עורך דין ביטוח לאומי – הצעד הראשון שלכם לקבלת פיצויים

מידע והסבר משפטי על תפקידו ונחיצותו בהליכים המתנהלים אל מול המערכות הבירוקרטיות של המוסד לביטוח לאומי בכלל ובענף נפגעי עבודה ונכות בפרט.

עורך דין המתמחה בביטוח לאומי

מגיע לכם זכויות בביטוח לאומי אך אתם מתקשים עם הבירוקרטיה הקשה שבמילוי הטפסים המסורבלים והארוכים של הביטוח הלאומי וההתמודדות עם המוסד לביטוח לאומי וועדותיה מלחיצה אתכם? פנו לקבלת ייעוץ משפטי אצל משרד עורכי דין ביטוח לאומי הבקיא בתחום הביטוח הלאומי.

אחדים בוודאי יאמרו כי אין צורך לפנות אל עורך דין וינסו להסתדר בכוחות עצמם, אך אנו סבורים כי יש בכך טעות.

זקוקים לייעוץ של עורך דין ביטוח לאומי ? הקליקו כאן.

תפקידו של עורך הדין המטפל

להלן מספר נקודות המבהירות את תפקידו של עוה"ד ומדוע חשובה הפנייה בסמוך ככל הניתן לאחר התאונה או למחלה הגורמת לאיבוד כושר העבודה:

[א] בראש ובראשונה עומדת לנגד עיני עורך הדין מועד התיישנות התביעה ותפקידו לוודא כי לא חלף. פעמים רבות, מנסים מבוטחים בביטוח לאומי להסתדר בכוחות עצמם אך אינם יודעים כי הגשת תביעה נגד ביטוח לאומי בתקופה של לאחר שנה ממועד התאונה עשויה לעורר קושי במימוש הפיצוי. תפקידו של עורך דין ביטוח לאומי לעקוב אחר מועד תקופת ההתיישנות ולהגיש את התביעה בזמן.

[ב] כאשר מגיע אדם שזכאי לזכויות בביטוח לאומי למשרד עורכי דין בסמוך לאחר תאונת עבודה או התרחשות מחלה הפוגעת ביכולתו לעבוד, באפשרות עורך הדין  להנחות אותו כדבעי בנוגע לכל הפעולות המקדמיות שיש לבצע בתיק על מנת לשפר את סיכויי התביעה. כך למשל, עליו לדאוג להפנות את הנפגע לקבלת טיפול רפואי על מנת שיהיה רישום אודות התאונה ואף דואג להפנות את הנפגע לקבלת טיפול רפואי אצל הרופאים המתאימים והשגת אישורים המעידים על מגבלותיו. לכך יש להוסיף, ישנה חשיבות גבוהה בהמשך ביחס לאחוזי הנכות שיקבעו לנפגע (ככל ויקבעו) כאשר יעמוד הלה בפני וועדה רפואית של הביטוח הלאומי.

[ג] הגשת תביעה נגד ביטוח לאומי גם היא אינה נושא פשוט ולאנשים מסוימים אף בלתי אפשרית. על הנפגע למלא אחר טפסים ארוכים, מסורבלים ובלתי ברורים אשר אינם נהירים להם. כתוצאה מכך, פעמים רבות ממלאים נפגעי תאונת עבודה את טפסי התביעה באופן שגוי דבר שפוגע בהם לאחר מכן באופן ישיר בסיכוי התביעה. מומלץ כי טפסי התביעה ימולו על ידי אדם הבקיא ברזי הביטוח הלאומי ואשר ימלא את הטפסים בקפדנות הראויה ובמקצועיות. פנייה אל עורך דין לביטוח לאומי מפחיתה משמעותית את הסיכוי לטעות במילוי הטפסים או דחיית התביעה ומשפרת משמעותית את סיכוי הצלחתכם. בהקשר זה אנו ממליצים לכם שלא לסמוך ידכם על המעביד כי זה ימלא את הטפסים כראוי. אפילו אם קיים למעביד רצון טוב לעזור, הרי שזה אינו בקיא ברזי הביטוח הלאומי כדוגמת עורך דין ביטוח לאומי והוא עשוי לטעות ולהסב לכם נזק בלתי הפיך.

עורכי הדין שלנו זמינים
עבורכם וישמחו לעזור!

ליעוץ אישי וחסוי >

הייעוץ ניתן ללא התחייבות

icon

עורכי הדין שלנו זמינים
עבורכם וישמחו לעזור!

