כשלים בהליכי שיקום לאחר פגיעה

אחד מתחומי הרפואה הפורמאליים הוא השיקום. תחום זה דורש הכשרה מקצועית ומיומנות גבוהה ומתמקד בכמה סוגים שונים של שיקום. מטרתו המרכזית של השיקום הוא לטפל בתוצאותיהם השליליות של הפגיעה או הפציעה, הן בהיבט הפיזי והן בהיבט הנפשי. במקביל, מסייע השיקום להקטין את הנכויות והמוגבלויות שנוצרו כתוצאה ממחלות שונות כמו אירוע מוחי, קטיעות, שברים או פגיעות אחרות באברים שונים בגוף. ישנם מקרים של רשלנות רפואית במהלך השיקום, רשלנות שהובילה לפגיעה חמורה ולנזק כבד מאד.

סוגי התביעות הקיימות בתחום זה

תהליך השיקום, ולא משנה הסיבה לו, נעשה על ידי צוותים מקצועיים, העובדים, במקרים רבים, באופן משולב זה לצד זה. מטרתם היא לקדם את המטופל ולסייע לו לבצע פעולות שונות. בתהליך זה לוקחים חלק עובדי הרפואה השיקומית, הצוותים הסיעודיים, הפיזיותרפיסטים ועוד. לצערנו, אנו שומעים על לא מעט מקרים מדי שנה, הן בארץ והן בעולם, בהם מוגשות תביעות בגין רשלנות בשל תהליך השיקום הלקוי שבוצע.

מקרי תביעות רשלנות רפואית בעקבות תהליך השיקום הם נפוצים, באופן יחסי, אך גם מורכבים בשל הגורמים השונים, הלוקחים בהם חלק. תביעות מסוג זה יכולות להיות מופנות ישירות אל מול הגורם המטפל עצמו, שנמצא לצידו של המטופל ומבצע את ההליך הרפואי והשיקומי עצמו או נגד המוסד הרפואי, בו מתבצע הליך השיקום. התביעה יכולה להיות מוגשת בעקבות טיפול פיזיותרפי לא מתאים, בעקבות אי מתן טיפול נדרש במסגרת השיקום ועוד. גם אי פיקוח על המטופל, במהלך התהליך, יכול להיות עילה לתביעה. תהליך השיקום דורש פיקוח צמוד והבנת צרכיו של המטופל על מנת לאפשר לו להתקדם באופן הנכון והיעיל ביותר. במקרים בהם זה לא נעשה, הרי שמדובר בהתנהלות לקויה.

פנייה לסיוע משפטי במקרים של רשלנות רפואית

במידה ויש חשש לרשלנות רפואית במהלך הליך השיקום, חשוב לפנות בהקדם אל גורם מוסמך. עורך דין, המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית, לרבות כזו המתבצעת במהלך השיקום, הוא הכתובת המתאימה. עורך דין בקיא בתחום הרשלנות הרפואית ומכיר את המערכות הרפואיות השונות. בדרך כלל, תביעות מסוג זה הן מורכבות מאד בשל הקושי בהוכחת הקשר הסיבתי שבין הטיפול שניתן לנזק שנגרם. סיוע של עורך דין בעל ניסיון בתחום ומיומנות רבה, יאפשר להתמודד מול בית המשפט עם התביעה ויגדיל את סיכויי ההצלחה לזכות בה.

על מנת להגיש תביעה כזו, יש לפנות בנוסף גם אל רופא שיקומי מומחה, שיבחן את האירוע ויוכל להצביע על הנזקים שנגרמו ועל הסיבה להם. הפיצוי, בגין נזקים שנגרמו כתוצאה מרשלנות רפואית במהלך השיקום, יכול להיות גבוה מאד, ובמיוחד כשמדובר בנזק בלתי הפיך. במסגרת הפנייה אל עורך הדין, יבדוק העו"ד את האירוע, תוך התייחסות לסיכויי הצלחת התביעה בבית המשפט.

דוגמאות לתביעות רשלנות רפואית מסוג זה

תביעות הקשורות לרשלנות רפואית במסגרת ההליך השיקומי מתייחסות, לא אחת, לטיפול הרפואי הלקוי שניתן למטופל במהלך שהותו במוסד השיקומי, לאחר שנפגע בתאונת דרכים. טיפולי פיזיותרפיה לא מקצועיים, שניתנו למטופל שעבר תאונת דרכים קשה, החמירו את מצבו עד לכדי הצורך בניתוח נוסף, ניתוח שההתאוששות ממנו ארוכה במיוחד. אין ספק שמדובר במקרה של רשלנות רפואית בשל בחירתו השגויה של ההליך שהוצע וביצועו באופן הלא מקצועי.

לסיכום

במידה וניתן לכם טיפול רפואי לא מתאים במסגרת ההליך השיקומי, פנו בהקדם אל עורך דין, המתמחה ברשלנות רפואית, על מנת לבחון את האירוע ולבדוק האם קיימת עילה לתביעה. חשוב לפנות אל עורך דין מקצועי ומיומן על מנת לייעל את התנהלות התביעה ולהבטיח את הזכייה בה.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום רשלנות רפואית

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

התגובה שלך