עברת לידה מוקדמת? בחני את הזכויות

פג באינקובטור

ישנם לא מעט מקרי רשלנות רפואית הקשורים בתהליך הלידה עצמו, ולעיתים אף בתקופת ההיריון. מקרים של לידה מוקדמת אינם שכיחים אמנם, אולם מתרחשים מדי שנה, לצערנו, ומובילים להגשת תביעה בבית המשפט. מה מאפיין מקרים אלה ומה מומלץ לעשות במידה וישנו סיכוי רב מאד שאכן מדובר במקרה של לידה מוקדמת כתוצאה מרשלנות רפואית? על כך, במאמר הבא.

כיצד באה לידי ביטוי הרשלנות הרפואית במקרים של לידה מוקדמת ?

כשלים במהלך הלידה הם מקרים נפוצים מאד ובכל שנה מוגשות לבית המשפט לא מעט תביעות, הקשורות בזה. מקרי רשלנות רפואית לידה מוקדמת, וכפי שמרמז שמם, קשורים בלידתו המוקדמת של התינוק, לידה מוקדמת שגרמה לנזק בריאותי לאם או לעובר עצמו. היריון בריא נמשך במשך 40 שבועות. לידה, שמתרחשת במהלך השבוע ה – 37 או לפניו, נחשבת ללידה מוקדמת. באופן כללי, כל תינוק שנולד בין השבוע ה – 34 לשבוע ה – 37 נחשב לתינוק פג ולכן נזקק לשירותיה של הפגייה. במקרים בהם נולד התינוק עוד לפני כן, ישנו חשש משמעותי לבריאותו. ישנם לא מעט מצבים בהם נשים יולדות לפני הזמן, ומסיבות שונות. אולם, במקרים של לידה מוקדמת, בהם נגרם נזק לאם או לתינוק, ייתכן שמדובר במקרה של טיפול רשלני.

לידה מוקדמת אינפוגרפיקה

מה עושים במקרים של חשש מרשלנות?

במקרה של כשל בלידה מוקדמת ישנה חשיבות רבה מאד לפנייה אל עו"ד המתמחה ברשלנות רפואית. בעזרתו של עורך דין מיומן ומקצועי ניתן להגיש את התביעה לבית המשפט בגין הנזק שנגרם לתינוק או לאם בעקבות הלידה המוקדמת. חשוב לזכור שרק עורך דין, המתמחה בתחום, הוא הכתובת המתאימה לעשות זאת. ייתכן ויהיו לא מעט עורכי דין שיציעו את שירותיהם, אולם רק עורך דין, הבקיא בפסקי דין שונים הקשורים במקרים של לידה מוקדמת כתוצאה מרשלנות רפואית, יכול לתת את המענה המקצועי והטוב ביותר ולהגדיל את הסיכוי לקבל את הפיצוי המגיע בשל כך. בטרם הפנייה אליו חשוב לקבל המלצות על עורך הדין וכן לשמוע את חוות הדעת של לקוחותיו הקודמים. מומלץ לפנות אל עורך דין בעל ניסיון של שנים בתחום זה וכן גם להיפגש איתו פגישת ייעוץ מקדימה ובלתי מחייבת כדי לבדוק את מידת התאמתו.

דוגמאות למקרי רשלנות רפואית במסגרת לידה מוקדמת

ישנן לא מעט דוגמאות למקרים של טעויות בלידה מוקדמת. אחת מהן היא במקרים של בדיקת מי שפיר, שנעשתה בשלבים מאוחרים של ההיריון וגרמה ללידה מוקדמת. ככל שמדובר בלידה מוקדמת יותר, בשבועות מוקדמים יותר, כך הסיכוי שייגרם נזק לעובר הוא גבוה יותר. במקרים בהם מתרחשת לידה מוקדמת, עשוי להיוולד תינוק שאיננו מפותח, תינוק שהמערכות החיוניות של גופו לא הגיעו לבשלותן ולכן סיכוייו לשרוד נמוכים מאד. אמנם, לבדיקת מי השפיר ישנם סיכונים נלווים, אולם לעיתים, כשהיא מתבצעת באופן שאיננו מקצועי, הסיכוי לסיכונים השונים עולה באופן משמעותי ועלול להיגרם נזק לעובר עצמו כתוצאה מלידה מוקדמת.

