טעויות בבדיקות אולטרא סאונד

בדיקת אולטרא סאונד הינה בדיקת הדמיה שנועדה לאבחן מצבים רפואיים קיימים על מנת לבחון את דרך הטיפול הנכונה. במקרים בהם פענוח הבדיקה נעשה לא כראוי ובצורה שעולה לכדי רשלנות רפואית, יכולה לקום למטופל עילת תביעה לפיצויים. על כך בכתבה זו.

רשלנות בבדיקת אולטראסאונד

אחד הדברים הקשים ביותר עבור הורה הוא לגלות לאחר הלידה, שהתינוק סובל ממום כלשהו שהתפתח ברחם. לעיתים מדובר במומים "קלים" יותר? למשל, תפקוד לקוי של יד או רגל, ולעיתים מקרים של מומים קשים, כגון

ניוון עצבי ולקויות שכליות. מומים אלו חשוב לאתר עוד בבדיקות האולטרא סאונד, על מנת לאפשר להורים להתכונן למצב ולקבל החלטות להמשך.

בדיקות אולטרא סאונד מבוצעות מספר פעמים לאורך תקופת ההריון, ותפקידן לבדוק את מצב העובר ואת התפתחותו התקינה. כאשר מומים ולקויות שונים אינם מאובחנים בבדיקות האולטרא סאונד, הדבר יכול להוות עילה לתביעה.

רשלנות רפואית בתקופת ההריון

כאשר הריון עובר בצורה חלקה, מקובל לערוך בדיקות אולטרא סאונד אחת לשלושה חודשים. בבדיקה הראשונה מתבצעת סקירת מערכות של העובר, במטרה לאתר מומים וליקויים שהתפתחו ברחם. מדובר בבדיקה פולשנית, ולכן היא מבוצעת על ידי רופא נשים המתמחה בתחום.

הבדיקה השנייה היא חיצונית (על פני הבטן), ובבדיקה זו נסרקים עמוד השדרה, הלב, המוח ואיברים פנימיים נוספים. בדיקות האולטרא סאונד אינן כוללות סריקה של כל איברי ומערכות הגוף, ולכן החוק מחייב את הרופא ליידע כל אישה הרה על האפשרות לבצע בדיקה מורחבת הכרוכה בתשלום נוסף.

כאשר נולד תינוק בעל מומים, מתעורר חשד למקרה של התרשלות בבדיקות האולטרא סאונד. על מנת לבדוק חשד זה נעשית סריקה של הבדיקות שהתבצעו במהלך ההריון, ובה נבדקות שאלות כגון: האם הבדיקה התבצעה בצורה נכונה? האם ניתן היה לאתר את המום בתוצאות הבדיקה? ושאלות דומות נוספות.

רשלנות רפואית בלידה

בבדיקות אולטרא סאונד, שמתבצעות סמוך למועד הלידה, ניתן לאבחן בעיות וליקויים אשר עלולים לסבך את הלידה לפגוע בתינוק. אבחון לקוי של בדיקה זו עלול לגרום לפגיעות קשות בתינוק הנולד ואף באם, ובמקרים של סיבוכים בלידה יש לבחון את השאלה, האם מדובר במקרה של רשלנות רפואית בלידה.

על מנת לענות על שאלה זו, בית המשפט יעזר בחוות דעת של רופאים המתמחים בתחום אשר מוגשות מטעם בעלי הדין ולעיתים אף ימנה מומחה רפואי מטעם בית המשפט עצמו. אם יתברר שבבדיקת האולטרא סאונד הופיעו נתונים מדאיגים, והרופא נכשל בפענוחם, מקרה זה עשוי לזכות בפיצוי.

חשוב לזכור כמובן, שמומים מסויימים לא ניתנים לאבחון בעת בדיקת אולטרא סאונד, או שאינם יכולים להתגלות אם האם מסרבת לעבור את הבדיקה המורחבת. על מנת לדעת אם נחשפתם למקרה של רשלנות, חשוב לפנות לייעוץ משפטי אצל עורך דין המתמחה בתחום זה.

טעויות באולטראסאונד

תביעה בגין רשלנות רפואית

אחת הסיבות המרכזיות להגשת תביעות היא אבחון לקוי של בדיקת אולטרא סאונד. החוק פועל לטובת ההורים והיילוד, ומאפשר להגיש תביעות בגין אבחון לקוי של אולטרא סאונד עד הגיעו של הילד לגיל 25. זאת משום, שלעיתים המומים מתגלים רק מספר שנים לאחר הלידה, וגם בגלל שבמקרים רבים חוסר הבקיאות של ההורים בתהליכים הרפואיים גורם להם, שלא לחשוד במקרים של רשלנות רפואית, גם כאשר הם נחשפים אליהם.

בכל מקרה שקיים חשד, חשוב מאוד לפנות לייעוץ של עורך דין מומחה, אשר ייעזר בידע והניסיון הרב שלו בתחום, על מנת לוודא שזכיתם לטיפול רפואי הולם ולא נעשתה פגיעה בזכויותיכם. במידה ויתברר כי התקיימה חריגה מהתנהגות ראויה, הרי שעורך דין מקצועי ילווה אתכם ויפעל לקיום תביעה משפטית, כדי שתוכלו לקבל פיצוי הולם, המגיע לכם על פי חוק.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום רשלנות רפואית

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

התגובה שלך