פולימיאלגיה ראומטיקה (PMR) היא מחלה דלקתית הגורמת לכאבים ונוקשות בשרירים, במיוחד באזור הכתפיים והירכיים. האם ניתן להגיש תביעות רשלנות רפואית בעקבותיה? במאמר זה נבחן את האפשרויות המשפטיות ואת הטענות שניתן להעלות בתביעות רשלנות רפואית הנוגעות למחלה זו. המשיכו לקרוא כדי להרחיב את ידיעותיכם ולהבין את זכויותיכם המשפטיות.
פולימיאלגיה ראומטיקה – מבוא
פולימיאלגיה ראומטיקה הינה דלקת המתרחש במפרקים ומאופיינת בכאבים באיזור הצוואר, הכתפיים, האכוז והירכיים. עיקר האוכלוסיה הסובלת מהמחלה הינה אוכלסיית המבוגרים, בני חמישים ומעלה. יחד עם זאת, לא למותר לציין כי המחלה שכיחה יותר אצל נשים. תסמיני הכאב באיזורים בהם מופיעה המחלה, כאמור לעיל, עשויים להופיע תוך יממה אחת או באופן איטי יותר, לאחר מספר שבועות. הסיבה להתפתחות הדלקתית אינה ידועה והנטייה של מדע הרפואה הינה לייחס את הופעתה לגיל המטופל והרקע התורשתי שלו.
גורמי סיכון, תסמינים, אבחון וטיפול
הגורמים למחלה אינם ידועים במלואם, אך ייתכן שיש קשר לגורמים גנטיים וסביבתיים. התסמינים כוללים כאבים ונוקשות, עייפות, חום קל, וירידה במשקל. האבחון מתבסס על שילוב של בדיקות גופניות, בדיקות דם ותוצאות ביופסיות. הטיפול כולל תרופות אנטי-דלקתיות ובמקרים חמורים יותר, סטרואידים.
הטיפול הניתן על מנת לסלק את המחלה הינו טיפול תרופתי של תרופות א-סטרואידיות (כגון: איבופרופן או אספירין), אשר עשויות לעזור לחולה בפולימיאלגיה ראומטיקה, אולם שימוש נרחב באותן תרופות ולאורך זמן, עלול לגרום לו לנזקים (דימום במעיים ובקיבה, למשל). אשר על כן, חולה אשר ניתן לו טיפול תרופתי לדיכוי המחלה, אולם לא בוצע על ידי הרופא המטפל בו כל מעקב אחר נטילת התרופות, עלול לסבול מנזקים חמורים הרבה יותר מדלקת במפרקים. במקרה שאכן נגרמו לחולה נזקים אלו, כתוצאה מטיפול רפואי רשלני, תקום לו עילת תביעת רשלנות רפואית פולימיאלגיה ראומטיקה והוא יהיה זכאי לתבוע מהרופא ו/או מהמוסד הרפואי הרשלן, פיצוי כספי בגין אותם נזקים.
זאת ועוד, במקרים חמורים יותר של המחלה, ניתן לחולה טיפול תרופתי יומי של תרופות המבוססות על רכיב הקורטיזון (פרדניסון, למשל). השיפור במצבם הרפואי של חולי דלקת מפרקים אמור להיות מיידי, בתכוף לאחר נטילת התרופה האמורה.
רשלנות רפואית בפולימיאלגיה ראומטיקה
רשלנות רפואית יכולה להתרחש כאשר יש איחור באבחון או בטיפול במחלה, דבר שעלול להוביל להחמרת התסמינים ולסיבוכים נוספים. יש לפנות לעורך דין המתמחה ברשלנות רפואית במקרה של חשד לפגיעה בזכויות הרפואיות.
לאור זאת, מלבד העובדה שהתרופה מקלה על הכאב הרי שהיא אף מהווה אינדיקציה, המאפשרת לרופא לאשר את חשדו כי אכן מדובר בפולימיאלגיה ראומטיקה. ודוק, במידה שמצבו הרפואי של החולה אינו משתפר מספר ימים לאחר נטילת התרופה, המסקנה המתבקשת הינה כי הרופא שגה באבחנתו הראשונית. תביעת רשלנות רפואית פולימיאלגיה ראומטיקה עשויה להיות מוגשת לבית המשפט אף על הרקע האמור. כך, אם הרופא לא הבחין בעובדה שהתרופה אינה משפרת את מצבו של המטופל ו/או לא הסיק כי החולה כלל אינו סובל מדלקת מפרקים, כאמור, הרי שניתן יהיה לראות בהתנהלותו רשלנות רפואית פולימיאלגיה ראומטיקה.
