכב לאחר שיצאתי מהרכב ביקשתי ממנו שיביא לי את הפרטים שלו ושל הפוליסה אך הוא אמר לי שזה רכב של העבודה (א.דורי) ואין עליו נתן לי את המספר פאלפון שלו ואמר לי אל תדאג אני יסדר לך את זה מחר התקשרתי אליו למחרת קבע איתי במוסך אחד לאחר מכן קבע איתי במוסך אחר אמר לי שיבדוק עם המוסכניק פנוי לקבל אותי ולא חזר אליי עד הערב הודעתי לו שאני מערב ביטוח ולא מוכן לקחת עוד יום חופש נוסף מהעבודה על חשבוני מפה לשם הערבתי את הביטוח שלי (ביטוח צד ג') ולפי מספר רכב הצליחו למוצא את החברה בה הוא מבוטח חברת הביטוח שלי הגישה תביעה על סמך השמאי שהיה אצלי והעריך את הנזק אך היום קיבלנו דחייה איך ממשיכים מכן יש לציין שיש לי צילומי מסך של התכתבות איתו שאומר לי שאם לא אבוא למוסך שלו הוא לא יטפל לי ברכב ויש לי שיחות מוקלטות מיד לאחר האירוע שהוא התקשר אליי וניסה להרגיע אותי למרות שאמרתי לו שאני מתקשר למשטרה.

    • 17 בפברואר 2019 בשעה 19:07

      שלום אלי,
      ככל והפעלת את הכיסוי הביטוחי שלך, על חברת הביטוח שלך לשלם לך את התגמולים ולאחר מכן היא תפעל לגביית התשלום מהרכב הפוגע וחברת הביטוח שלו (תביעת שיבוב).
      ככל ולא הפעלת את הכיסוי הביטוחי שלך (המקיף), הרי שלנוכל הסירוב של חברת הביטוח שביטחה את הרכב הפוגע בביטוח צד ג' / מקיף, אין מנוס מהגשת תביעה.
      חשוב לשמור את כל הראיות שציינת לשם ביסוס דבריך במהלך התביעה.
      טרם הגשת התביעה, מומלץ להיוועץ עם עורך דין מנוסה ומקצועי המתמחה בתחום הביטוח והנזיקין.
      בהצלחה!

  • 27 באוגוסט 2018 בשעה 21:43

    רכב עבר תאונה טוטאלוס ושמאי הכריז טוטאלוס. לרכב היה ביטוח מקיף.
    הביטוח דורש אישור שחרור של המשטרה או סוג של דוח מהבוחן תאונות. הבוחן מצד שני טוען שעד שהוא לא מסיים לראיין את כל הצדידים התיק יכול לשבת אצלו חודשים ואין לנו מה לחכות לו. האם באמת ישנה דרישה לסוג של דוח מהמשטרה לשם תביעת ביטוח מקיף?

    • 29 באוגוסט 2018 בשעה 9:55

      אין שום סיבה להמתין לדו"ח בוחן התנועה, בשונה מאישור המשטרה בדבר קיומו של אירוע תאונתי. עמדת הבוחן אינה רלבנטית לתביעת ביטוח המקיף, אלא לכל היותר לאחריות המבוטח כלפי צדדים שלישיים ולהיפך. בהצלחה.

  • 8 בפברואר 2018 בשעה 15:46

    עברתי תאונה ביציאה מעבודתי בבית חולים אסף הרופא, במהלך הנסיעה פגע בי רחב בצד האחורי של הרכב, ופצעתי וטופלתי מידית דרך מאדא באותו מקום, עם אמבולנס
    אני הייתי במצב לא טוב מסוחררת עם כאבים עזים, לא אבחנתי מי נמצא מאחורי.
    לא בזעיקו מישטרה למרות שזה במקום מוגן(בית חולים)הבטחון באסף הרופא לא יודע כלום ולא יודיע מי פגע בי
    למרות שהתברר לי שהיו עוד שתי תאונות באותו זמן, יכול להיות שהם קשורים לדעתי, עכשיו מעורבת משטרה לחקירה, הם טוענים שאן שם מצלמות.
    מה עלי לעשות
    אני עדיין בתאונת עבודה כבר שבועיים ואן מענה?
    אשמח לעזרה

    • 11 בפברואר 2018 בשעה 11:19

      שלום סילביה,
      יש לעשות אבחנה בין נזקי הגוף שנגרמו, לבין נזקי הרכוש.
      בכל הנוגע לנזקי הגוף, הינך זכאית לפיצוי, הן במסגרת זכויותיך כנגד מבטח השימוש ברכב בו נהגת (ביטוח חובה) וכן בענף נפגעי עבודה בביטוח הלאומי.
      בכל הנוגע לנזקי הרכוש, ככל ואין לך כיסוי ביטוחי, באפשרותך לתובע את הצד המזיק.
      בהיעדר פרטים, סביר כי תתקשי.
      ככלו יש כיסוי ביטוחי ומדובר בנזק משמעותי (לא ציינת מה שיעור הנזק), יש לשקול הפעלת הכיסוי.
      אנו כאן לכל שאלה.

      בריאות והצלחה!

  • 17 במאי 2011 בשעה 21:04

    חידוד

    לאור הערתו של מר רביד ראיתי לנכון לחדד את הנקודה. רק במקרה של תאונת דרכים בה ישנם נפגעי גוף חל איסור להזיז את הרכב, אלא באישור המשטרה ונציג מטעמה. לרוב, במקרים בהם ישנם נפגעים נשלחת ניידת למקום התאונה על מנת לתור אחר נסיבות האירוע. בכל מקרה אחר, יש לפנות את זירת האירוע ולאפשר מעבר של כלי רכב אחרים.

  • 17 במאי 2011 בשעה 0:20

    לא בר ביצוע

    כשאתם כותבים "על הנהגים להשאיר את הרכבים כמו שהם וליצור קשר עם המשטרה"
    המשטרה לא מגיעה, אלא אם כן יש דיווח על פציעה
    אין למשטרה כוח אדם לטפל בכל מאות התאונות שמתרחשות מדי יום. המשטרה מתעלמת מכל תאונה שבה יש נזק לרכוש, ולרכוש בלבד.
    ההצעה שלכם, להשאיר הרכבים כמו שהם ולדווח באופן מיידי למשטרה אינה הצעה ברת ביצוע, כי הרכבים העומדים יחסמו נתיב/ נתיבי נסיעה ולא ישנו כהוא זה את עמדת המשטרה לנזק

    • 23 במאי 2019 בשעה 15:44

      רכב אחד פגע ברכב השני בחניה. לנהג של הרכב הפוגע יש ביטוח מקיף אך לנהג של הרכב הנפגע יש רק ביטוח חובה. האם הוא זכאי לפיצוי מחברת הביטוח של הצד הפוגע? אם כן, איך ניתן לתבוע?

      • 27 במאי 2019 בשעה 13:53

        שלום אלה,
        ככל והרכב המזיק, האחראי לנזקים, מבוטח בביטוח מקיף, הרי שמלבד לתביעה כנגד בעלי הרכב ו/או הנוג בו, ניתן איפוא לתבוע את חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח מקיף.
        במקרה ולא ימצא "אשם" או אחריות מצד בעלי ו/או מחזיקי הרכב הפוגע, הרי שלא ניתן יהיה לקבל פיצוי מחברת הביטוח.
        בהצלחה!

התגובה שלך