נפל והתמוטט לאחר זריקת אלחוש

תביעות רבות מוגשות עקב טעויות בטיפולי שיניים, הנובעות בין השאר עקב אי מתן תשומת לב מצד הרופאים המטפלים, או אי קיום הנחיות משרד הבריאות. הדוגמה הבאה ממחישה אולי בצורה הטובה ביותר את הכשלים העשויים להתעורר. 

רופא שיניים רשלן

רבים נוהגים להקל ראש בהשפעתה של זריקת האלחוש המוזרקת לפיו של מטופל במהלך טיפול השיניים. המקרה שארע למר אירני מעיד כי רופאים מסוימים t; נוטים לזלזל בהשלכות הזריקה, עובדה אשר יכולה לגרום למטופל נזק בלתי הפיך ולהקים לזכותו עילת תביעה עקב רשלנות רפואית בטיפולי שיניים.

עקירת שן הסתיים בנזקים בלתי הפיכים

בדצמבר 1990 הגיע מר אירני למרפאת השיניים של ד"ר רצקין בני, לצורך ביצוע עקירת שן. במסגרת אותו טיפול הזריק הרופא חומר מרדים לפיו. מיד עם סיום הטיפול, קם התובע מכיסא המטופלים ונפל על רצפת המרפאה, כאשר פניו ושיניו פגעו ברצפת המרפאה.

כתוצאה מהנפילה האמורה, נאלץ הרופא לעקור את שני השיניים הקדמיות של התובע, היות ונגרם להן נזק בלתי הפיך.

על פי כתב התביעה שהגיש המטופל, עולה כי במהלך טיפול השיניים שבוצע בתובע, טיפל רופא השיניים בפציינט נוסף ששהה בחדר הסמוך. בנוסף, לטענת התובע יש לראות בהתנהגותו של הרופא רשלנות רפואית אף בשל העובדה שלא וידא כי המטופל התאושש מזריקת ההרדמה ולא העניק לו כל סיוע בפעולת ההתרוממות מן הכיסא.

טענות כתב ההגנה מגלות סיפור שונה במקצת, לפיו הטיפול שניתן לתובע היה נורמטיבי לחלוטין ולא נתגלעו במהלכו סיבוכים מיוחדים. יתר על כן, על פי הנטען, הורה הרופא למטופלו כי עליו להישאר ישוב על כיסא המטופלים למשך מספר דקות, במהלכן שוחחו השניים על המשך הטיפול העתידי. כך, רק לאחר שהרופא וידא כי התובע התאושש מהטיפול, הוא הורה לו לקום מכיסא מטופלים.

לאור כל זאת טען הנתבע כי התנהלותו לאורך כל הטיפול לא היתה רשלנית, כי פעל בהתאם לסטנדרט המצופה ממנו כרופא שיניים וכי אין לחייבו בפיצוי בגין הנזקים שנגרמו לשיניו של התובע.

פסק דין: רופא השיניים היה צריך לצפות את ההתעלפות

במסגרת בחינת התקיימות יסוד הרשלנות, חזר בית המשפט על ההלכה כי אין לייחס לרופא רשלנות רפואית בטיפולי שיניים מקום שמתרחש סיכון בלתי ידוע, אשר אין כל אפשרות לגלותו ו/או לצפותו. אולם, לגישתו של בית המשפט, במקרה הספציפי, אובדן חושים או התעלפות של מטופל לאחר טיפול שיניים או במהלכו, הינן בגדר האירועים שעל רופא השיניים לצפות, וזאת גם אם מדובר במטופל צעיר ועל אף העובדה שההסתברות כי יתעלף הינה קלושה. זאת ועוד, בנסיבות העניין לא רק שניתנה לתובע זריקת אלחוש, אלא שבוצעה בו אף עקירת שן בינה, אשר גם בה יש כדי להוסיף לטראומה שחווה המטופל.

בית המשפט פסק כי יש לאמץ את גרסת התובע, כאשר המשמעות המשפטית של אימוץ זה הינה הקביעה כי הנתבע לא פעל על הנדרש מרופא סביר בנסיבות העניין.

עוד הוסיף וקבע בית המשפט כי התנהלות הנתבע אף סטתה מהוראות המנויות בהנחיות להבטחת איכות במרפאות השיניים, אשר לפיהן ישנה חובה לבצע טיפול שיניים בנוכחותה של סייעת (אלא אם כן עסקינן במקרים דחופים של עזרה ראשונה). ההנחיה האמורה, אשר הוצאה על ידי משרד הבריאות, משקפת את הפרקטיקה הרפואית המקובלת. אשר על כן, בשל העובדה שלא הייתה סייעת במהלך הטיפול שבוצע בתובע ולאור זאת שהתובע טיפל בשני פציינטים בו זמנית, אין כל ספק כי הטיפול שהוענק על ידו מהווה רשלנות רפואית בטיפולי שיניים.

לאור המפורט לעיל מעמיד בית המשפט את הפיצוי המגיע לתובע על הסך של כשישים אלף שקלים, לא כולל עשרת אלפים שקלים נוספים, אותם חוייב הנתבע לשלם בגין ההוצאות המשפטיות שהוציא התובע בניהול הליך דנן.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום רשלנות רפואית

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

התגובה שלך