ליעוץ אישי וחסוי >

הייעוץ ניתן ללא התחייבות

[ד] כפי שכבר אמרנו, הליך מימוש הזכויות בביטוח הלאומי הוא ארוך ומסורבל. לאחר הגשת התביעה לא תמה המלאכה ומתחיל שלב הערכת הנזק שהוא כשלעצמו אינו פשוט. ביטוח לאומי מזמן את הנפגע לוועדה רפואית על ידי רופאים המומחים בתחום הרלבנטי לפגיעות ומגבלות המבוטח. חשוב שלוועדה זו יגיע המבוטח מוכן ככל הניתן, בליווי מלוא המסמכים לרבות המסמכים הרפואיים הרלבנטיים למצבו הרפואי ובליווי גורם מקצועי ומנוסה בייצוג בוועדות אלה. עורך הדין מוודא כי יושבים בוועדה רופאים מתאימים, מוודא כי מלוא הבדיקות נעשות וכי מלוא הטענות של הנפגע מועלות בפני הוועדה. ייצוג מקצועי בוועדה הרפואית על ידי גורם מתאים עשוי לשפר את סיכוי תביעתכם. לאחר קבלת ממצאי הוועדה ישקול גם עורך דין ביטוח לאומי האם יש מקום להגיש ערר אל ועדה רפואית לעררים ובמידת הצורך לצרף אליה חוות דעת רפואית של מומחה.

כפי שניתן לראות, לעורך הדין ממלא תפקיד חשוב בדרך אל מימוש זכויותיכם בפני מוסד הביטוח הלאומי. על כן, אנו ממליצים לכם בכל מקרה ובמקרה לפנות לקבלת ייעוץ משפטי אצל עו"ד לשם בירור זכויותיכם ואפשרות מימושם.

לקבלת ייעוץ על ידי עורך דין הבקיא בתחום הביטוח הלאומי באפשרותכם לפנות אלינו באמצעות טופס יצירת קשר המופיע באתר. ייעוץ מוקדם עשוי לשפר את מצבכם המשפטי.
נדגיש כי פנייתכם חסויה ואינה כרוכה בהתחייבות.

שאלות נפוצות

מהו תפקידו של עורך דין ביטוח לאומי?

עורך דין בתחום הביטוח הלאומי מתמחה בניהול תיקים מול המוסד לביטוח לאומי, תוך ניהול תהליכים משפטיים ובירוקרטיים, הכוללים תביעות לקבלת פיצויים, ייצוג לקוחות בוועדות רפואיות, והגנה על זכויות המבוטחים. הוא מספק ייעוץ משפטי, מנהל במידת הצורך משא ומתן עם הרשויות, ומציע פתרונות משפטיים למקרים מורכבים, תוך שמירה על רווחת הלקוח ומימוש מלא של זכויותיו בהתאם לחוק.

מדוע חשוב לפנות לעורך דין המתמחה בביטוח לאומי?

פנייה לעורך דין בעל ידע וניסיון בתחום חיונית להבטחה מקסימלית של הזכויות, בייחוד לנוכח היות מערכת הביטוח הלאומי, בירוקרטית, מורכבת ודורשת ידע מקצועי רחב. עורך דין בעל התמחות בתחום, יוכל לספר ניתוח נכון של הזכויות, בנייה של התיק, ייצוג משפטי בפני הוועדות, והכוונה מדויקת בתהליכים הדרושים למימוש הזכויות. מקצועיות וניסיון עורך הדין תורמת למקסום את הסיכויים לקבלת הפיצויים והתמיכות המגיעים ללקוח, תוך ניהול תהליך מסודר ומקצועי.

מהי תקופת ההתיישנות להגשת תביעה?

תקופת ההתיישנות להגשת תביעות בפני המוסד לביטוח לאומי היא באופן כללי 12 חודשים ממועד האירוע שבגינו ניתן להגיש את התביעה. חשוב לציין כי ייתכנו חריגים או הארכות במסגרת חוקית מסוימת, אך ככלל, על נפגעים לפעול במהירות על מנת לשמור על זכויותיהם. ייעוץ משפטי מומחה יכול להבהיר את המועדים הרלוונטיים ולהנחות את התהליך בהתאם לנסיבות הספציפיות של כל מקרה.

כיצד עו"ד ביטוח לאומי יכול לסייע בהכנה לדיון בוועדה רפואית של ביטוח לאומי?

עורך דין הבקיא ברזי הזכויות בביטוח לאומי ברוב המקרים משמש כמצפן הזכויות בהליכים, והוא חיוני בהכנה לדיון בוועדה רפואית, בין השאר דרך ניתוח מעמיק של המסמכים הרפואיים, הכנת טיעונים משפטיים רלוונטיים, והדרכת הלקוח להתמודד עם שאלות צפויות בפני הוועדה. העצה החשובה ביותר שלנו עבורכם היא לשמור על כנות ואמינות במהלך הדיון, תוך מתן תמונה מלאה ומדויקת של המצב הבריאותי. כמו כן, חשוב להביא את כל התיעוד הרפואי הרלוונטי, ולהיות מוכנים לספק הבהרות ולענות על שאלות בצורה מקצועית ומדויקת.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום ביטוח לאומי

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי למבוטח" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

תגובות

3 תגובות

  • 30 בינואר 2017 בשעה 17:30

    מחפש עורך דין שמטפל בסוגיות של תושבות האם תוכלו להמליץ ?

