בעלת תואר ראשון במשפטים, נמנית עם משרד אלמוג – שפירא, אחד ממשרדי עורכי הדין המובילים בישראל בתחום דיני הביטוח והנזיקין, ובעלת ידע וניסיון בניהול תיקים משפטיים.
ראיון עם עו"ד לרשלנות רפואית
בתום לימודיה והשלמת התמחות משפטית בבית המשפט המחוזי בתל אביב – יפו, הצטרפה עו"ד אסולין למשרד עורכי דין אלמוג – שפירא, משרד מוביל בתחום הרשלנות הרפואיות, ומזה שנים היא מנהלת תיקים משפטיים מרתקים ומורכבים, ומסייעת לנפגעים רבים במימוש זכויותיהם לפיצוי.
ערכנו עימה ראיון מקצועי קצר, אודות השקפותיה ובחירותיה. כדאי לקרוא.
מה גרם לך ללכת וללמוד תואר ראשון במשפטים?
כתלמידת תיכון השתתפתי פעמים רבות בארגונים ויוזמות למתן ייעוץ ועזרה להשגת זכויות למעוטי יכולת ולקשישים. במסגרת פעילויות אלו הבנתי שידע וכלים מתחום המשפט והדין הם נכס חשוב והכרחי שהופך כל התמודדות לפשוטה וקלה יותר ומכאן התעורר בי הרצון והעניין בלימודי משפטים.
את התואר הראשון במשפטים למדתי במרכז האקדמי למשפט ולעסקים ברמת גן, ובהמשך הוסמכתי כחברה בלשכת עורכי הדין ביוני 2012.
מדוע בחרת להתמחות דווקא במערכת המשפט – בבית המשפט המחוזי בתל אביב – יפו?
ניסיונם המקצועי של רוב עורכי הדין נובע בעיקר מייצוג תובעים או נתבעים. במסגרת תקופת ההתמחות שלי בבית המשפט המחוזי, נפלה בחלקי ההזדמנות ללמוד ולהבין כיצד בתי המשפט בוחנים את התיקים וכיצד ניהול נכון ומקצועי מצד עורך הדין יכול לעשות את ההבדל ולהשפיע על תוצאות ההליך.
בסופו של דבר, החלטת לייצג לקוחות פרטיים, מדוע?
לאחר שהוסמכתי חיפשתי משרד העוסק בתחום הנזיקין הביטוח והרשלנות הרפואית והיה חשוב לי לבחור במשרד איכותי, וכן כזה המייצג התובעים.
הסיבה לכך היא שמניסיוני הבנתי שלתהליך העבודה על תיק מראשיתו, החל מחקירת עובדות המקרה, בחינת המסמכים הרפואיים ביסודיות, איתור המומחים המקצועיים ביותר לצורך חוות הדעת וחלה בעריכת כתב התביעה ענייני ומשכנע, יש משמעות גורלית והשפעה גדולה על סיכויי התיק ועל היכולת של עורך הדין המייצג לעשות שינוי גדול ומשמעותי בחייו ובחיי משפחתו של התובע.
החל מתחילת שנת 2013 ועד היום, אני עובדת כעורכת דין, במשרד אלמוג – שפירא המייצג תובעים בלבד ועוסק בתחום הרשלנות הרפואית דיני הביטוח והנזיקין.
מבין כל המקצועיות המשפטיים, בחרת לשמש כעורכת דין לרשלנות רפואית, מדוע?
הזיקה לתחום זה החלה אצלי כבר במהלך השרות הצבאי בצה"ל במהלכו שירתי בתפקיד חובשת בבסיס חייל האוויר בחצרים. במהלך קורס החובשים נחשפתי לשלל תחומי הרפואה ובין היתר, אנטומיה, טראומה, פרמקולוגיה ועוד. תחומים מרתקים המחייבים אחריות עצומה מצד העוסקים בהם.
במהלך השירות עצמו שימשתי כאחראית רפואה תעסוקתית בבסיס, תפקיד שכלל עריכת בדיקות מעקב תקופתיות מסוג בדיקות דם, תפקודי ריאות ובדיקות שמיעה לחיילי הבסיס החשופים לגורמי סיכון בעבודתם (חשיפה לרעש, חומרים מסוכנים וכד'). תפקיד בעל חשיבות רבה בכל הנוגע לזכויות החיילים ושמירה על בריאותם וכמובן קשור לתחום המשפטי בו בחרתי לעסוק כעורכת דין.
הרקע הרפואי אותו רכשתי במהלך השירות הצבאי בשילוב עם לימודי המשפטים תרם ותורם לי רבות עד היום במהלך עבודתי.
אילו תכונות לדעתך דרושים לעורך המבקש להשתלב בתחום הרשלנות הרפואית?
לדעתי עורך דין שעוסק בתחום זה חייב להיות בעל ראש גדול עם "רעב" ויכולת תמידית ללמוד ולהעמיק בנושאים שבהם עוסקים התיקים שמונחים בפניו. שילוב בין האמור ובין יסודיות וקפדנות מהווה בעיני נוסחה מנצחת לעורך דין מוצלח ברשלנות רפואית. אני תמיד משתדלת לשלב מקצועיות לצד יחסי אנושי ורגישות בכל תיק אליו אני נדרשת.
באילו תיקים / נושאים משפטיים טיפלת?
במסגרת עבודתי בתחום הרשלנות הרפואית, אני מטפלת בין היתר בסוגיות מאתגרות שנוגעות לאיחור באבחון מחלות, רשלנות במעקב הריון ולידה, רשלנות במהלך ניתוחים ועוד. לצד תחום משפטי מרתק זה, אני מטפלת גם בתביעות מתחום דיני הביטוח, כגון אובדן כושר עבודה וסיעוד, בהן נדרשת רמה גבוה של בקיאות בדין ובמצב הרפואי של התובע.
הטיפול בתיקים משפטיים אלה, מעניק לי ידע, ניסיון וראיה משפטית רחבה, אשר מאפשרים לי לטפל בצורה המיטבית בלקוחותיי.
האם זכור לך מקרה מיוחד שטיפלת בו?
בהחלט. במסגרת עבודתי יצא לי לטפל במקרה של רשלנות מקוממת מצד רופא משפחה, אשר הביא לאיחור באבחון מחלת הסרטן, באופן שבו האיחור באבחון גרם לנזק חמור ובלתי הפיך. חייו של אדם צעיר נהרסו רק בשל חוסר תשומת לב מצד רופא המשפחה שעה שנדרש ממנו היה להפנות את המטופל לביצוע בדיקת דם פשוטה.
כך למעשה, נותר האיש ללא כל טיפול במחלת הסרטן במשך שנתיים עד לאבחון המחלה. דבר שגרם לנזק בלתי הפיך ולקיצור משמעותי בתוחלת חייו. לבסוף תיק זה הסתיים בפיצוי משמעותי ללקוח, המשקף את נזקיו.