נזקים אפשריים בתביעת רשלנות רפואית

חישוב נזקים

רשלנות רפואית עלולה להתרחש בכל הליך רפואי, בין אם בטיפולים וניתוחים אסטטיים, בטיפולי שיניים, במהלך הריון או לידה, ועקב איחור או טעות באבחון בעיה רפואית. קיימים מספר נזקים אפשריים המובילים לתביעות פיצויים בגין רשלנות רפואית, כאשר ראשי הנזק העיקריים הינם אובדן כושר השתכרות, הוצאות ניידות, הוצאות שיקום, החזר הוצאות טיפול, החזר הוצאות נסיעה, קיצור תוחלת חיים, עזרה סיעודית, מימון חוות דעת, וכאב וסבל.

להלן מידע מקוצר לגבי סוגי הנזק העיקריים:

סוגי התביעות

הקו המנחה העיקרי של בתי המשפט בתביעות נזיקין בכלל, וברשלנות רפואית בפרט, הינו השבת המצב לקדמותו. כלומר, להעניק לנפגע פיצויים אשר יאפשרו לו להמשיך ולחיות ברמת החיים בה הורגל מלפני הפגיעה. רכיבי הפיצוי נחלקים לשתי קטגוריות עיקריות – פיצוי בשל נזק ממוני ולא ממוני.

נזקים ממוניים האפשריים בתביעות רשלנות רפואית:

נזק ממוני הינו נזק אשר לגביו יכול בית המשפט להעריך את שווי הפיצויים באופן כמותי, וכולל בין היתר :

  • אובדן כושר השתכרות – פיצויים שמקורם בחוסר יכולת חלקית או מלאה של הניזוק לעבוד ולהשתכר בעקבות הפגיעה הרשלנית. פיצויים אלו מורכבים מהערכת השכר של הנפגע בעבר, ומהצפי של שכרו בעתיד לולא נפגע.
  • הוצאות ניידות – מדובר בפגיעות שנגרמו כתוצאה מרשלנות רפואית, הדורשות סיוע בניידות עקב נכותו ומוגבלותו של הנפגע, כדוגמת רכישת ואחזקת רכב פרטי המותאם לפגיעות התובע. רכב זה נדרש להסעתו לטיפולים רפואיים, או למטרות ניידות מוגברת מהרגיל כתוצאה מנכות המונעת מהנפגע לנוע באופן עצמאי.
  • הוצאות שיקום – פיצויים בגין הוצאות שיקום הנדרש לנפגע לפרק זמן מוגבל או לכל חייו, הדורשים הוכחה רפואית והצגת אסמכתות להיקף ומהות תהליכי השיקום הנדרשים ואורכם.
  • הוצאות טיפול –  במקרים בהם הניזוק מימן את הטיפול הרפואי אשר בו נגרמה רשלנות, ואף נדרש לשלם עבור טיפולים משקמים בעקבותיו, זכאי הניזוק בפיצוי הולם מהנתבעים.
  • הוצאות נסיעה – פיצויים בגין החזרי נסיעות לבדיקות ולטיפולים רפואיים של הנפגע. במקרים בהם הניזוק נדרש לנסיעות תכופות עבור טיפולים הרחוקים ממקום מגוריו, ולאורך זמן, הוצאות הנסיעה עשויות להגיע לסכומים משמעותיים ביותר.
  • עזרה סיעודית – פיצויים לצורך מימון עזרה סיעודית לנפגע לתקופה מוגבלת או לצמיתות, העשויים להיות מסופקים על ידי בן משפחה או עובד חיצוני.
  • מימון חוות דעת – אחת ההוצאות הנכבדות בתביעת רשלנות רפואית הינה חוות דעת של רופאים מומחים, הנדרשות לצורך התביעה ועשויות להסתכם בעשרות אלפי שקלי. במקרה של זכייה, ישולמו הוצאות אלו במלואן על ידי הנתבעים.

נזקים לא ממוניים האפשריים בתביעת רשלנות רפואית:

נזק לא ממוני הינו נזק שאי אפשר לכמתו, ולכן כל מקרה נמדד ומוערך לגופו. הנזק והפיצוי מחושבים ונאמדים על פי מספר פרמטרים שקבע בית המשפט, המתחשבים בין היתר בגיל הנפגע, ברמת הפגיעה ובמצבו המשפחתי.

  • קיצור תוחלת חיים – ראש נזק זה אינו נחשב לממוני מכיוון שמדובר בחיזוי כללי ובלתי מדויק של משך החיים שקוצר כתוצאה מרשלנות רפואית.
  • כאב וסבל – פיצויים בגין כאב וסבל פיזי ומנטאלי שנגרמו לתובע עקב פגיעתו, הגדלים ככל שרמת הפגיעה  חמורה יותר וגיל הנפגע צעיר יותר.

בחירת עורך דין המתמחה ברשלנות רפואית

תביעות פיצויים בתחום זה עשויות להסתכם בסכומי עתק של מאות ואף מיליוני שקלים, כתלות בחומרת הנזק שנגרם לתובע. עם זאת, חשוב לציין כי תביעות אלו כרוכות בהוצאות רבות אשר התובע מוציא מכיסו, העשויות להגיע  לעשרות אלפי שקלים. הוצאות אלו כוללת בין היתר את מימון התביעה, תשלומי אגרות, הוצאות מיוחדות ומימון חוות דעת רפואית. לכן, לפני שניגשים למשפט, חשוב לקבל הכוונה מאת עורך מנוסה המתמחה בתחום, אשר יבדוק האם קיימת עילה מוצדקת לתביעת רשלנות רפואית. במידה שכן, עורך הדין יספק עבורכם ייצוג משפטי הולם תוך מטרה לזכותכם בכל פיצויי הנזיקין האפשריים.

האם הכתבה סייעה לך? כןלא מצאת טעות בכתבה? נשמח לדעת!
הגיבו לכתבה

נשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפורט בכתבה.

שאלו בפורום רשלנות רפואית

מוזמנים לשאול כל שאלה בפורום מקצועי ולקבל מענה על ידי עורכי דין.

קבוצת "הבית המשפטי" בפייסבוק ממתינה לכם

הצטרפו לדיונים מקצועיים בנושא בקבוצת הפייסבוק

פנו אלינו

מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי שיינתן ללא התחייבות ובסודיות מלאה.

תגובות

2 תגובות

  • 13 בדצמבר 2021 בשעה 10:48

    שלום
    הכתבה מועילה מאוד, מכיוון שאני מגיע מעולם ההדיוטות והבנתי המשפטית, אם בכלל, דלה מאוד אני אך ורק יכול להתרשם מקלות ההבנה. והבנתי!
    מה שהיה חסר לי בהערכת/חישוב הנזק הממוני השתלבותו של איש כספים שידע לקמט את הדרישה הכספית לערכים ריאליים בשל התמשכות הטיפול הרפואי ומתמשכות ההליך מול הצד שאחראי לפגיעה.
    מעניין לדעת האם נעזרים ברואי חשבון המתמחים בחישובי נזק בעולם הזה של רשלנות רפואית.
    תודה
    יוסף

    • 15 בדצמבר 2021 בשעה 19:31

      יוסף שלום,
      לרוב עורכי הדין מיומנים מספיק כדי לבצע את החישובים ואין צורך בסיוע של רואי חשבון לצורך חישוב הפיצוי.
      יחד עם זאת, בנסיבות מסוימות ובחישובים אחרים, לעיתים נדרש סיוע של אקטוארים במסגרת חוות דעת ערוכות כדין.
      בהצלחה.

התגובה שלך