הקשר בין רשלנות רפואית לסיבוכים בלידה

החלטות מהירות בלידה יכולות להיות הרות גורל לאישה היולדת ולעובר. לעיתים, החלטה מהירה יכולה לעלות כדי רשלנות רפואית. מקרה שהיה, כך היה.

תקופת ההיריון היא אחת התקופות הכי יפות בחייה של כל אישה, אך יחד עם זאת היא גם רצופה בדאגות שונות, שהעיקרית בהן היא שמירה על בריאותה ובריאות העובר, כדי להבטיח לידה חלקה ומוצלחת. למרבה הצער, אין די בכך כדי להבטיח לידה של תינוק בריא, מפני שבמהלך הלידה עצמה קיים סיכוי להיווצרות סיבוכים שונים שעלולים לפגוע באם או בתינוק.

למרות שלא אחת נוצרים מצבים בלתי נמנעים בעת לידה שאינם קשורים לצוות המטפל, הרי שעדיין החלק העיקרי מהמקרים של סיבוכים במהלך הלידה נגרם כתוצאה מרשלנות רפואית מצד הצוות המיילד. למעשה, מדובר בתופעה רחבת היקף – כמעט שליש מכלל התביעות המוגשות, מתייחסות למצבים של טעויות בלידה.

במאמר זה נפרט על רשלנות רפואית בלידה ? מהן מאפייניה, וכיצד עליכם לנהוג אם אתם חושדים שנפלתם קורבן למקרה מצער שכזה.

רשלנות רפואית בלידה ? מהי ?

ההגדרה החוקית היא מצב שבו מתקיימים שלושת התנאים הבאים:

  • הרופא או הצוות המטפל הפרו את חובת הזהירות שיש להם כלפי המטופל.
  • למטופל (האם או התינוק) נגרם נזק.
  • קיים קשר של סיבה ותוצאה בין שני הנתונים הללו. כלומר ? ההפרה של חובת הזהירות מצד הרופא, היא הסיבה לנזק.
  • קיים מגוון רחב של מקרי רשלנות, אשר עלולים להתרחש במהלך הלידה, אשר עלולים להיגרם הן בשל החלטות שגויות שמקבל הצוות המטפל, והן בשל טיפול בלתי זהיר ורשלני שמוענק לאם במהלך התהליך.

להלן מספר דוגמאות למקרים נפוצים של רשלנות רפואית בלידה:

  • החלטה ליילד תינוק בעל משקל גבוה מהרגיל בלידה רגילה במקום בניתוח קיסרי עלולה לגרום לתינוק פגיעות פיזיות ומוחיות שונות, שניתן היה למנוע אותן מראש.
  • אבחון שגוי או חוסר אבחון של מצוקה מצד האם או העובר בעת הלידה.
  • ביצוע שגוי ורשלני של לידות מיוחדות, כגון לידת עכוז, לידת ואקום או ניתוח קיסרי.
  • חוסר מעקב אחרי מצבה הרפואי של האם בתום הלידה יכול לגרום לה לנזק, ובמקרים קשים אף מוות.

חשוב לדעת, שנזקים במהלך בלידה ממשיכים ללוות את האם והתינוק לאורך כל חייהם. תקופת ההתיישנות במקרים אלו היא גבוהה מהרגיל בכל הנוגע לתביעתו של היילוד. תביעה בגין טעות במהלך הלידה מתיישנת רק לאחר שהיילוד מגיע לגיל 25.

כמו כן, בגלל שהתוצאות הן בעלות השפעה בלתי הפיכה על המשך החיים של האם והיילוד, תשלומי הפיצויים בגין רשלנות רפואית בלידה הם לרוב גבוהים ביותר וכוללים פיצוי על: ההוצאות של הטיפול ביילוד, הכאב שנגרם לאם ולילד, הפסדים קיימים והפסדים עתידיים של שכר להורים וליילוד וכו'.

סיבוכים בלידה

ליווי משפטי במקרים של רשלנות רפואית בלידה

עולה מן האמור כי כשלים בלידה יכולים להתבטא בצורות שונות, וחוסר הבקיאות של רוב ההורים בהליכים הרפואיים, שמלווים לידה, עלול אף ליצור מצב שבו הם אינם מודעים לכך שנגרם להם נזק.

לפיכך, כאשר לידה מלווה בסיבוכים שונים ומסתיימת בנזקים וסבל לאם או לתינוק, חשוב מאוד לפנות לייעוץ משפטי אצל עורך דין רשלנות רפואית, הבקיא ומנוסה בתחום. עו"ד יידע לאבחן עבורכם את המקרה מבחינה משפטית, וללוות אתכם לאורך כל תהליך התביעה או הסכם הפיצויים.

כשלים בלידה הם מקרים חמורים ביותר, הטומנים נזק וסבל רב לאם ולתינוק גם יחד. לכן חשוב להיות ממוקדים, לפעול נכון, ולדרוש את הפיצוי המגיע לכם, אם נחשפתם למקרה מסוג זה.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום רשלנות רפואית

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

תגובות

2 תגובות

  • 16 באפריל 2020 בשעה 8:29

    שלום רב,
    כלתי ילדה ביולי 2018 בלידת ואקום. כעבור יומיים התברר (בזכות העירנות שלי והעקשנות שלי) כי יש לה ספסיס (סטרפטוקוק A)
    מצבה החל להידרדר והיא הועברה לטיפול נמרץ ממנו השתחררה ,חזרה למחלקה וכעבור כשבועיים שוחררה הביתה. במהלך הלידה ואחריה היו כל מיני תקלות שאינן מופיעות ברשומה הרפואית. האם ניתן לתבוע על רשלנות רפואית?
    תודה רבה.

    • 20 באפריל 2020 בשעה 12:22

      תמר שלום,
      הנושא מחייב בירור ובדיקה מעמיק, ובוודאי שלא נוכל להשיב כדבעי במסגרת הנוכחית.
      באופן עקרוני, חשוב לדעת כי ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית ככל ובאפשרותך להוכיח שהצוות הרפואי התרשל בטיפול, וכתוצאה מכך נגרם נזק לצמיתות. להרחבה בנושא, ראי מאמר כיצד תדעו כי נפלתם קורבן לרשלנות רפואית והקריטריונים המפורטים שם.
      בהיעדר נזק גוף, לא ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית.
      אנו כאן לכל שאלה נוספת.

      בריאות והצלחה!

התגובה שלך