  • 5 באוקטובר 2016 בשעה 13:10

    עברתי תאונת דרכים במהלך יום עבודה. כעבור 8 חודשים של בדיקות וטיפולים רפואיים קיבלתי מהממונה על יחידת נפגעי עבודה בקופ"ח, קובץ עם מסמכים לתביעת נכות מעבודה שיש למלא ולהגישם למוסד לביטוח לאומי.
    שבועות אחרי, פניתי לעורכת דין לטיפול בתיק תביעה מול המוסד לביטוח לאומי ומול חברת ביטוח חובה וסוכם על ליווי לוועדות הרפואיות ובאף וועדה רפואית לא נכחה וכל שקרה היה שלפני כל דיון צלצלה למתן הנחיות .
    מהמוסד לביטוח לאומי קיבלתי 2 טופסי 205 בהם צוינו ראשי נזק בהם הכיר והם: ראש, עמ"ש צווארי, גבי ומותני, -4 גפיים , חזה ,עיניים, אוזניים, פסיכיאטריה וכו'…
    בתום הוועדות הרפואיות בתחומים הרפואיים השונים, התקבל מכתב ממל"ל בו הודעה על קביעת 14% נכות המורכבים מ-3 ראשי נזק בלבד (פסיכיאטריה, פיברומיאלגיה, וצוואר) . בוועדות הרפואיות שהתקיימו , כן נקבעו אחוזי נכות בגין שמיעה , אורתופדיה , פיברומיאלגיה ועיניים ולכן, בלטה התעלמות מל"ל מראשי נזק אלה שנתמכו בראיות!!
    לאור המצב, פניתי לעו"ד בטענה שאין מנוס אלא להגיש תביעה נגד המוסד לביטוח לאומי והציעה להתחיל בהגשת ערעור על החלטת 14% נכות שקבע המוסד לביטוח לאומי. עם הגשת הערר ואחרי המתנה של חודשים נקבע דיון לוועדת ערר ראשונה שגם ממנה נעדרה עורכת הדין והתברר שמה שרצתה עם הגשת תביעה נגד חברת ביטוח חובה היה להשיג פשרה על סמך 14% נכות לסגירת התיק מול חברת ביטוח חובה ורק לאחר מכן לדון על תביעה נגד המוסד לביטוח לאומי בגין ראשי נזק מהם הייתה התעלמות ובגין החמרה וסירבתי בטענה שאם נתבעת את חברת הביטוח לפני מל"ל לא נוכל יותר לתבוע בגין ראשי נזק שגרמה תאונת עבודה מהם מל"ל התעלם ואותם רוצים לתבוע!
    בעקבות טענותיי , הביעה עורכת הדין חשש מתביעה נגדה לרשלנות מקצועית ולפני שהסתיימו דיוני וועדות ערר שהתקיימו בעקבות ערר שהגישה שלחה ללא כל התראה או תיאום מראש מכתב התנצלות על הפסקת ייצוג בתיק. מצד אחד שמחתי שהתפטרה כי כל שרצתה היה לעשות כסף קל ומהר על סמך פשרה שתתבסס על 14% אחוזי נכות שהשגתי בוועדות הרפואיות בהן נוכחתי לבדי ומצד שני נותרתי חסרת אונים ללא עו"ד להגשת תביעה נגד המוסד לביטוח לאומי.
    מבלי לפרט, יצוין שמשכתי את הערר מחשש לאבד לפגיעה ב-14% שהושגו בגין פגיעה בצוואר, פיברומיאלגיה ופסיכיאטריה .
    יצוין, שבוועדות הרפואיות שקדמו לוועדת ערר , נקבעו אחוזי נכות בגין נירולוגיה, עיניים, שמיעה ואורתופדיה ועל המוסד לביטוח לאומי היה להוסיף גם אותם ל-14% נכות בגין 3 ראשי נזק שצוינו לעיל . לכן, אני מעוניינת בהגשת תביעה נגד המוסד לביטוח לאומי טרום הגשת תביעה נגד חברת ביטוח חובה ולשם כך אני פונה לקבלת תגובתכם לנטען לפני קביעת פגישת ייעוץ ללא התחייבות – בתודה מראש.

    • 7 באוקטובר 2016 בשעה 12:07

      מבלי להיכנס לטענות כנגד עורכת הדין, חשוב לדעת כי כאשר מגישים ערר לועדה רפואית לעררים בענף נפגעי עבודה, תמיד יש אפשרות למשוך את הערר עם קבלת עמדת הרופאים המומחים, מבלי שיפגעו אחוזי הנכות שכבר נפגעו. הם מחויבים לעדכן בדבר הורדת נכות. בכל מקרה, הדבר נעשה ואין להשיבו. ניתן לכל היותר לנסות להגיש החמרה. בכל מקרה אחר, יש לבחון האם יש מקום ואפשרות להגיש ערעור לבית הדין על קביעות הועדה הראשונה. לאחר סיום הליכי קביעת אחוזי הנכות, יש לפעול למימוש הזכויות למול מבטח השימוש ברכב (ביטוח החובה). לשאלות נוספות, ניתן לפנות אלינו בכל עת.

התגובה שלך