כך תדעו אם מגיע לכם פיצוי עקב נזקי גוף

נזקי גוף יכולים להתרחש בצורות שונות ומשונות. פעמים רבות, נסיבות התרחשות הנזק מקנות לנו זכויות משפטיות לפיצוי מגורם אחד או יותר. כיצד אם כן נוכל לדעת האם אנו זכאים לפיצוי? התשובה בכתבה המלאה.

נזקי גוף

פגיעה מחייבת בירור

לעיתים מתרחשות לצערנו תאונות לא צפויות הגורמות לנו וליקירינו נזקי גוף.

נזקי גוף לא תמיד מקנים לנפגע זכויות משפטיות, אולם בכל פעם בו נגרמים נזקים אנו ממליצים לכם לבחון היטב את זכויותיכם המשפטיות, שכן לרוב, קיים מקור לקבלת פיצוי כספי בגין הנזקים שנגרמו.

לדוג', פגיעה שגרמה לנפגע נזקים בגופו או בנפשו, יכולה לזכותו בפיצוי דמי תאונה מאת המוסד לביטוח לאומי. כך גם יכולה אותה פגיעה שהסבה לנפגע נזקים בגוף להקים לו עילת תביעה בנזיקין נגד המזיק (כך למשל, ככל וקיומם של נזקים נגרמו בעקבות רשלנות ו/או הפרת חובה שבחוק על ידי הגורם המזיק), או אף  להקים לו זכויות לתגמולי ביטוח על פי פוליסות ביטוח פרטיות שרכש כגון ביטוח אבדן כושר עבודה, ביטוח נכות מתאונה.

הנזקים יכולים לעיתים להיות קלים מאוד, ולא תמיד הם משמעותיים ובעלי השלכה על עתידנו ולכן אנו נוטים להתעלם מהם או מתאונות שעברו ולהמשיך בחיינו מבלי לבחון את זכויותינו המשפטיות עקב כך. עם זאת, לעיתים קיימות זכויות משפטיות לקבלת פיצוי גם בגין נזקי גוף קלים, זמניים וחולפים.

הסכנות הגלומות במימוש הזכות במועד מאוחר

למעלה מכך, נזקי גוף קלים יכולים להתדרדר ולהביא לקיומם של נזקים קשים יותר כתוצאה מהחמרה של הבעיה הראשונית. לכן, כבר עם קרות תאונה שהביאה לפגיעה גופנית חשוב לקבל ייעוץ מקצועי, על מנת שלא תיפגענה זכויותיכם בעתיד, במידה ותהיה החמרה של הפגיעה.

כך לדוג', היעדר פניה מהירה לביטוח לאומי לאחר תאונת עבודה בשל נזקים קלים, יכולה לפגוע בנפגע באופן מהותי, כאשר אותה פגיעה הוחמרה בעתיד, ובשלב ההחמרה פונה הנפגע למוסד לביטוח לאומי מבלי שפנה כאמור במועד הקרוב לתאונה. במצב זה, יכולות זכויותיו של הנפגע להיות פחותות ואף להתבטל כלל.

נזקי גוף קשים כקלים יכולים להביא את הנפגעים למצב בו קיימים להם זכויות משפטיות רבות, לעיתים מקבילות, לעיתים מצטברות ולעיתים סותרות. חשוב בכל מצב של נזק לגוף לבחון את הנסיבות הרלבנטיות ולהתייעץ עם עורך דין הבקיא בתחום הביטוח ו/או עורך דין נזיקין על מנת להביא למימוש מקסימאלי של זכויות הנפגע.

חשוב לדעת

כל פעולה משפטית שאינה מלווה בעורך דין הבקיא בתחום עלולה לגרום לכם לפגיעה במימוש זכויותיכם. כך לדוג', עריכת מכתב לחברת ביטוח לאחר שדחתה את תביעתכם הביטוחית או עריכה שגויה של מסמכים המוגשים לביטוח הלאומי, הגם שאלה נעשים בתום לב, הינם מעשים היכולים לפגוע בזכויותיכם המשפטיות באופן קריטי.

