נזקי רכוש

בכתבה זו סקירה ממצה אודות תחום נזקי הרכוש ועצות שימושיות לנפגעים העשויות לסייע ולהקל במימוש הזכויות.

נגרמו לכם נזקי רכוש ואינכם יודעים מה לעשות על מנת לממש את זכויותיכם ולקבל פיצוי עבור הנזקים שנגרמו לכם ? בכתבה הבאה נערוך סקירה תמציתית על התחום של נזקי רכוש השייך לתחום דיני הנזיקין והביטוח, ואף נעמוד על מספר נקודות חשובות אשר עשויות לעזור לכם במימוש זכויותיכם במקרה ונגרמו לכם נזקי רכוש.
אדם יכול לספוג נזקי רכוש בואריאציות רבות כמו למשל פריצה וגניבה, הצתה, שריפה, שיטפון, תאונת דרכים או כל תאונה אחרת, ליקוי בנייה וכיו"ב נזקי רכוש להם אחראי צד שלישי ברשלנות או אף הפרת חובה חקוקה.
נזקי רכוש הם חלק מתחום דיני הנזיקין והביטוח וניתן לקבל פיצוי או שיפוי בשל גרימתם וזאת על ידי הגשת תביעת נזיקין כנגד הגורם המזיק באמצעות עורך דין הבקיא בתחום דיני הנזיקין.
חשוב לומר כי קיימת השקה של ממש בין תביעות נזקי רכוש ותביעות ביטוח רכוש. כך למשל, ניטול מקרה בו שמשון היה מעורב בתאונת דרכים ונגרמו לרכבו נזקי רכוש באשמתו של צד שלישי. לשם קבלת פיצוי עבור נזקי רכוש שנגרמו לו, יכול שמשון לתבוע את הנהג המזיק על ידי הגשת תביעת נזיקין. במידה והנהג מבוטח בביטוח צד ג' יוכל שמשון לתבוע גם את חברת הביטוח של הנהג באותה תביעה או בנפרד. בנוסף, במידה ושמשון רכש פוליסת ביטוח מקיף המכסה מפני נזקי רכוש העשויים להיגרם לרכבו, יוכל שמשון לתבוע את חברת הביטוח המקיף ולאחר שזו תשלם לו את תגמולי הביטוח תוכל לתבוע בתביעת שיבוב את המזיק וחברת הביטוח שלו.
עצות שימושיות לנפגע נזקי רכוש ?
העצות הבאות עשויות לשפר את מצבכם המשפטי ולהקל עליכם במימוש זכויותיכם עקב נזקי רכוש אל מול הגורם המזיק:
הגשת תלונה למשטרה או לכל רשות אחרת ?
במידת הצורך הגישו דיווח למשטרת ישראל או לרשות המתאימה.
כך למשל, במידה ופרצו לביתכם, פנו למשטרה והגישו תלונה. הדבר חיוני בין השאר על מנת שהמשטרה תערוך חקירה מתאימה ובמידה וייתפס הגנב תוכלו לתבוע בחזרה את רכושכם על ידי הגשת תביעת נזיקין.
אספו ראיות ועדים –
במסגרת תביעת נזיקין תדרשו להוכיח את אשמתו של המזיק, כגון רשלנותו או הפרה מצדו של הוראה חקוקה. הוכחה שכזו נעשית בבית המשפט על ידי ראיות בלבד. לראיות אלה קיימת חיוניות רבה בהליך המשפטי ולכן חשוב לשמור שמות ופרטים אישיים של עדים ואנשים, צילומים, תעודות ושאר מסמכים ואסמכתאות אשר עשויים לסייע לכם בהוכחת תביעתכם.
במידה ונערך דו"ח על ידי רשות כלשהי, עימדו על קבלת הדו"ח.
כך למשל, במידה ובשל רשלנות שכנכם נשרף ביתכם ונגרמו לכם נזקי רכוש, פנו לתחנת מכבי האש אשר נציגיה הגיעו למקום האירוע ובקשו לקבל העתק מדו"ח אירוע השריפה. דו"ח זה עשוי לסייע לכם במימוש זכויותיכם.
היעזרו בשירותי שמאי או כל מומחה רלבנטי אחר לשם הערכת הנזקים שנגרמו לכם –
במסגרת הליך המשפטי תידרשו להוכיח פרט לאשמתו של המזיק גם את שיעור הנזק שנגרם לכם. לפיכך, השתדלו בסמוך לאחר מועד גרימת הנזק להעריך הנזקים באמצעות הערכות של שמאי, מהנדס, או כל מומחה אחר הרלבנטי להערכת נזקי רכוש. רצוי גם להשיג הצעות מחיר של אנשי המקצוע המתאימים. חשוב לדעת, כי ברוב המקרים לוקח זמן רב עד אשר מגיעים לשלב בו נדרשים להוכיח את שיעור הנזק ולעיתים קשה מאוד ואף לא ניתן להוכיחו בדיעבד.
שמרו קבלות וחשבוניות –
ככל ונגרמו לכם נזקים נוספים אשר אלמלא האירוע לא היו נגרמים, שמרו קבלות וחשבוניות. על מנת להוכיח נזקים אלה בבית המשפט, תידרשו להציגם. כך למשל, אדם המגיש תביעת נזיקין עקב נזקי רכוש שנגרמו לו בביתו בשל שריפה שאירעה ברשלנות שכנו, ואשר בעטייה הוא טוען כי נאלץ לשכור במשך 12 חודשים דירה חלופית, יידרש להציג חשבוניות, קבלות או אסמכתאות כלשהם על תשלום זה.
פנו לקבלת ייעוץ משפטי על ידי עורך דין נזיקין ?
ייעוץ וליווי משפטי על ידי עורך דין הבקיא בתחום דיני הנזיקין, עשויים לשפר את מצבכם המשפטי ואנו ממליצים לכם לעשות זאת מוקדם ככל האפשר בסמוך לקרות האירוע שגרם להתרחשות נזקי רכוש.

