זיהומים במערכת הרפואה בישראל

לא מעט תביעות משפטיות המוגשות בגין עוולה משפטית שמקורה בטיפול רפואי שגוי עוסקות במחלות אשר נגרמו בשל אבחון שגוי, מאוחר ו/או טיפול רפואי שאינו הולם. עיינו בכתבה שבקישור על מנת להרחיב ידיעותיכם בנושא.

רשלנות בזיהומים

רשלנות רפואית זיהומים

במקרה של זיהום, במידה ומאחרים במתן הטיפול המתאים או אף מבצעים אבחון לקוי או לא מבצעים אבחון בכלל, עשוי להיגרם נזק חמור במיוחד, שבמקרים קשים, אף מוביל למוות. מקרי רשלנות רפואית זיהומים אינם שכיחים אמנם, אולם מתרחשים גם הם לצערנו בתדירות גבוהה. ישנם לא מעט מצבים בהם צוות רפואי או הרופא המטפל הקבוע מתעלמים מהסימפטומים השונים האופייניים לזיהום, ומסיבה כלשהי מייחסים אותם למחלות מסוג אחר. במקרים אלה עשויים לאבחן את הסימפטומים, ובמיוחד כשמדובר, למשל, בכאבים, כבעיה אורטופדית כלשהי שאיננה קשורה כלל לזיהום. אבחון לקוי גורר בעקבותיו טיפול שאיננו מתאים, המוביל, בסופו של דבר, להחמרת המצב.

שאלות בנושא רשלנות ורפואית >> פורום רשלנות רפואית

כיצד באה לידי ביטוי הרשלנות בהקשר של מחלות זיהומיות?

על פי מחקרים רבים, הבוחנים את תפקודם של בתי החולים במקומות שונים בארץ, נמצא כי בכל הקשור לרמת הסטריליזציה בהם, ישנה התדרדרות חמורה במיוחד, המובילה בעקבותיה למקרים רבים של זיהומים קשים בקרב החולים המאושפזים. השימוש החוזר בציוד רפואי חד פעמי, חוסר אבחונם של צוותים רפואיים הנושאים נגיפים שונים בגופם וגם התנהלות שאיננה נכונה בכל הקשור להקפדה על תנאים סביבתיים מתאימים, כל אלה מעלים את הסיכון ללקות בזיהומים, שעשויים, במידה ומחמירים, לגרום לנזקים קשים ביותר ואף גם למוות. אי אבחונם של זיהומים, מתן טיפול שאיננו מתאים או אפילו אבחון לקוי, כל אלה מוגדרים כמקרי רשלנות רפואית זיהומים, ויכולים להוביל בעקבותיהם הגשת תביעת רשלנות כנגד הרופא המטפל או הצוות הרפואי.

דוגמאות למקרי רשלנות בזיהומים

מקרי רשלנות רפואית עקב זיהום יכולים להיות מסוגים שונים. אולם, פעמים רבות מדובר במקרים המשויכים לפגים, המאושפזים במחלקת הפגים של בית החולים, ומעצם היותם קטנטנים במיוחד, הם חשופים, והרבה יותר מאחרים, לזיהומים רבים. בכל שנה לצערנו נפטרים קרוב לשמונים פגים בשל זיהום, שאותו מקבלים בבית החולים, היכן שמאושפזים. הצפיפות הרבה במחלקות אלו, אי שמירה על כללי ההיגיינה הנדרשים מצד הצוות הרפואי וגם מספר קטן מדי של חדרי בידוד, כל אלה מובילים למקרים קשים במיוחד של זיהום ומוות בעקבותיו. האבחון המאוחר של הזיהום, במקרים רבים, הינו הסיבה העיקרית להתדרדרות המהירה במצבם של הפגים, המובילה למוות.

אולם, מקרים רבים נכונים גם למבוגרים. ישנם לא מעט מקרים של רשלנות הנוגעת לזיהום בהם בוצע ניתוח בתנאים לא מתאימים, תנאים שאינם סטריליים, שהובילו לזיהום חמור אצל המנותח. במקרים של פעולות פולשניות, כמו החדרת צינורות הנשמה, השתלת מפרק, החדרת צנתר לשלפוחית השתן או פעולות כירורגיות אחרות, חשופים המטופלים לזיהומים רבים, ועל כן נדרשת רמת סטריליות גבוהה במיוחד והקפדה רבה עוד יותר על התנאים הסביבתיים המתאימים. ובכל זאת, בבתי חולים רבים אין את התנאים הנדרשים לכך, הסביבה איננה סטריליות מספיק וישנו סיכון גבוה ביותר ללקות בזיהום במהלך הניתוח או הטיפול הפולשני.

קבלת ייעוץ אישי וחסוי מעו"ד ללא התחייבות – צרו קשר כעת

רשלפ זיהומים אינפוגרפיקה

פנייה אל עורך דין מומחה בתחום

במקרים של רשלנות רפואית זיהומים ישנה חשיבות רבה בפנייה אל עורך דין מתאים, המתמחה במקרים של רשלנות רפואית ובקיא בהיבטים המשפטיים השונים הקשורים בכך. על מנת להגיש תביעה לבית המשפט חשוב להיעזר בעורך דין מקצועי ובעל ניסיון כדי להגדיל את הסיכוי לקבל את הפיצוי המתאים. מומלץ לעשות זאת בהקדם האפשרי ולאחר קבלת המלצות על עורך הדין הנבחר.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום רשלנות רפואית

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

תגובות

2 תגובות

  • 20 בספטמבר 2019 בשעה 11:25

    שלום אני לירן אני נפצעתי לפני 3 וחצי שנים ונפלתי על האלספלד והלכתי לבית חולים והרופא קיבל אותי ואז הוא התחיל לנתח בזמן הניתוח הרשלנות של אותו אדם יצא לידי ביטוי שהוא לא ניקה לי טוב את האלספלד מהסנטר וזה לא בעיה בניתוחים שיכולים להיות ואז עשיתי ניתוח חוזר מכספי האישי ראו מעט שיפור בגלל כמות השנים שנהייה אז כבר היה קשה להוריד את הצבע של האספלד ונוצר לי כול השנים עוגמת נפש תסכול צלקת לכול החיים ולא שאני אומר צלקת קטנה היא גדולה בקיצור תודה מקווה שתענו לי

    • 24 בספטמבר 2019 בשעה 9:34

      שלום לירן,
      מפנייתך ניתן להבין כי ברצונך לתבוע בתביעת רשלנות רפואית את הצוות הרפואי בבית החולים במסגרתו עברת את הניתוח הרשלני לכאורה. ככל וזו כוונתך, עליך להוכיח שלושה תנאים מצטברים. האחד, סטייה של הצוות הרפואי אשר טיפל בך מסטנדרט הזהירות של הרופא הסביר בתחום הרפואי הספציפי במסגרתו נטענת הרשלנות. השני, קיומו של נזק כתוצאה מהרשלנות. השלישי, קשר סיבתי בין הרשלנות הנטענת לבין הנזק שנגרם בעטיה. מקום שכל התנאים מתקיימים, קמה עילת תביעה מחמת רשלנות רפואית. על מנת להוכיח את הרשלנות ואת הנזק, יש להיוועץ במומחה רפואי אשר יידרש למלוא התיעוד הרפואי בעניינך וייקבע האם הצוות הרפואי פעל באופן רשלני, ובהתאם ייקבע את הנזקים שנגרמו לך, אם בכלל.
      מכל מקום, מומלץ להיוועץ בעו"ד העוסק ברשלנות רפואית.
      בריאות והצלחה!

התגובה שלך