מקרים של רשלנות רפואית במסגרת הליך של צינתור

רשלנות בצנתור

ישנם לא מעט מקרים של רשלנות בטיפול הרפואי, שגרמו לנזק בריאותי חמור, מקרים שניתן היה למנוע אותם. כשלים וטעויות בהליכים של צינתור לבבי ובכלל הם אחד מהמקרים הנפוצים ביותר, בתחום הרפואה, וישנן לא מעט תביעות הקשורות לכך שמוגשות לבית המשפט בכל שנה. צינתור הינו הליך רפואי שכיח מאד ובעיקר כיום, כשהרפואה המערבית מתפתחת במהירות ומציעה טיפולים מתקדמים ויעילים מאד. ובכל זאת, גם אותו ניתן לנהל באופן לקוי ואף לגרום בעקבותיו לנזקים בריאותיים קשים מאד.

עברתם צנתור? סובלים מנזק רפואי? התייעצו כעת בפורום רשלנות רפואית.

כשלים לפני ואחרי ביצוע צנתור

הצינתור נחשב להליך רפואי נפוץ מאד והוא כזה שמסייע להתמודד עם בעיות בריאותיות, הקשורות בעורקי הלב. במסגרת הליך רפואי זה מוחדר לגוף המטופל צינור דק במיוחד דרך המפשעה או דרך היד כדי לאבחן את מיקומה של החסימה בעורקו של המטופל. במקרים של היצרות עורקים, הדם בגוף איננו יכול לזרום באופן תקין ועשויה להיגרם פגיעה לבבית חמורה. הצינתור עוזר לאתר את החסימה ואף גם לפתוח אותה והוא נמשך במשך זמן קצר יחסית. מקרי רשלנות רפואית צינתור יכולים להיות כאלה הקשורים למהלכו של הטיפול עצמו, לרגעים שלפני ביצוע הטיפול וכן גם לאחר שהסתיים. במקרים של רשלנות רפואית צינתור נגרם, בדרך כלל, נזק חמור למטופל, נזק שמצדיק הגשת תביעה לבית המשפט, בעזרתו של עורך דין המתמחה בתחום.

את הצינתור ניתן לבצע במקרים שונים והוא, ללא ספק, נחשב להליך שמציל חיים. במקרים בהם בוצע אבחון מאוחר מדי, אבחון של התסמינים השונים המצריכים ביצוע צינתור, או שמא לא בוצע אבחון כלל, ניתן להגיש תביעה לבית המשפט. במקרים אלה, במידה ואכן היה מבוצע הצינתור, ניתן היה למנוע את הנזק החמור ולאפשר זרימת דם תקינה. משלא בוצע ההליך, הרי שמדובר במקרה של רשלנות רפואית. גם במהלך הצינתור עצמו עשויים להיגרם נזקים חמורים בעקבות הטיפול הרפואי, נזקים כמו זיהום קשה, אירוע מוחי, פגיעה בכליות ועוד. וכמובן, גם לאחר הצינתור, תקופה המחייבת מעקב והתנהלות בהתאם להנחיות, יכולים להיגרם נזקים למטופל במקרים של רשלנות רפואית והתנהלות לא נכונה מצידו של המטפל.

מה ניתן לעשות במקרים מסוג זה? 

במצבים של רשלנות רפואית צינתור חשוב לזכור שישנה כתובת שאליה ניתן לפנות. עורכי דין רבים מציעים את שירותיהם ומתמחים בתחום זה של רשלנות רפואית, הקשורה להליכים רפואיים שונים, לרבות הצינתור. כאמור, הרשלנות הרפואית במסגרת הליך זה יכולה להיווצר בזמנים שונים, לפני, תוך כדי או לאחר הצינתור, אך בכל מקרה, במידה והטיפול איננו מתנהל כראוי, עשוי להיגרם נזק בריאותי משמעותי. ולכן, ניתן לפנות אל בית המשפט ולתבוע את המסגרת הרפואית הרלוונטית, ובעיקר במידה ונגרם נזק. את התביעה ניתן להגיש בעזרתו של עורך הדין או בעזרתו של משרד עורכי דין וליהנות מסיוע משפטי מקצועי לאורך כל הדרך.

לסיכום

אם נפגעתם כתוצאה מהליך של צינתור, או שאולי נגרם לכם נזק חמור בשל אבחון מאוחר, חשוב שתפנו בהקדם אל עורך דין רשלנות רפואית. אתם מוזמנים לפנות אל עורך דין זה כדי לקבל את הסיוע המשפטי המתאים ואף גם לבחון את הדרכים הטובות והמתאימות ביותר שבהן מומלץ לנקוט. את הפגישה שלכם עם עורך הדין תוכלו להתחיל במסגרת של ייעוץ מקדים, ולאחריו תוכלו לבדוק האם התביעה היא אכן הדרך המתאימה.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום רשלנות רפואית

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

תגובות

3 תגובות

  • 16 באוגוסט 2023 בשעה 10:53

    0524211893

  • 24 בפברואר 2019 בשעה 14:33

    אירוע מוחי תוך כדי צינתור מח,
    תודה

    • 24 בפברואר 2019 בשעה 15:04

      הי דורון, נשמח לנסות לסייע ולעזור. לא ברורה תגובתך. ככל ורצונך לייעוץ אישי, הרגש בנוח לפנות אלינו וננסה לסייע. באפשרותך אף לפרסם דיון באחד הפורומים המקצועיים שבאתר. בריאות והצלחה!

התגובה שלך