רשלנות רפואית באבחון וטיפול בהרעלת אלכוהול

הרעלת אלכוהול מתייחסת למצב בו אדם לא רק הפריז בשתייה אלא ההפרזה גרמה לו לנזק גופני של ממש. כאשר מטופל מגיע לבית חולים במצב זה, על הצוות המטפל להתנהל במהירות ובמקצועיות לזיהוי מצבו ומתן טיפול מתאים.

הרעלת אלכוהול

ההיסטוריה של בני האדם עם שתיית אלכוהול היא ארוכה מאוד. בעבר הרחוק בני האדם התייחסו אל אלכוהול לעיתים כהתגלמות האל ולעיתים כהתגלמות השטן. כיום, אלכוהול הפך כמעט למוצר צריכה בסיסי בעולם המערבי, אולם גם כיום שתייה מופרזת של אלכוהול עלולה לגרום לאדם לנזק בריאותי ובמקרים מסוימים להוביל אף להרעלת אלכוהול.

מהי הרעלת אלכוהול?

הפרזה יתרה בשתיית אלכוהול מתבטאת לרוב בבלבול, פגיעה בקואורדינציה וכיוצא בזה. אולם, הפרזה יתרה מאוד בשתייה, במיוחד בזמן קצר, יוצרת רמה גבוהה מאוד של אלכוהול בדם ועלולה להביא למצב של הרעלת אלכוהול. הרעלת אלכוהול באה לידי ביטוי במספר דרכים ובכללן: תפקוד לקוי של המוח, אובדן זיכרון, ירידה מהירה בסוכר, הקאה, איבוד הכרה, סכנת לשאיפת קיא לריאות, פרכוס, נשימה איטית או לא סדירה, תרדמת ועוד.

במידה שתסמינים אלו אינם מטופלים כראוי, האדם עשוי לסבול מנזק מוחי, התייבשות, מכת קור ובמקרים קיצונים יכולים להוביל אף למוות.

ממה נובעת הרעלת אלכוהול?

כאמור, שתייה רבה מדי של אלכוהול עלולה להביא להרעלת אלכוהול. אולם, הדבר תלוי גם במשתנים נוספים, כגון קצב השתייה, מה אכל האדם לפני ששתה, איזה אלכוהול שתה (עם אחוז אלכוהול גבוה או לא), הרגלי השתייה של האדם, מין השותה, מבנה הגוף, גנטיקה, וסוג המשקאות שעורבבו יחד.

מה צריך לעשות במקרה של הרעלת אלכוהול?

הדבר העיקרי שיש לעשות הוא לדאוג שאותו אדם לא יפגע בעצמו או באחרים באמצעות התנהלות אלימה או לא זהירה. במידה שהאדם הסובל מהרעת אלכוהול איבד את הכרתו, יש להשכיב אותו על הצד, כך שבמידה שיקיא, הקיא לא יכנס לריאות. בנוסף, יש לדאוג שלאותו אדם יהיה חם ולהבהיל אותו לבית החולים.

רשלנות רפואית באבחון וטיפול בהרעלת אלכוהול

כאמור, הרעלת אלכוהול עלולה לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות. על כן, קיימת חשיבות רבה לאבחון מהיר ומדויק. כמובן שבמידה שאדם מגיע לבית החולים עם ריח חזק של אלכוהול, מדובר באבחנה פשוטה. עם זאת, מכיוון שחלק מהתסמינים של הרעלת אלכוהול זהים לתסמינים המאפיינים מצבים רפואיים אחרים (למשל בלבול, קשיי נשימה, ירידה בקצב הלב ועוד), יש לעיתים קושי באבחון מדויק ומהיר.

כחלק מהטיפול הרפואי במקרה של הרעלת אלכוהול, על הצוות הרפואי לבצע ניתור של רמת האלכוהול בדם ולבדוק, בין היתר, תפקודי כבד וא.ק.ג. כמו כן, עליו לטפל בתסמינים מסכני החיים מהם סובל החולה (כגון בעיות בנשימה, פרכוס, תרדמת, מכת קור ועוד). במידת הצורך ניתן לפעול לניקוי הגוף מאלכוהול באמצעות שטיפת קיבה, שטיפת מעיים, סינון דם ועוד. כמובן, כי כשלון באבחון או בטיפול עלול להוות רשלנות רפואית.

אכן, מטבע הדברים, הרעלת אלכוהול הינו מצב אשר אדם מכניס את עצמו אליו. עם זאת, בהתאם לדין, מצב רפואי אשר אדם מכניס את עצמו אליו במו ידיו אינו שולל את אחריות הצוות הרפואי במקרה של רשלנות. לכל היותר, העובדה שאדם הכניס עצמו למצב של הרעלת אלכוהול יכולה להוות "אשם תורם" ולהוות סיבה להפחתה של גובה הפיצויים.

עורכי הדין שלנו זמינים
עבורכם וישמחו לעזור!

ליעוץ אישי וחסוי >

הייעוץ ניתן ללא התחייבות

icon

עורכי הדין שלנו זמינים
עבורכם וישמחו לעזור!

ליעוץ אישי וחסוי >

הייעוץ ניתן ללא התחייבות

רשלנות רפואית בתהליכי גמילה מאלכוהול

חשוב לציין כי לא רק במקרים של הרעלת אלכוהול עלולה להתרחש רשלנות רפואית, אלא גם בתהליכי גמילה מאלכוהול. תהליך גמילה מאלכוהול הוא מורכב ורגיש ודורש טיפול רפואי מקצועי ומעקב צמוד. כאשר מטופל נכנס לתהליך גמילה, הצוות הרפואי חייב להכיר את הסיכונים הכרוכים בתהליך זה ולהיות מוכן להגיב למצבים חריגים שעלולים להתרחש. כשל בטיפול במצבים של גמילה עלול להוביל לתסמינים חמורים כמו התקפי חרדה, פרכוסים, הזיות ואף סכנת חיים. רשלנות באבחון נכון של מצבו של המטופל, הימנעות ממתן טיפול תרופתי מתאים, או חוסר פיקוח רפואי הדוק במהלך תהליך הגמילה יכולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ולסכן את חיי המטופל. במידה ומטופל או בני משפחתו חשים כי הטיפול שניתן לא היה מספק או שגרם לנזקים, חשוב לבחון את הנושא בעזרת גורמים מקצועיים.

מומלץ להתייעץ עם עורך דין

היחס האמביוולנטי של בני האדם כלפי אלכוהול בא לידי ביטוי גם ביהדות. כך, מצד אחד, אנו מברכים על היין ובחג הפורים אף מצווים לשתות. מן הצד השני, התורה מלאה בסיפורים על מעשים נוראיים שנעשו תחת השפעת אלכוהול. כך או כך, מה שבטוח הוא כי שתייה מופרזת מאוד עלולה לגרום להרעלת אלכוהול, שהיא בתורה עשויה לגרום לנזק מתמשך ואף למוות.

במקרה של הרעלת אלכוהול חשוב מאוד כי הצוות הרפואי יאבחן את הדבר ויטפל בחולה במהירות ובאופן מדויק. במידה שהצוות הרפואי כשל בכך וכתוצאה מכך נגרם לך נזק, מומלץ להיוועץ בעורך דין המתמחה ברשלנות רפואית, אשר יוכל לבחון את נסיבות המקרה ובמקרים המתאימים יוכל לסייע בקבלת פיצוי כספי משמעותי.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום רשלנות רפואית

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

התגובה שלך