הסכמי פשרה בהליכים לפיצוי

חלק לא מבוטל מההליכים אשר מוגשים לבתי המשפט מסתיימים בסופו של יום בפשרה. על מנת להבין את הנושא יותר לעומק, ריכזנו עבורכם את המידע המרכזי בנושא.

פתרון קונפליקט משפטי

הסכם פשרה בתביעות רשלנות רפואית

הגשת תביעה משפטים בגיןנזקים בטיפול רפואי, יכול להפוך להליך משפטי ארוך ומתיש, אשר עלול לפגוע נפשית וכלכלית בתובע. ההוצאות הכלכליות המתלוות למשפט, כדוגמת מימון חוות דעת מרופא מומחה אשר עלויותיו עלולות להגיע לאלפי שקלים, מזיקות לתובע. יש לזכור כי התובע בדרך כלל נמצא בהליך שיקום הכולל מגוון טיפולים ורכישת תרופות עקב הנזק אשר נגרם לו מן הטיפול הרפואי הרשלני.

על כן במרבית המקרים השתכרותו הנוכחית, ומצבו הכלכלי אינם מאפשרים קרב משפטי ארוך כנגד הנתבעים, ועל כן נעשים מגעים לחתימה על הסכם פשרה.

סוגי התביעות המוגשות

הסכם הפשרה נעשה בניהול משא ומתן בין הנתבע לתובע מחוץ למחוזות בתי המשפט, על כן מדובר בהליך קצר יחסית, בו מתקבלת תוצאה מהירה. בהסכם הפשרה נידונות מספר סוגיות בין שני הצדדים, ביניהם, חומרת הנזק אשר נגרמה לתובע, והיקף הפיצויים אשר מגיעים לו עקב הטיפול הרשלני.

כמו כן במקרה זה לרוב ישנו אינטרס משותף מקרב שני הצדדים. התובע בשל הרצון לקבל את הפיצויים ללא הליך משפטי סבוך, והנתבע, בשל הידיעה כי בוצעה רשלנות רפואית, והרצון להגיע להסכם מחוץ לכותלי בית המשפט.

מבחינת סוגי הסכמי הפשרה, ישנם שני סוגי הסכמים מרכזיים:

  • הסכם פשרה מלא – בו כלל הסעיפים מסוכמים על ידי משא ומתן בין הצדדים, כולל סכום הפיצויים אותם יש לפצות את התובע.
  • הסכם פשרה חלקי – בו הסעיפים המרכזים סוכמו בין שני הצדדים, אך מתבקשת עזרת בית המשפט בהחלטה על שאר הסעיפים. לדוגמא הוסכם כי בוצעה רשלנות רפואית, ומה מידת הנזק אשר נגרמה לתובע, אך בית המשפט הוא זה שיחליט על סכום הפיצויים.

הכרחיות היוועצות עם עורך דין מומחה בהסכמי פשרה

ברוב המקרים ככולם, מצטייד הנתבע בסוללת עורכי דין, אשר תנסה להגיע להסכם פשרה המיטבי מבחינתו. עורכי דין אלו ינסו לנצל את חוסר הידע המשפטי ומצבו הכלכלי והבריאותי הרעוע של התובע, בכדי להעניק לו סכום פיצויים אשר אינו עומד את חומרת הנזק שנגרמה לו. על כן אין לבצע כל חתימה על הסכם פשרה, ללא היוועצות עם עורך דין המומחה בתחום הרשלנות הרפואית.

עורך דין בעל ניסיון הינו מקצועי בדיוני משא ומתן ובהגעה להסכם פשרה האופטימאלי מבחינתו של התובע. יחד עם זאת, עורך הדין מודע לסכום הפיצויים המרבי אותו ניתן להשיג על פי הנזק אשר נגרם לתובע, וכך יוכל התובע לנצל את מלוא זכויותיו ללא המתנה להכרעת דין בתום משפט מתיש ובלתי נגמר.

דוגמא להסכם פשרה

כאמור הסכם הפשרה מקצר באופן משמעותי את ההליך המשפטי בהגשת תביעה משפטית ברשלנות רפואית.

דוגמא מובהקת לכך, מוצגת במקרה בו התובעת עברה ניתוח להשתלת קרנית העין, ובשל טיפול רפואי רשלני בזמן הניתוח, נגרם לתובעת עיוורון תמידי. בעזרת עורך דין הגיעה התובעת להסכם פשרה עם הנתבעים בסכום פיצויים של מיליון וחצי ש"ח. בכך קיבלה התובעת פיצוי כספי הולם באופן מהיר, ונמענה מתהליך משפטי אורך, בו ניתן לשער כי סכום הפיצויים אשר הייתה מקבלת, היה שווה ערך לזה שהשיגה באמצעות הסכם הפשרה.

לסיכום

הסכמי פשרה הן דרך מהירה ואיכותית לקבל את הפיצויים המגיעים לתובע על פי חוק, ללא הליך משפטי ארוך וסבוך. יחד עם זאת, הסכמי הפשרה עלולים לפגוע בתובע, אם אין בידיו את הידע הדרוש בכדי לבצע משא ומתן מקצועי כנגד הנתבעים. על כן ישנה חשיבות מהותית בבחירת עורך דין המנוסה בתחום הרשלנות הרפואית, להגעה להסכם פשרה אשר ימצא את הדין עם הנתבעים, ויעניק לתובע את סכום הפיצויים האופטימאלי מבחינתו.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום רשלנות רפואית

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

התגובה שלך