נזקי גוף לאחר גרידה? ייתכן ואת זכאית לפיצוי

גרידה הינה תהליך המתבצע לרוב בחודשי ההריון הראשונים בשל סיבות מגוונות. אולם, הגרידה טומנת בחובה סיכונים רבים שיכולים להיגרם כתוצאה מטיפול רפואי רשלני. 

גרידה הינה הליך כירורגי נפוץ מאד המתבצע בבתי החולים והמרכזים הרפואיים בכל רחבי הארץ. הסיבות לגרידה יכולות להיות רבות, חלקן נובעות מבעיות בריאותיות מסוגים שונים וחלקן גם יכולות להיות מסיבות חברתיות. מדובר בהליך שאינו פשוט, ובעיקר נפשית, עבור האישה, למרות שלרוב הוא איננו נחשב למורכב מדי, עדין הוא עשוי להסתבך ולגרור בעקבותיו תופעות שונות. במקרים אחדים מדובר ברשלנות רפואית המצדיקה הגשת תביעה בעזרתו של עורך דין המתמחה בכך.

תביעות רשלנות רפואית בגין גרידה אינן שכיחות, בהשוואה לאחרות, אולם שומעים עליהן לאחרונה לא מעט.

סיכונים וסיבוכים שכדאי להכיר

גרידה, או הפלה, גורמות הפסקת ההיריון באופן יזום, בין אם בשל הריון לא מתוכנן, סכנה בריאותית כלשהי לאם, או חשש למום מולד. ביצוע ההפלה יכול להיעשות או באמצעות טיפול תרופתי, הניתן בתקופה שבין השבוע הראשון לשבוע השביעי להיריון, או באמצעות הליך של גרידה, שהינה הליך כירורגי המתבצע בין השבוע ה- 13 ועד השבוע ה- 20 להיריון. הליך זה נעשה תחת הרדמה מלאה.

מקרים של רשלנות רפואית בביצוע גרידה הינם מקרים בהם מוכח הקשר הסיבתי שבין הגרידה וההליך הטיפולי הנלווה לה לנזק הבריאותי שנגרם לאישה. הגרידה כוללת לא מעט סיכונים, כמו למשל זיהומים, דימומים, היווצרותם של קרישי דם ועוד. ישנם סיבוכים הנחשבים לסיבוכים טבעיים, היכולים להתפתח למרות תפקודו המקצועי של הרופא המבצע אותה. אולם, ישנם מקרים הנגרמים כתוצאה מרשלנותו של הרופא. האבחנה בסוג הסיבוך דורשת מיומנות גבוהה מאד וידע משפטי רחב, הן בתחום תביעות הרשלנות הרפואית והן בתחום רפואי זה.

תביעה משפטית יכולה לנבוע כתוצאה מטיפול לא מקצועי, שהוביל בעקבותיו לסיבוכים שונים שגרמו לנזק בריאותי חמור לאישה, מאי מסירת פרטים לאישה בגין הסכנות האפשרויות לגרידה וכו'. הסיבוכים עשויים להיגרם במהלך הטיפול עצמו או כתוצאה מתופעות הלוואי השונות, או כתוצאה מרשלנות רפואית.

סיבוכים שיכולים לגרום למוות / כריתת רחם

תביעות רשלנות רפואית גרידה יכולות להיות כאלה המתייחסות לסיבוכים חמורים במיוחד, כמו קרישיות בדם העשויה להופיע לאחר הגרידה בשל שינויים הפיזיולוגיים השונים אותם עוברת האישה במהלך ההיריון וגם בעת הפסקתו. במצבים קיצוניים במיוחד קרישיות זו מובילה למוות. ולכן, כדי למנוע את הסיבוכים, על הרופא המטפל לעקוב אחר מצבה של האישה ולוודא שאיננה סובלת מקרישיות יתר. במידה וכן, יש לטפל בה באמצעות תרופות מתאימות.

תביעות רשלנות רפואיות בנושא זה מוגשות במקרים בהם לא בוצע המעקב ולא ניתן טיפול מתאים המאפשר להתמודד עם בעיית הקרישיות. גם התאמתו של ההליך הרפואי למצבה של האישה חשוב במיוחד. בחירה בהליך של גרידה, למרות שאיננו מתאים, עשויה להוביל לכריתת רחם, ולכן תחשב כרשלנות רפואית.

חשיבות הייצוג המשפטי

במקרים בהם ישנו חשש שמדובר ברשלנות רפואית בשל הנזק הבריאותי שנגרם כתוצאה מהגרידה, חשוב לפנות אל משרד עורכי דין או עורך דין עצמאי, המתמחה בתחום. תביעות אלו המתייחסות לגרידה, נחשבות למורכבות מאד. על מנת להתמודד איתן נכון ולהגדיל את סיכויי קבלת הפיצוי המתאים, יש להיעזר בעורך דין בעל ניסיון בתחום ובעל ידע רחב.

חשוב להבחין נכון בין סיבוכים טבעיים לכאלו שנגרמו כתוצאה מהתנהלות לא תקינה של הרופא בעת ביצוע הגרידה. רק עורך דין מקצועי ומיומן יוכל לעשות זאת ולהוכיח את הרשלנות בבית המשפט.

לסיכום, אם נתקלתם במקרה של רשלנות רפואית בתחום זה, הקדימו ופנו לייעוץ משפטי. סיוע של עורך דין, המתמחה בתחום, יאפשר לכם להתמודד נכון יותר עם האירוע ולהגדיל את סיכוייכם לקבל את הפיצוי המגיע לכם.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום רשלנות רפואית

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

התגובה שלך