סוגיות בנזיקין: עוולת הרשלנות הרפואית

ניתוח רשלני

רשלנות רפואית וסוגיות בנזיקין

תביעות בנושא רשלנות רפואית מוגשות לבית המשפט בכל יום כמעט, והן עוסקות במגוון רחב מאד של נושאים. אלו יכולות להיות תביעות רשלנות רפואית בניתוחים, תביעות הקשורות לתפקודם של בתי החולים או של הרופאים המטפלים עצמם, אלו יכולות להיות גם תביעות רשלנות רפואית הקשורות לטיפולי שיניים ועוד ועוד. בבואנו לבחון את הנושא "רשלנות רפואית וסוגיות בנזיקין" נוכל למצוא מידע רב, ובעיקר בשל העובדה שמדובר בשני נושאים הקשורים זה לזה בקשר הדוק ולמעשה גם בלתי נפרדים זה מזה.

בואו לדבר על זה כעת בפורום – לחצו כאן

כמה מילות רקע

בכל הקשור לנושא של רשלנות רפואית וסוגיות בנזיקין יש לא מעט תביעות, המסייעות להבינו טוב יותר ובעיקר ? מעמיק יותר. אולם, בחינת הנושא לעומק, מצריכה קודם כל התייחסות אל המונח "רשלנות רפואית". עילה משפטית זו מתקיימת במקרים בהם נגרם נזק למטופל במהלך מתן שירות רפואי כלשהו. שירות רפואי זה יכול להיות מתן תרופה שאיננה נכונה או אפילו מתן אבחנה רפואית שגויה. תביעות, המוגשות לבית המשפט בנושא הרשלנות הרפואית, קשורות לתחום דיני נזיקין, שכן במקרים אלה, על מנת לקבל את הפיצוי שאותו מבקשים, יש להוכיח שנגרם נזק כתוצאה מהתרשלות של הגורם הרפואי הרלבנטי.

דיני הרשלנות הרפואית, השייכים לדיני הנזיקין עצמם, עוסקים בנושאים שונים, אולם במרכזם עומדת נקודה חשובה אחת: קבלת פיצוי בגין הנזק שנגרם על ידי המזיק (כפי שמתייחסים לכך דיני הנזיקין), וגם אם לא הייתה כוונה מודעת לכך לפני כן. מכיוון שמטרתם המרכזית של שירותי הרפואה והמטפלים השונים היא להציע את הטיפול הרפואי הטוב ביותר לחולים וכמובן גם להימנע מגרימת נזק, הרי שבמקרים בהם מדובר ברשלנות רפואית הפיצוי הניתן לתובע, לאחר שהוכח כי אכן מדובר במקרה כזה, ניתן גם אם לא היתה כוונה בפועל לפגוע. דיני רשלנות רפואית וסוגיות בנזיקין מזכירים לא אחת את הרעיון שבו, למעשה, מדובר במקרה של פעולה לקויה. כלומר, גם אם מטרתה הראשונית היתה חיובית, עצם העובדה שנגרם נזק, הרי שזוהי רשלנות רפואית על פי החוק.

כיצד מתייחס החוק לרשלנות רפואית?

אמנם, אין אזכור מסוים בחוק לרשלנות הרפואית, אולם, דיניה נגזרים מסעיפי פקודות הנזיקין, שכן שייכים אל תחום הנזיקין באופן ישיר. על פי הסעיפים 35 ו ? 36 ניתן למצוא את כל ההגדרות הרלוונטיות על מנת להוכיח את מקרי הרשלנות הרפואית. על פי סעיף 35, כפי שמצוין בחוק פקודת הנזיקין, הרשלנות מוגדרת כמקרה שבו בוצע מעשה שאיננו סביר או שלא בוצע מעשה כלשהו אף על פי שהיה נדרש לכך בהתאם לנסיבות הקיימות. במקרים בהם לא ננקטה זהירות נדרשת, או לא נעשה שימוש במיומנויות הקיימות וכתוצאה מכך נגרם נזק כלשהו לאדם, החוק קובע שמדובר בהתרשלות. על פי סעיף 36 בחוק פוקדת הנזיקין, על כל אחד מוטלת האחריות להימנע מהתרשלות זו. ולכן, רופא מטפל שלא ביצע את תפקידו כפי שהיה אמור לעשות, הרי שנתן טיפול רשלני, המוגדר על פי החוק כרשלנות רפואית.

התייעצו כעת עם עורך דין נזיקיןייעוץ אישי

לסיכום

במידה ונתקלתם במקרה של רשלנות רפואית מצידו של רופא מטפל, מצידו של מרכז רפואי כלשהו, בין אם כתוצאה ממתן טיפול לקוי, הימנעות ממתן טיפול נדרש או אבחון שגוי, תוכלו להיעזר בשירותיו של עורך דין המתמחה ברשלנות רפואית, על מנת להגיש את תביעת הרשלנות לבית המשפט ולקבל את הפיצוי המגיע לכם. מומלץ לעשות זאת אל מול עורך דין מקצועי על מנת לנהל את ההליכים הנלווים לכך באופן הנכון ביותר.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום רשלנות רפואית

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

התגובה שלך