במקרים בהם מת העובר ברחם אימו או נולד תינוק ללא רוח חיים, ניתן לבחון אפשרות של הגשת תביעת רשלנות רפואית מות עובר.
לא כל מקרה מצדיק הליך שכזה, אולם, לצערנו, ישנם לא מעט מצבים בהם כתוצאה מטיפול רשלני נגרם מוות שניתן היה למנוע אותו. במידה ואכן מדובר בכך או קיימת סברה שזהו אירוע שמרבית הסיכויים שנגרם כתוצאה מרשלנות רפואית, חשוב לפנות אל עורך דין מקצועי ובעזרתו להגיש תביעה לבית המשפט.
כיצד באה לידי ביטוי הרשלנות הרפואית במקרים של מות עובר?
מותו של העובר בעודו ברחם אימו, או מייד לאחר לידתו, יכול להיגרם מסיבות שונות. מקרים של רשלנות רפואית מות עובר הינם מקרים בהם מותו של העובר היה יכול להימנע במידה וניתן היה טיפול אחר או היו נוקטים בהליך רפואי שונה. תביעה זו יכולה להיות מוגשת על ידי ההורים בשמם ובשמו של העובר שנפטר, שבמידה ולא היה מתנהל הליך שאיננו תקין, הרי שהעובר היה מגיח לאוויר העולם שלם ובריא. אי מעקב אחר דופק העובר, אי ביצוע זירוז לידה וכן מקרים דומים נוספים עשויים לגרום לנזק חמור אצל העובר ולהוביל למותו, בין אם בעודו ברחם אמו ובין אם לאחר לידתו. מקרי רשלנות רפואית אלה הינם מקרים מורכבים במיוחד ובעיקר בשל העובדה שמדובר במוות של עובר ובזוג הורים הנאלץ להתמודד התמודדות שאיננה פשוטה.
מה עושים במקרים של חשש מרשלנות רפואית?
במקרים של מות עובר כתוצאה מרשלנות רפואית חשוב לפנות אל עורך דין, המתמחה בתחום ועם ניסיון בהגשת תביעות לבית המשפט. מותו של עובר, כאמור, הוא התמודדות לא קלה להוריו. לא משנה מהי הסיבה לכך, הוא קשה מנשוא. כשמדובר ברשלנות רפואית, בטיפול רפואי לא הולם, שהוביל למותו של העובר, מוות שניתן היה למנוע אותו, הקושי עשוי להיות אף רב עוד יותר. וזו הסיבה מדוע חשוב להיעזר בשירותיו של עורך דין, הבקיא בתחום הרשלנות הרפואית, מכיר פסקי דין קודמים הקשורים בכך וכן בעל ניסיון רב בהגשת תביעות הקשורות למות עובר.
דוגמאות מהפסיקה
מקרים של רשלנות רפואית מות עובר הם מגוונים מאד.
תביעה שהוגשה לבית המשפט בשל מותה של תינוקת כמה שעות לאחר הלידה היא אחת הדוגמאות לכך. במסגרת תביעה זו הגיעה האם אל בית החולים בשבוע ה 41 להריונה ונבחנה האפשרות לבצע זירוז לידה. בבדיקה שעברה האם, נמצא כי העובר יוכל לעמוד בזירוז זה ואכן בוצע הליך זה, שמייד לאחריו נשלחה האם לביתה למנוחה. לאחר כמה ימים היא הגיעה לבית החולים עם צירים והחל תהליך של לידה. אולם, התינוקות שנולדה נפטרה לאחר 10 שעות מרגע הלידה, ובבדיקות שלאחר מותה נמצא כי הסיבה לכך הוא הזירוז שניתן לאמה. בדיקות אלו הוכיחו שהתנאים לקבלת הזירוז לא התאימו לקבלתו ולכן גרמו לנזק אצל העובר. במידה והאם היתה עוברת ניתוח קיסרי ניתן היה למנוע את מתן הזירוז ולהציל את חייה של התינוקת.
לסיכום
חשוב לפנות אל עורך דין בתחום הרשלנות הרפואית על מנת להגיש תביעה באופן הנכון ביותר. יש לזכור שאמנם מדובר בהליך שאיננו פשוט, אולם סיוע של עורך דין יכול להקל על ההתמודדות ולאפשר את קבלת הפיצוי.
האם ניתן לתבוע על רשלנות רפואית לאחר הרבה שנים רק היום יודעת שהיתה רשלנות?
סימה שלום,
ככלל, תקופת ההתיישנות בתיקי רשלנות רפואית הינה 7 שנים.
יחד עם זאת, ישנם חריגים לחוק ההתיישנות שבנסיבות מסוימות ניתן לעשות בהם שימוש.
לכן, מומלץ להיוועץ בעו"ד המתמחה בתחום על מנת לבחון האם המקרה שלך עונה לתנאי החוק והחריגים המפורטים בו. אנו כאן לכל שאלה.
בהצלחה!
אשמח שתחזרו אלי בנוגע ללידה שקטה
הי רחלי, קיבלנו את פנייתך. ניצור קשר בהקדם. חג שמח.