רשלנות רפואית פולימיאלגיה ראומטיקה עשויה להיות אף באיבחון המחלה. ובמה דברים אמורים – תסמיניה של המחלה דומים לתסמינים המופיעים במקרים אחרים (כגון, פולימיוזיס – דלקת בשרירים, אשר גורמת להיחלשותם) ועל כן איבחונה של פולימיאלגיה ראומטיקה על ידי הרופא אמורה להיעשות רק לאחר שישלול את האפשרות כי המטופל סובל ממחלה אחרת. כאשר הרופא קובע כי המחלה ממנה סובל המטופל הינה פולימיאלגיה ראומטיקה (ובעקבות כך הוא מעניק טיפול תרופתי למטופל) לפני שהוא שולל כל אפשרות למחלה אחרת, שתסמיניה דומים, הוא עלול להסתכן בהגשת תביעת רשלנות רפואית פולימיאלגיה ראומטיקה כנגדו.
לא זו אף זו, על מנת לאשר את החשש כי אכן עסקינן בדלקת פרקים כאמור, על הרופא להפנות את המטופל לביצוע מספר בדיקות דם (בין היתר בדיקת שקיעת דם – בדיקה מהלכה נבדקת שקיעת המוצקים בדם בנוזל הדם). מקום שהרופא לא הפנה את המטופל לביצוע הבדיקות האמורות וכתוצאה מכך נגרם לו נזק, ייתכן ובית המשפט יכיר ברשלנות זו ככזו המזכה את המטופל בפיצוי בעבור נזקיו.
מיצוי זכויות בביטוח לאומי וביטוחים פרטיים
חולים בפולימיאלגיה ראומטיקה עשויים להיות זכאים לקצבת נכות מביטוח לאומי, או אף מכוח ביטוחים פרטיים (כגון ביטוח אובדן כושר עבודה), בהתאם לחומרת המחלה והשפעתה על התפקוד היומיומי. חשוב להגיש תביעה בליווי מסמכים רפואיים.
יעוץ משפטי
ליווי של עורך דין המתמחה בתחום הביטוח הלאומי והרשלנות הרפואית יכול להבטיח מיצוי זכויות וליווי בתהליך התביעה.
שאלות נפוצות
מהי פולימיאלגיה ראומטיקה (PMR)?
פולימיאלגיה ראומטיקה (PMR) היא מחלה דלקתית כרונית הגורמת לכאבים ונוקשות בשרירים, במיוחד באזור הכתפיים והירכיים. המחלה נפוצה בעיקר בקרב אנשים מעל גיל 50.
האם ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית בגין איחור באבחון PMR?
כן, ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית אם ישנה הוכחה כי האיחור באבחון או בטיפול במחלה גרם להחמרה במצב הבריאותי או לנזק נוסף. יש לפנות לעורך דין המתמחה ברשלנות רפואית לבחינת המקרה.
אילו זכויות יש לחולים בפולימיאלגיה ראומטיקה בביטוח לאומי?
חולים בפולימיאלגיה ראומטיקה עשויים להיות זכאים לקצבת נכות מביטוח לאומי, בהתאם לחומרת המחלה והשפעתה על התפקוד היומיומי. מומלץ להגיש תביעה בליווי מסמכים רפואיים ולהתייעץ עם עורך דין.
אני חולה pmr פולימילגיה האם ידוע לכם אם זה מוכר בביטוח לאומי לזכויות קצבת נכות ?
עזריאל שלום,
פולימיאלגיה ראומטיקה (PMR) יכולה להיות מוכרת על ידי הביטוח הלאומי לצורך זכאות לקצבת נכות, בהתאם לחומרת הסימפטומים והשפעתם על התפקוד היומיומי. במקרים מסוימים, ניתן לקבל אחוזי נכות בגין המחלה.
כדי להגיש תביעה לביטוח הלאומי, יש להמציא מסמכים רפואיים המעידים על מצבך ועל ההשפעה של המחלה על התפקוד היומיומי שלך. מומלץ להיוועץ ברופא מומחה שיספק חוות דעת רפואית מדויקת שתוכל לסייע בתהליך הגשת התביעה.
בנוסף, מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הביטוח הלאומי שילווה אותך בתהליך ויבטיח שמיצית את כל זכויותיך.
בריאות והצלחה!
הכתבה ממוקדת פותחת את העייניים להבין את הבעיות