לסיכום

אם חוויתן מקרה של לידה מוקדמת, שכתוצאה ממנה נגרם נזק לעובר או לכן, ייתכן שמדובר ברשלנות רפואית. חשוב שתפנו בהקדם אל עורך דין המתמחה בתחום כדי לקבל את הסיוע המתאים, ובעיקר את הסיוע המקצועי ביותר.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום רשלנות רפואית

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

תגובות

2 תגובות

  • 1 בספטמבר 2019 בשעה 17:07

    ריהאם שלום,
    בתביעות רשלנות רפואית בהריון, יש להראות שהצוות הרפואי האחראי על מעקב ההיריון סטה מנורמות התנהגות מקובלות בתחום רפואה, וכן כי נגרם נזק כתוצאה מההתרשלות באופן שמקיים קשר סיבתי ביניהם. מקום שאחד התנאים הללו לא מתקיים – לא קמה עילת תביעה בגין רשלנות רפואית. מפנייתך נראה כי הנזק טרם התגבש, שכן בשלב זה לא ניתן לדעת האם לתינוק יותרו נזקי פגות לצמיתות. מכל מקום, לשם הוכחת הרשלנות והנזק שנגרם לתינוק, יש להיוועץ עם רופא מומחה ביחס לטיב הטיפול והיקף הנזקים שנגרמו ובהתאם יש לגבש מסקנות באם קיימת עילת תביעה.
    מומלץ להיוועץ בעו"ד העוסק בתחום, אשר יידרש למלוא התיעוד הרפואי ויעבירו לבחינת מומחה רפואי כאמור.
    בריאות שלמה!

  • 29 באוגוסט 2019 בשעה 21:05

    שלום רב ..
    הייתי במעקב אצל רופאה במהלך ההריון ועברתי כל הבדיקות בשלום והיתה תקינה יחסית עד שהגעתי לשבוע ה 29 הופניתי לבית חולים לבדיקה ויצא שיש לי צירים מוקדמים , אחרי משא ומתן עם הרופא בבית חולים התפלא שהרופאה שלי לא יעצה לי כל תרופה שהיא שתעכב הצרים בשל הלידה הראשונה היתה בשבוע ה 36 וההגדרה שלה גם "לידה מוקדמת" והיתי צריכה להיות במעקב הריון בסיכון .
    העברתי הניירת לרופאה המטפלת אבל ללא התייחסות לדבר ובדקה את העובר והעריכה משקל 1650…
    הלכנו הבית בשלום עד שהגעתי לשבוע ה 32 התחליתי להרגיש צירים קלות והמשכתי עד לשבוע ה 33 עם כאבים וצירים סדירים…
    עם הגעה לבית חולים שנית גלו שיש לעובר מצוקה עוברית והדופק יורד עם כל ציר והמצב הולך להיות חמור עד שהחליטו שאני חייבת ללדת בשבוע כזה, הייתה לידה קשה עם מצב נפשי על הפנים ופחד מלאבד את העובר שכל כך חכיתי לידה אחרי 6 שנים מלידה ראשונה..
    ילדתי התינוק במשקל 1640 למרות הרופא העריכה משקל משבוע 29 אותו משקל (גם היתה לה טעות בהערכה) …
    לא ספרו לנו בבית חולים למה ילדתי לפני !!! אבל שקלו שהייתי צריכה להיות במעקב יותר יעיל ולקבל תרופות לאיחור צרים והיו חייבים להציל אותי והציל העובר
    נשארנו בפגיה חודש ימים עם הרבה בדיקות וסיבוכים, עד היום אנחנו ממשיכים בבדיקות המתאימה לתינוק שנולד פג ..
    עם כל החוויה הנפשית המאכזבת
    הארכתי בסיפור אבל השאלה האם ההגדרה לזה רשלנות ?
    לתגובתכם אודה

התגובה שלך