חוקים מרכזיים בישראל ברשלנות רפואית

חוקים מרכזיים ברשלנות רפואית

רשלנות רפואית חוקים

אחד החוקים החשובים ביותר שנחקקו בתחום הרפואה הינו חוק זכויות החולה. חוק זה, שנחקק בשנת 1996, מתייחס לכל זכויותיו של כל אדם הפונה לקבלת טיפול רפואי ומאפשר להגן על כבודו ופרטיותו. במקרים של רשלנות רפואית, חוקים רבים נבחנים על מנת לקבוע האם אכן מדובר במקרה כזה המצדיק קבלת פיצוי או שמא זוהי איננה רשלנות. לחוק זכויות החולה ישנה חשיבות רבה במיוחד והוא מתייחס לכמה נקודות במסגרתו: הוא קובע כי כל אדם זכאי לקבל טיפול רפואי ללא כל אפליה, הוא מתייחס לשמירת פרטיותו של המטופל במהלך הטיפול עצמו וכן קובע כי על המטפל למסור למטופל את כל המידע באשר לטיפול המתבצע ולקבל את הסכמתו לעשות זאת.

הקשר שבין כשל רפואי לחוק זכויות החולה

ישנם מקרים שונים של רשלנות רפואית. חוקים המתייחסים לכך בוחנים את הרשלנות מהיבטיה השונים. על פי חוק זכויות החולה נדרש המטפל, בין היתר, לתעד ברשומות רפואיות את ההליך הטיפולי לאורך כל הדרך. ברשומות אלו עליו לציין את פרטיו של המטופל, עליו לציין מידע הקשור לטיפול שביצע, על הרשומות לכלול פרטים לגבי מצבו הבריאותי וגם הוראות טיפול שונות, במידה וישנן כאלו. לרישום ותיעוד פרטים אלה ישנה חשיבות רבה כחלק ממתן טיפול הולם ומתאים.

ישנם לא מעט מטופלים העוברים סדרה ארוכה של בדיקות או טיפולים שונים. הם, או הרופא הצמוד להם, אינם בהכרח זוכרים כל טיפול וטיפול. תיעוד פרטים אלה הוא הכרחי על מנת לעקוב אחר מצבו של המטופל, להסיק את המסקנות הנדרשות מכך ולהציע המשך טיפול חדש בהתאם. לצערנו, ולמרות החוק, ישנם לא מעט רופאים שאינם מקפידים לתעד פרטים אלה, ובהמשך ניתן טיפול שאיננו מתאים או שלא ניתן טיפול כלל. מקרים אלה מוגדרים כרשלנות רפואית, ובמיוחד בשל העובדה שנבעו כתוצאה מחוסר תיעוד, כפי שדורש החוק.

מה עושים במידה ומעוניינים להגיש תביעה?

על מנת להתמודד עם מקרים של רשלנות רפואית, חוקים שונים הקשורים בכך או כל פרט אחר, הבוחן סוגיות משפטיות רפואיות שונות, חשוב להיעזר בעורך דין המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית ובקיא בחוקים השונים הרלוונטיים לו. תביעות אלו הינן מורכבות מאד, שכן מצריכות בחינת היבטים רפואיים ומשפטיים וכן ידע מוקדם ובעיקר הכרות רבה עם הנושא. חשוב לעשות זאת בסיועו של עורך דין בעל ניסיון וזאת גם לאחר קבלת המלצות מלקוחות קודמים ובעיקר קבלת חוות דעת חיובית עליו.

דוגמאות לתביעות בנושא זה

בתביעות רשלנות רפואית המוגשות לבית המשפט מוצגים, פעמים רבות, מקרים של חוסר תיעוד מידע רפואי, שהוביל בסופו של דבר למתן טיפול שאיננו מתאים או אבחון לקוי. ישנם לא מעט מקרים בהם הרופא המטפל לא יידע מראש את המטופל באשר להליך הרפואי שאותו יעבור. אי ידיעתו של המטופל מנוגד לחוק זכויות החולה ונחשב כרשלנות רפואית לכל דבר.

>> ייעוץ ראשוני עם עו"ד <<

לסיכום

כדי להתמודד נכון עם נזקים הנובעים מרשלנות בטיפול הרפואי, חשוב לפנות בהקדם אל עורך דין או משרד עורכי דין המתמחה בתביעות מסוג זה. ככל שתקדימו לעשות זאת כך תגדילו את סיכוייכם לקבל את הפיצוי המגיע לכם ולבצע את ההליך כולו באופן הנכון ביותר.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום רשלנות רפואית

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

התגובה שלך