 

לקבלת ייעוץ משפטי והערכת סיכויי תביעתכם ע"י עורך דין הבקיא בתחום הנזיקין – נזקי רכוש, באפשרותכם לפנות אלינו באמצעות טופס "יצירת הקשר" המופיע באתר.
נדגיש, כי פנייתכם חסויה ואינה כרוכה בתשלום.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום דיני נזיקין

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

תגובות

1 תגובות

  • 30 באוגוסט 2018 בשעה 21:17

    אני גרה בקומה שנייה בבניין מגורים. השכן מקומה רביעית החליט לשפץ את דירתו ולפנותה מריהוט, אך את פינוי הרהיטים עשה דרך החלון. כלומר זרק כורסא, כיסאות, שידה, מגרות, חלקים של ארון, דלת של מקרר ועוד- דרך החלון, ובצורה זו כמעט פגע בבת שלי שבדיוק עברה למטה. אחד הרהיטים פגע במדחס של המזגן שלנו ומעך אותו. המזגן כרגע לא מקרר, כתוצאה מהפגיעה. אציין שמדובר במזגן חדש בן שנה בלבד שלא נעשה בו שימוש רב. פניתי לשכן וביקשתי פיצוי על הנזק שנגרם, אך הוא כתגובה אמר שיביא לי מדחס יד 2. איני מעוניינת במדחס שכזה מכיוון שאני רוצה מדחס שווה ערך לשלי ולא פחות. כמובן שישנן כאן גם עלויות של פירוק והתקנה, ושלא נזכיר את עוגמת הנפש וההפרעה הכרוכה בכך. כמובן, שאין זה דבר שהייתי עושה לולא תקלה זו. אודה להכוונה. תודה רבה.

התגובה שלך