על רופא המשפחה לדעת לסנן ולהבחין בין תלונה משמעותית יותר לאחרת

רופא המשפחה הוא זה המכיר אותנו הכי טוב. הוא זה שלרב גם פוגש לראשונה בכל תלונה שלנו. עבודתו קשה ללא ספק אך עמה אחריות רבה. לעיתים, רשלנות של רופא משפחה יכולה להביא לתוצאות קשות למטופל. 

רשלנות רופא משפחה

כאשר אנחנו מרגישים ברע או חושדים שנגרם נזק כלשהו לבריאותנו, רופא המשפחה הוא הכתובת הראשונה שאנחנו פונים אליה. בכל פנייה כזו, תפקידו של רופא המשפחה הוא לקבוע, האם הבעיה שממנה סובל המטופל שלו נמצאת בתחום התמחותו (למשל, שפעת) או שלא, ובמקרה זה עליו להפנות את המטופל אל רופא מומחה מתאים.

האבחון הראשוני של רופא המשפחה הוא שלב מהותי בדרך לקבלת טיפול הולם לבעיותנו הרפואיות, ואבחון לקוי של רופא המשפחה, עלול לסכן באופן רציני את בריאותו של המטופל, ובמקרים חמורים אף את חייו. מקרה שכזה יכול להוות בסיס לקיומה של רשלנות רפואית.

דוגמאות של טעויות מצד רופא משפחה

רשלנות רפואית בהגדרתה, היא מתן טיפול רפואי שחורג מאופן הטיפול הסביר לבעיה המדוברת. כלומר ? דיני הנזיקין מטילים על הרופא את חובת הזהירות, אשר מחייבת אותו לנהוג בזהירות מול מטופליו. אם רופא נוהג בדרך בלתי סבירה, כזו שרופא אחר במצבו לא היה צריך לבחור בה, וגורם בכך נזק למטופל שלו, מדובר בהפרה של חובת הזהירות ובהתרשלות.

רופא המשפחה הוא האדם שאחראי למעקב אחרי המטופל, להכיר את כל ההיסטוריה הרפואית שלו, ולהפנות את מטופליו לבדיקות שגרתיות. בעצם, רופא המשפחה מכיר את המטופלים שלו באופן הטוב והמעמיק ביותר, ועל סמך זאת הוא אמור להיות מסוגל לאבחן חריגות שונות במצבם הבריאותי.

רשלנות רפואית של רופא משפחה היא מצב, שבו הרופא נכשל באבחון של בעיה ללא סיבה מוצדקת, או שאינו מספק את המענה המתאים לבעיה כלשהי של המטופל.

לדוגמא, מקרה של כשל אצל רופא משפחה, הוא אבחון של גירוי בעור כפריחה חולפת, ולא כמחלת עור. כתוצאה ממקרה זה, המטופל אינו מופנה אל מומחה לבעיות עור, דבר אשר גורם לבעיה להחמיר ולגרום למטופל סבל רב.

דוגמא נוספת היא התרשלות של הרופא במעקב אחרי תוצאות הבדיקות של מטופל. כתוצאה ממקרה זה , נוצר מצב שבו המטופל אינו מופנה לבדיקות הנחוצות לו, ולא מקבל אבחון מדויק למצבו – דבר אשר פוגע בבריאותו.         

רשלנות רופא משפחה ? ההכרות מחייבת

אלו רק שתי דוגמאות בקרב רופאי משפחה, ויש עוד דוגמאות רבות.

חשוב לזכור, כי התרשלות של רופא משפחה נבדלת בכך שמרופא המשפחה מצופה להכיר את מטופליו היטב, ולדעת לאבחן אצלם סטיות מהנורמה. לכן, למשל, לא נדיר למצוא מקרי רשלניים סביב תוצאות בדיקה מסוימת, אשר ייראו לרופא שפוגש מטופל לראשונה כ"נורמליות", אך הן אמורות להדליק אצל רופא המשפחה של המטופל נורה אדומה בשל ההיכרות המעמיקה שלו עם המטופל, ההיסטוריה הרפואית שלו והמחלות התורשתיות במשפחתו.

מה עושים במקרה של רשלנות רפואית של רופא משפחה ?

במקרה שקיים חשד לכך, שרופא המשפחה שלכם התרשל, וגרם לכם בכך נזק, חשוב מאוד לפנות להתייעצות אצל עורך דין מומחה בתחום הנזיקין. הניסיון וההיכרות המעמיקה של עורך הדין עם התחום, יאפשר לו לקבוע, באם אכן מדובר במקרה של רשלנות, או שהרופא פעל בצורה סבירה ומדובר בטעות אנוש או בסיכון טבעי.

לשם הערכה, עורך הדין יקבל חוות דעת של רופאי משפחה אחרים בעניין מצבכם, על מנת לבדוק את אופן הפעולה הסביר שלהם בנסיבות הנתונות. אם יתברר שאכן ישנה עילה לתביעה, תהיו זכאים להגיש תביעת רשלנות רפואית נגד הגורמים הרלבנטיים, ולקבל פיצויים על הנזק שנגרם לכם. 

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום רשלנות רפואית

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

התגובה שלך