לכן, בכל מקרה של פגיעה גופנית, אנו ממליצים על פניה אל עורך דין נזיקין הבקיא בתחום הביטוח והנזיקין סמוך ככל האפשר לקרות המקרה שגרם לקיומם של נזקי גוף.

לקבלת ייעוץ משפטי על ידי עורך דין נזיקין והערכת סיכויי התביעה, באפשרותכם לפנות אלינו באמצעות טופס יצירת קשר המופיע באתר. ייעוץ וליווי משפטי מוקדם עשוי לשפר את מצבכם המשפטי.
נדגיש כי פנייתכם חסויה ואינה מחייבת.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום דיני נזיקין

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

תגובות

6 תגובות

  • 5 באוקטובר 2023 בשעה 13:50

    אבי קיבל שבץ מוחי בביתו (פנסיונר) ועכשיו נמצא בשיקום.
    מה אתם ממליצים לעשות במצב הזה מבחינת ביטוחים\ביטוח לאומי וכו?
    תודה
    רועי

    • 17 באוקטובר 2023 בשעה 18:18

      רועי שלום,

      בהחלט ייתכן כי אביך יהא זכאי לזכויות רבות בגין מצבו, לרבות מהביטוחים השונים ומהביטוח הלאומי.
      לצורך קבלת מענה ענייני, מומלץ לפנות עם מלוא הפרטים (בדבר מצבו הבריאותי של אביך והביטוחים שברשותו) לעו"ד העוסק בתחום.

  • 24 באוקטובר 2019 בשעה 9:45

    שלום רב,
    ביוני 2019 ליוויתי טיול שנתי, במהלך ההליכה במסלול נפלתי, שברתי את הקרסול ונזקקתי גם לניתוח. החובשת שליוותה את הטיול לא זיהתה שזה שבר ובהנחייתה המשכתי ללכת לאורך המסלול ורק כשהגענו לחניון התפניתי עצמאית לטרם, ומשם למיון בהדסה.
    הייתי עם גבס במשך חודשיים ולאחר מכן במצב של אובדן כושר עבודה במשך חודש נוסף.
    ברצוני לברר מה זכויותיי כלפי החברה שארגנה את הטיול, וכיצד להתחיל בביצוע התביעה. הביטוח הלאומי הכיר בכך כתאונת עבודה, כך ששאלתי היא בנוגע למזיק ולא לרשויות האחרות.
    כמו כן נגרם לי נזק משני משום שעקב הפגיעה לא יכולתי לבדוק בחינות בגרות ונפגעה הכנסתי. תודה

    • 24 באוקטובר 2019 בשעה 16:21

      איילת שלום,
      ראשית, יש לבדוק האם לחברה שארגנה את הטיול היה כיסוי ביטוח לנזקים מהסוג שבנסיבות כפי שעולות מפנייתך. בנוסף, יש לבחון האם ההנחיה של החובשת הייתה תקינה, והאם היא גרמה לנזק כלשהו ו/או החמירה את הנזק שנגרם בתאונה. בהתאם לכך, ניתן לשקול הגשת תביעת רשלנות נגד החברה שארגנה את הטיול כאמור, בכפוף לקיומו של נזק בדמות נכות צמיתה אשר נגרם עקב הרשלנות של החובשת, וזאת בהתאם לקביעותיו של מומחה רפואי בתחום.
      במקביל, יש לבדוק האם נפילתך נבעה כתוצאה ממפגע מסוים שמקורו ברשלנות בעלי השטח בו המפגע מצוי (ייתכן בשטח רשות מקומית מסוימת). ככל וכן – ניתן לשקל להגיש תביעת נזיקין בגין כך, גם כאן בהתאם לנכות הצמיתה שנגרמה לך כתוצאה מהתאונה, אשר תקבע ע"י מומחה רפואי בתחום.
      מכל מקום, מומלץ להיוועץ בעו"ד העוסק בתחום.
      בריאות והצלחה!

  • 17 ביולי 2019 בשעה 14:32

    נפלתי עקב מכשול ונפגעתי בכתף, עדיין סובלת ומטופלת כחודשיים וחצי אחרי

    • 17 ביולי 2019 בשעה 17:15

      בריאות שלמה רחל! מה שאלתך?

התגובה שלך